In primul rand sper ca am postat unde trebuie .
Am un baiat minor ( 17 ani 4 luni ) si doreste sa plece intr-o excursie/tabara cu SCOALA in grecia .
Am inteles ca ii trebuie o procura sau ceva de genul de la notar .
Eu am fost casatorita cu un alt barbat dar divortul sa incheiat dupa nasterea baiatului ( fostul sot nu are nici o treaba cu baiatul , nu il cunoaste , nu este tatal lui , nu are nici o legatura ) .. eu am plecat de la el cu cativa ani inainte sa se termine divortul . Sa pronuntat divortul dar in actul de divort nu este specificat nimic referitor la baiat . Cand i-am facut buletinul am fost nevoita ca la parinte sa il trec pe fostul sot .
Am inteles ca la aceasta procura trebuie sa participe amandoi parintii , eu nu mai stiu nimic de fostul sot de 20 de ani .
Ce se poate face in acest caz ? .. cum se poate rezolva cu aceasta procura ? ... trebuie neaparat procura ? ...
Va multumesc anticipat !
Minor vacanta grecia
Eu am fost la notar cu certificatul de nastere al copilului, deci iti trebuie si tie. Cine e trecut la rubrica tata acela e barbatul care trebuie sa dea declaratie.
deci e o declaratie nu o procura unde parintii (care sunt inregistrati in certificatul de nastere) declara ca sunt de acord cu deplasarea in ... se mentioneaza locul si perioada, insotit de .... profesor etc,
Deci daca e trecut sotul tau ca fiind tatal copilului trebuie sa-si de-a si el acordul.
Chiar daca sunt divortata si mi s-au incredintat copii prin sentinta de divort, am mers impreuna cu tatal lor la notar si am dat declaratia.
deci e o declaratie nu o procura unde parintii (care sunt inregistrati in certificatul de nastere) declara ca sunt de acord cu deplasarea in ... se mentioneaza locul si perioada, insotit de .... profesor etc,
Deci daca e trecut sotul tau ca fiind tatal copilului trebuie sa-si de-a si el acordul.
Chiar daca sunt divortata si mi s-au incredintat copii prin sentinta de divort, am mers impreuna cu tatal lor la notar si am dat declaratia.
in primul rand sa il lamuriti pe copil ca nu poate sa plece in excursie/vacanta.
in mod normal ar trebui sa promovati o cerere pentru incredintarea minorului la judecatoria de care apartineti cu domiciliu, ptr. ca spuneti ca nu stiti nimic de fostul.
asa ca il dati in judecata urmand ca acesta sa fie citat la ultimul domiciliu cunoscut( al dvs.), dupa care luati certificat de grefa de la judecatorie si va duceti la serviciul informatizat al persoanei de care apartineti cu domiciliu dvs. pentru a va comunica adresa actuala a fostului sot.
Daca aveti ghinionul sa stea in alta localitate se va pune in discutie competenta teritoriala a instantei, adica mai pe romaneste se duce dosarul la judecatoria unde locuieste acum fostul sot.
Daca a murit intre timp, atunci este deja mai complicat.
E foarte complicat ( nu cred ca se rezolva in 2-3 luni), asa ca incercati sa il lamuriti pe copil sa mai astepte inca 8 luni pana devine major si are toata viata inainte sa se duca unde vrea el.
in mod normal ar trebui sa promovati o cerere pentru incredintarea minorului la judecatoria de care apartineti cu domiciliu, ptr. ca spuneti ca nu stiti nimic de fostul.
asa ca il dati in judecata urmand ca acesta sa fie citat la ultimul domiciliu cunoscut( al dvs.), dupa care luati certificat de grefa de la judecatorie si va duceti la serviciul informatizat al persoanei de care apartineti cu domiciliu dvs. pentru a va comunica adresa actuala a fostului sot.
Daca aveti ghinionul sa stea in alta localitate se va pune in discutie competenta teritoriala a instantei, adica mai pe romaneste se duce dosarul la judecatoria unde locuieste acum fostul sot.
Daca a murit intre timp, atunci este deja mai complicat.
E foarte complicat ( nu cred ca se rezolva in 2-3 luni), asa ca incercati sa il lamuriti pe copil sa mai astepte inca 8 luni pana devine major si are toata viata inainte sa se duca unde vrea el.