Din aceasta vara sunt licentiata in drept , nu am absolut deloc experienta in profesie si am doua intrebari care sper sa nu fie considerate puerile :
-pentru a-l reprezenta in instanta - intr-un proces civil - pe fratele meu am nevoie de procura din partea acestuia ?
- intampinarea poate fi trimisa si prin posta , cu confirmare de primire sau prin fax ( este vorba de un proces ce se afla pe rol la o Jud. din provincie ) ?
Multumesc pentru intelegere !
Reprezentarea in instanta a rudelor .
-indiferent pe cine reprezinti in instanta ( daca nu ai calitatea de avocat )ai nevoie de procura din partea respectivului - atentie incheiata la un notar!!!
- intampinarea o poti trimite si prin fax dar, va trebui sa o trimiti si prin posta pentru siguranta ta cat si pentru a putea trimite atatea exemplare cate parti sunt + un ex. pt.instanta - astfel i-ti recomand trimiterea prin posta :
1. recomandata cu aviz de primire ( daca ai timp suficient sa te incadrezi in termenul de 5 zile "intampinarea se depune minim cu 5 zile inainte de data dezbaterii- nedepunerea intampinarii in termenul prevazut de lege atrage decaderea paratului din dreptul de a mai depune probe si de a invoca exceptii in afara celor de ordine publica )
2. daca esti in criza de timp / prioripost cu confirmare de primire astfel ajunge in 24 h.
daca nu spui ca ai studii juridice o poti depune si personal la primul termen respectiv prima zi de infatisare.
vezi - daca fratele tau are pretentii vis-a-vis de cele cerute de reclamant in cererea de chemare in judecata, poti formula si o cerere reconventionala, care se depune odata cu intampinarea. ( vezi art 119 si art. 120 Cod proc.civ
daca mai ai nelamuriri ... revin dupa ora 22.00
- intampinarea o poti trimite si prin fax dar, va trebui sa o trimiti si prin posta pentru siguranta ta cat si pentru a putea trimite atatea exemplare cate parti sunt + un ex. pt.instanta - astfel i-ti recomand trimiterea prin posta :
1. recomandata cu aviz de primire ( daca ai timp suficient sa te incadrezi in termenul de 5 zile "intampinarea se depune minim cu 5 zile inainte de data dezbaterii- nedepunerea intampinarii in termenul prevazut de lege atrage decaderea paratului din dreptul de a mai depune probe si de a invoca exceptii in afara celor de ordine publica )
2. daca esti in criza de timp / prioripost cu confirmare de primire astfel ajunge in 24 h.
daca nu spui ca ai studii juridice o poti depune si personal la primul termen respectiv prima zi de infatisare.
vezi - daca fratele tau are pretentii vis-a-vis de cele cerute de reclamant in cererea de chemare in judecata, poti formula si o cerere reconventionala, care se depune odata cu intampinarea. ( vezi art 119 si art. 120 Cod proc.civ
daca mai ai nelamuriri ... revin dupa ora 22.00
NU- o depui in atatea exemplare cate parti sunt chiar daca reclamantii sunt soti ( sot si sotie ) respectiv orice fel de rude, procedura este procedura. In cazul tau vei depune intampinarea in 5 exemplare ( la fel si actele pe care le folosesti in apararea ta ), 1 exemplar pt.instanta si 4 ex. spre comunicare cu reclamantii.