Probleme CEZ Electrica

Discutii privind Societatile Comerciale
CrazyDesign

Probleme CEZ Electrica

Post by CrazyDesign » 11 Jun 2009, 07:59

Buna ziua,
Sper ca scriu la sectiunea buna, daca gresesc va rog sa ma scuzati.
Reprezint o societate comerciala ce se ocupa cu furnizarea de servicii IT/Web.
Avem cateva servere pentru care am cumparat, ca protectie impotriva descarcarilor electrice / caderilor de tensiune / fluctuatiilor de tensiune puternice cateva UPS-uri (surse de alimentare cu baterie http://en.wikipedia.org/wiki/Uninterrup ... wer_supply).
In ultima perioada (1-2 luni) in zona in care este firma sunt tot felul de probleme cauzate de catre CEZ.
Ma refer la faptul ca odata la 3-4 zile, dimineata la 6 - 6:30 pica tensiunea si revine brusc dupa 1-2 secunde depasind 220V, fluctueaza tensiunea, etc.
Aceste probleme au dus la distrugerea a 2 dintre UPS-uri.
As dori sa stiu daca se poate face ceva in acest sens, deoarece nu sunt deloc ieftine si lipsa lor poate duce la pagube mult mai mari.
Daca fac o plangere catre CEZ sunt obligati in vreun fel sa plateasca macar pentru repararea lor?
Puteti sa imi dati cateva sfaturi in ceea ce priveste procedura in astfel de cazuri?

Va multumesc anticipat

vulpacris

Post by vulpacris » 11 Jun 2009, 12:00

UPS-urile nu sunt impotriva fluctuatiilor de tensiune, sunt pentru a asigura o perioada de timp necesara pentru salvarea datelor in mod corect pentru a evita distrugerea acestora.
Un proces impotriva CEZ se poate, pe civil, pentru daune-interese in care trebuie demonstrat de dvs. ca exista aceste fluctuatii de tensiune si, pe de alta parte, ca acestea sunt cauza pentru care s-au defectat UPS-urile, pentru care solicitati de la CEZ contravaloarea repararii sau inlocuirii acestora.

Mai bine cumparati niste protectii impotriva varfurilor de tensiune, acestea fiind cele care provoaca defectarea UPS-urilor, supraincarcand tiristorii.
Mai bine dati 1-2 lei pe o protectie decat sa reparati sau sa inlocuiti UPS-ul.

Orice magazin de piese de schimb de electonice are de vanzare aceste protectii, putand fi accesate si cumparate si on-line.
Si vina pentru neprotejarea retelei o are in primul rand firma care a instalat LAN-ul pentru ca trebuia sa stie lucrul asta elementar ca trebuie sa-si protejeze reteaua, iar UPS-urile in nici un caz nu fac acest lucru.

:cafea:

angel

Post by angel » 12 Jun 2009, 00:09

vulpacris wrote:
Mai bine cumparati niste protectii impotriva varfurilor de tensiune, acestea fiind cele care provoaca defectarea UPS-urilor, supraincarcand tiristorii

Aceste ptotectii impotriva varfurilor de tensiune sunt pt.toate electronicele,sau doar pt Acest "ups"(care am incercat sa inteleg ce inseamna...dar tot n-am habar ce-i)
Adica, e un dispozititv pe care daca mi l-as achizitiona mi-ar proteja totate electronicele de aceste fluctuatii de tensiune?
Are instructiuni de montare?
........poate zic o prostie,dar...chiar ma intereseaza acest sistem de protectie - in ideea in care mi-ar fi util fireste., caci termeni precum "tiristori si UPS" :roll: :roll: imi sunt totalmente straini.

multumesc anticipat!

:cafea: :cafea:

vulpacris

Post by vulpacris » 12 Jun 2009, 01:08

Da, protectiile astea sunt un fel de sigurante ca acelea din tabloul de singurante dar, un pic mai "destepte", daca exista un "varf" de tensiune, reactioneaza imediat si se "ard" ele in locul aparatului electronic.
De asemenea mai sunt si niste stabilizatoare de curent cu protectii, care sunt special concepute pentru linii de alimentare in care apar frecvent asemenea situatii, si nu sunt mai mari decat "corpul" unui prelungitor.
UPS-urile sunt niste cutii in care exista unul sau mai multi acumulatori, cu un circuit electronic, care tranforma curentul alternativ de 220 V in curent continuu pentru incarcarea acumulatorilor, si invers, curentul continu in curent alternativ de 220 V atunci cand este nevoie, si care se alimenteaza din priza de curent, iar el are una sau mai multe prize de iesire prin care se alimenteaza calculatorul sau alte aparate care nu vrei sa "moara" odata ce intervine o pana de curent.
In momentul in care intervine o pana de curent, atunci alimentarea calculatorului ..., se face folosind curentul stocat in acumulatori, iar intervalul de timp in care mai ai curent poate fi intre 15 min si pana la cateva ore depinzand de tipul de UPS folosit.

angel

Post by angel » 12 Jun 2009, 02:37

:grin: :-D

Finalmente, m-am luminat si eu despre ce vorba in "propozitie".

