termen recurs
termen recurs
Buna ziua,
asi dori si eu o lamurire.
In cazul dreptului de recurs din ce moment incepe numaratoarea celor 15 zile:
1. de la data emiterii comunicarii sentintei de catre judecatorie?
2. de la data primirii comunicarii de catre partea care doreste solicitarea recursului?
la punctul 2 ar mai fi o intrebare:
ex: comunicarea e trimisa dar partea nu este gasita de postas si i se face fluturas pentru a o ridica personal de la posta.
de cand se considera cele 15 zile? de la data notificarii facute de posta, sau de la data in care partea ridica comunicarea si semneaza confirmarea de primire?
Ultima: cele 15 zile sunt lucratoare sau calendaristice?
Multumesc
asi dori si eu o lamurire.
In cazul dreptului de recurs din ce moment incepe numaratoarea celor 15 zile:
1. de la data emiterii comunicarii sentintei de catre judecatorie?
2. de la data primirii comunicarii de catre partea care doreste solicitarea recursului?
la punctul 2 ar mai fi o intrebare:
ex: comunicarea e trimisa dar partea nu este gasita de postas si i se face fluturas pentru a o ridica personal de la posta.
de cand se considera cele 15 zile? de la data notificarii facute de posta, sau de la data in care partea ridica comunicarea si semneaza confirmarea de primire?
Ultima: cele 15 zile sunt lucratoare sau calendaristice?
Multumesc
De la semnarea confirmarii de primire.
zile calendaristice, fara prima (ziua de semnare) si ultima.
Ziua semnare primire + 15 zile calendaristice + ziua de depunere, cu confirmarea depunerii pe exemplarul dvs. sau, trimtere prin recomandata cu confirmare de primire.
Nu este bine sa asteptati ultima zi, mai bine cu 2-3 zile in avans de ultima zi, pentru a evita exceptia de tardivitate si o eventuala gresita interpretare de instanta a termenului.

zile calendaristice, fara prima (ziua de semnare) si ultima.
Ziua semnare primire + 15 zile calendaristice + ziua de depunere, cu confirmarea depunerii pe exemplarul dvs. sau, trimtere prin recomandata cu confirmare de primire.
Nu este bine sa asteptati ultima zi, mai bine cu 2-3 zile in avans de ultima zi, pentru a evita exceptia de tardivitate si o eventuala gresita interpretare de instanta a termenului.

De la data la care ai luat la cunostinta adica ai semnat de primire sau ti-a fost comunicata - lasata in posta.
Din cate am inteles tu nu esti interesata sa faci recurs, atunci pe tine ar trebui sa te preocupe data la care a luat la cunostinta partea cu care te-ai judecat. Ca nu este obligatoriu sa primiti in aceeasi zi - de ex. tu poti primi azi iar el maine si uite asa are o zi in plus
Din cate am inteles tu nu esti interesata sa faci recurs, atunci pe tine ar trebui sa te preocupe data la care a luat la cunostinta partea cu care te-ai judecat. Ca nu este obligatoriu sa primiti in aceeasi zi - de ex. tu poti primi azi iar el maine si uite asa are o zi in plus
demonica wrote:Pe mine cand nu m-a gasit postasul mi-a lasat in posta sentinta si ulterior la dosar in recurs am vazut ca era mentionat ca s-a afisat pt ca nu m-a gasit la domiciliu.
Niciodata n-am primit aviz pt a ma duce la posta sa-mi ridic sentinta comunicata
Nici eu.Pur si simplu ti-o lasa la cutia de scrisori.Nu este trimisa cu confirmare de primire.
iar data confirmarii comunicarii este socotita ca fiind cea scrisa pe stampila of.postal-de primire.
ideea este:15 zile calendaristice de la comunicare.Ti-a facut calculul Vulpacris.
Wenth, ca sa fi mai sigur(a), si sa nu astepti mai mult de 1 luna posibila citatie de la o instanta ierarhic superioara poti sa te duci la dosarul cauzei dupa aproximativ 15-16 zile,(dupa ce ti s-a comunicat hotararea) sa vezi daca a declarat recurs,(acolo vei vedea si cand i s-a comunicat reclamantului)...daca nu....iti iei hotararea definitiva si irevocabila
salutare.
am trimis cu posta - recomandat cu confirmare de primire - un recurs care nu a mai ajuns la tribunal. am fost si am tot intrebat la registratura daca au primit plicul, am fost la posta...m-am interesat de plic. tribunalul spune ca nu a primit plicul, posta spune ca plicul a fost predat tribunalului. termenul de recurs deja mi-a expirat. ce naiba fac acum?
pot sa mai depun un alt recurs si sa fac dovada cu chitanta postei ca primul recurs a fost trimis in termen?
am trimis cu posta - recomandat cu confirmare de primire - un recurs care nu a mai ajuns la tribunal. am fost si am tot intrebat la registratura daca au primit plicul, am fost la posta...m-am interesat de plic. tribunalul spune ca nu a primit plicul, posta spune ca plicul a fost predat tribunalului. termenul de recurs deja mi-a expirat. ce naiba fac acum?
pot sa mai depun un alt recurs si sa fac dovada cu chitanta postei ca primul recurs a fost trimis in termen?