Multumesc frumos, Vulpacris!

CrazyDesign

Post by CrazyDesign » 12 Jun 2009, 09:34

Buna ziua,
Multumesc pentru raspunsuri.
Dl. vulpacris va contrazic la partea de detalii tehnice ale UPS-ului.
Acele UPS-uri au fost achizitionate special pentru a PROTEJA reteaua de varfurile de tensiune, fluctuatii, zgomote de linie, supratensiuni.
Poate in trecut nu existau ups-uri care sa faca acest lucru dar astazi, incepand de la ups-urile cu preturi ~70 RON au astfel de tehnologii.
De ex. http://www.magazinultau.ro/UPS_Mustek_P ... 57069.html
UPS-ul din link-ul de mai sus are
Protectie scurtcircuit
Protectie supratensiune
Protectie zomot linie
si costa numai 154 RON.
Nu credeti ca un UPS pe care am platit ~1200 RON ar avea aceste protectii?

Acum, vorbind despre partea a doua, cea care implica procesul, cred ca mai bine ma duc si cumpar alte UPS-uri pentru ca in cazul unei actiuni in instanta as plati mult mai mult si la cum merg lucrurile in tara noastra pot sa spun ca sunt 80% sigur ca CEZ va "contribui" la bugetul celor care se vor ocupa ce caz si nu cred ca am sanse sa recuperez paguba.
In cazul unui poces ar trebuie totusi sa cumpar UPS-urile (ceea ce o sa fac f. curand), pentru ca nu doresc sa tin reteaua electrica neprotejata, ar trebui sa platesc taxa de timbru, avocat si alte cheltuieli.

Pentru cei care NU stiu ce este un UPS si doresc mai multe informatii pot accesa urmatorul link: google translateVOr gasi acolo toate informatiile necesare si este tradus.

Numai bine tuturor

vulpacris

Post by vulpacris » 12 Jun 2009, 12:16

Daca eu nu am dreptate si tot dati link-uri spre site-uri care prezinta intr-un ambalaj atractiv produsele care le au de vanzare, atunci poate ca ne luminati si pe noi cum ati ajuns sa ne cereti sfaturi ca urmare a faptului ca aceste UPS-uri "destepte" ( parca asta este expresia moderna :roll: ) de ~ 1200 RON s-au "ars" cu atatea protectii insirate de dvs..

Iar ca sa va dau exemplul concret ca va inselati, si ca nu vorbim de acelasi lucru, conform link-ului la care singur a-ti facut trimitere,
"Protection for the computer equipment against damages caused by lightning, surges, spikes and noises"
iar de aici reiese faptul ca insasi UPS-ul este declarat ca si fiind cel care asigura "Protectia echipamentului computerelor impotriva pagubelor provocate de fulgere, scurt-circuite, varfuri de tensiune si zgomot de linie".

Dar UPS-ul in sine, ca aparat, de ce este protejat impotriva acestor pagube, care v-au adus pe forumul nostru, ca nici fabricantul vad ca nu sustine ca UPS-ul ar fi protejat si el de aceste protectii, ci numai echipamentul care este alimentat prin intermediul acestuia.

Problema pe care nu o luati in seama si nu vreti sa ascultati pe cei mai "batrani", care au informatii din "trecut", este ca protectiile insirate de dvs. se gasesc pe aceeasi placa din UPS, iar cand se "ard" afecteaza si circuitele din vecinatatea lor, trebuind sa se faca inlocuirea acestora si repararea circuitului de pe placa, topit sau intrerupt.
Protectia circuitului electric folosit la alimentarea cu curent a hub-urilor, centralelor telefonice, sistemelor structurale, a UPS-urilor se face dintr-un panou de distributie separat, cu protectii special concepute pentru aceste echipamente, "sigurante" care costa 1-2 lei.
http://www.cesivo.ro/electrice/32/Sigur ... zibile-MPR
sau prin

http://www.vitacom.ro/Products/7088/PC- ... 220V-.html
http://www.vitacom.ro/Products/55796/EL ... R-TV-.html(astea fiind bune pentru angel :floare: )

Acesta este un fapt, si daca ati fi instalat un LAN in SUA sau in alt stat vest-european fara sa aveti prevazut acest sistem de protectie speciala, beneficiarul v-ar fi dat in judecata pentru daunele produse, ar fi castigat procesul, iar organismele abilitate cu controlul v-ar fi ridicat licenta de instalare.

Dar poate eu sunt mai invechit, si nu-mi dau seama de saltul tehnologic si modificarea tehnologiei de instalare, si dvs. stiti mai bine.
Poate "merge" in Romania cum faceti dvs., ca singur ati spus "la cum merg lucrurile in tara noastra". :roll:

angel

Post by angel » 12 Jun 2009, 17:52

[quote="vulpacris"]
http://www.cesivo.ro/electrice/32/Sigur ... zibile-MPR

sau prin

http://www.vitacom.ro/Products/7088/PC- ... 220V-.html

http://www.vitacom.ro/Products/55796/EL ... R-TV-.html
(astea fiind bune pentru angel :floare: )

Acesta este un fapt, si daca ati fi instalat un LAN in SUA sau in alt stat vest-european fara sa aveti prevazut acest sistem de protectie speciala, beneficiarul v-ar fi dat in judecata pentru daunele produse, ar fi castigat procesul, iar organismele abilitate cu controlul v-ar fi ridicat licenta de instalare.

Dar poate eu sunt mai invechit, si nu-mi dau seama de saltul tehnologic si modificarea tehnologiei de instalare, si dvs. stiti mai bine.
Poate "merge" in Romania cum faceti dvs., ca singur ati spus "la cum merg lucrurile in tara noastra". :roll:

multumesc foarte frumos Vulpacris! :cafea:

Pai...de ce crezi c-a postat "omul"?....ne-a dat "linkuri utile" chiar din prima :grin: ca doar doar o vinde si el ceva,si la preturi adevarate, nu de 2 lei.
....sau, a vrut sa ne incerce,sa vada daca pe forum sunt si priceputi in ale electronicii,ca sa-si poata face reclama pe site.
."norocul" lui ...daca-i raspundeam eu care nu cunosc acest domeniu, si-s si mai blonda asa de felul meu. :|
asa........ai raspuns tu.si-a gasit nasul. consiliere juridica si explicatii de natura tehnica in acelasi timp.
la asta nu se astepta :-D :aplauze:
dar...daca "esti invechit si nu-ti dai seama de saltul tehnologic" :-D
Asta-mi da mult de gandit.Daca eu habar n-aveam ce explicai tu,inseamna caci mi-am depasit cu mult varsta biologica.si-ar trebui sa intru in Cartea Recordurilor pt. longevitate :-D :-D

CrazyDesign

Post by CrazyDesign » 12 Jun 2009, 20:08

@angel - daca tu crezi ca am facut reclama la un site te inseli amarnic. Ar trebui sa iti controlezi limbajul si gandirea de "blonda".

@vulpacris - oricata protectie ar avea UPS-ul ala tot crapa si el ca doar nu o sa reziste la infinit.

Am cerut un sfat juridic si vad ca ati inceput sa o dati in lambada. Da suntem in Romania si toti iau totul la misto si se cred prea destepti.
In fine. Ramaneti voi desteptii cu desteptii vostrii cu 1 neuron

vulpacris

Post by vulpacris » 12 Jun 2009, 20:46

CrazyDesign wrote: @vulpacris - oricata protectie ar avea UPS-ul ala tot crapa si el ca doar nu o sa reziste la infinit.

Am cerut un sfat juridic si vad ca ati inceput sa o dati in lambada. Da suntem in Romania si toti iau totul la misto si se cred prea destepti.
Sa inteleg din ce ai spus ca acum nu mai ai nevoie de sfaturi juridice si ca te dai cu CEZ-ul, ca oricum crapa UPS-ul. :-D

Nu mai vrei daune-interese !? :-D

Probabil ca te-ai gandit tu ca poate pe site-ul de sfaturi juridice sunt prosti cu 1 neuron, dar se vede ca te-ai inselat, aici suntem destepti cu 1 neuron, ca suntem optimisti, vedem doar partea plina a paharului. :grin:

Pacat de milioanele tale de neuroni, ca tot pesimist ramai. :(

angel

Post by angel » 12 Jun 2009, 21:34

CrazyDesign wrote:@angel - daca tu crezi ca am facut reclama la un site te inseli amarnic. Ar trebui sa iti controlezi limbajul si gandirea de "blonda".
@vulpacris - oricata protectie ar avea UPS-ul ala tot crapa si el ca doar nu o sa reziste la infinit.

@CrazyDesign:
1. despre care limbaj zici c-ar trebui sa mi-l controlez??.......consider ca am avut unul totalmente adecvat unui forum.Daca imi sugerai acest lucru personal,atunci vedeai limbaj ce urma sa mi-l controlez :-x
2. sa-mi controlez gandirea de "blonda"?hmm.....neuronul tau nu s-a plictisit de atata singuratate?ma intreb si eu?!
3. TU cum iti permiti sa ceri consiliere juridica pe forum si sa incerci sa ne mai dai si indicatii de ordin comportamental?Nu simtim nevoia de educatie.am primit-o "in vremurile noastre" si cu siguranta c-a fost de calitate.
@ vulpacris :cafea:

agenda

Post by agenda » 12 Jun 2009, 23:30

dar ce aveti toti cu blondele? :-(

angel

Post by angel » 12 Jun 2009, 23:45

:cafea: :floare:

eu, absolut nimic. asa-i o vorba din popor.
am mentionat faptul ca-s blonda.

agenda

Post by agenda » 12 Jun 2009, 23:48

:razz:
:floare: :arrow:

razman

Post by razman » 13 Jun 2009, 10:14

agenda wrote:dar ce aveti toti cu blondele? :-(
HOPA!!!!, laso incet ca spune tot (asata o stiu de la unu ce o fost la secu)

Post Reply