Dati-mi o solutie!

Ce vreti sa mai vedeti pe acest sit?
deeea

Dati-mi o solutie!

Post by deeea » 28 May 2009, 11:11

În situaţia în care o firmă de avocaţi străină, care încă nu are un punct de lucru în România, este interesată să colaboreze cu mine, în calitate de avocat, care ar fi varianta cea mai convenabilă în care putem colabora?
Sunt titularul unui cabinet individual de avocat, şi nu vreau să îmi schimb modalitatea de exercitare a profesiei, cel puţin nu încă, pentru că nu dau vrabia din mână pe cioara vopsită de pa gard.... :grin:
Care ar fi, după părerea voastră, modalitatea cea mai simplă, legală, în care ar putea fi încheiat un parteneriat între mine şi ei? Aştep păreri.....
Ms.

vulpacris

Post by vulpacris » 28 May 2009, 12:35

Cel mai convenabil, si sigur ,este incheierea unui contract de parteneriat intre cabinetul tau de avocatura si firma lor, stabilindu-se ca in toate procesele din Romania firma lor va fi reprezentata de cabinetul tau care reprezinta si punctul lor de lucru din Romania.
Bineinteles ca va trebui sa faci toate inregistrarile legale ale acestui contract si inregistrarea punctului de lucru, dar pe cheltuiala lor.
Asa ramai si independenta dar, esti si partener la firma lor, asigurandu-ti si exclusivitatea, precum si un procent din toate veniturile din Romania ale firmei respective, prevazand ca le vei da un procent din toate veniturile pe care le vei obtine in tarile unde au reprezentante, in cazul in care vei avea interese de reprezentare prin acele reprezentante.
Bafta !!!

:cafea:

agenda

Post by agenda » 28 May 2009, 13:05

vulpoiiiiii ?!!

apropo de gluma aia.....
dupa ce o sa le spuna ce ai zis tu ei o sa ii spuna DA si ca o sa ii dea 25% din veniturile lor si o super masina si un super sediu...

ea o sa zambeasca fericita si o sa zica "glumiti?"

si ei o sa zica: tu ai inceput...

johei

Post by johei » 28 May 2009, 13:30

Un inceput ar fi sa clarifici ce anume vor ei... concret!
Doar sa aibe pe cineva care sa le reprezinte/consilieze clientii?
Sa fie prezenti direct (inclusiv prin sediu) in Romania?
Sa se inscrie in barou in Romania?

razman

Post by razman » 28 May 2009, 13:48

Da ce bai ai agendo?
So cerut o parere de optim, la care vulpacris, o raspuns ca atare.
Afacerea cum so incheia e treaba lor, cu sediu,masina si procente.Se poate la fel de bine stabili un contract cadru, cu onorariu negociat la fiecare reprezentare, functie de proces si cu rambursarea cheltuielilor necesare, facute pentru, si in numele, beneficiarului serviciilor juridice. Nu vad nimic contrar legii profesiei.

kinga

Post by kinga » 28 May 2009, 13:53

nu e vorba de lege Razman :-D :-D :-D :-D :-D :-D

dar firmele de avocatura din strainatate rar sunt catalogati "fraieri"

:lol: :lol: :lol:

pe aci era offu....

razman

Post by razman » 28 May 2009, 14:03

De acord cu tine kinga, nu s fraieri, cum nu ar trebui sa fim nici noi. De aia am si zis ca sa vorbit de un optim. Bineinteles ca pana la urma acest ,,optimnn inseamna ce stabilesc partile, de stabilesc ceva, in conditia in care ce so stabilit nu incalca ordinea publica si bunele moravuri, daca mi mai aduc bine aminte de pe la civil.

vulpacris

Post by vulpacris » 28 May 2009, 14:33

@ agenda & Kinga

Dar ce, voi va considerati cumva mai "fraiere" :grin: sau sa zicem "slab pregatite" decat avocatii de "afara"?
Au invatat ei mai mult decat voi ?
Mie mi se pare ca nu, si ca este tocmai invers. :floare:
Orice avocat de afara ramane siderat cand vede ca, oricate probe a depus, oricat a citat din lege, si oricata jurisprudenta a invocat, judele a ramas impasibil si i-a respins cererea ca neintemeiata, razandu-i in fata, ca el este independent.
Este usor sa practici avocatura intr-o tara in care sistemul este cat de cat normal, si in marea lor majoritate hotararile sunt previzibile.
Din punctul asta de vedere avocatii care reusesc sa castige procesele in Romania, unde numai previzibile nu poti sa spui ca sunt hotararile judecatoresti (ca mai multe sanse ai daca incerci sa ghicesti numerele la loto, decat ce o sa pronunte judele) sunt de laudat si dovedesc ca sunt mai bine pregatiti decat cei de afara.
Asa ca de ce sa accepte conditii injositoare sau dezavantajoase, care i-ar rapi independenta pe care o are acum.
In definitiv nu ea i-a contactat pe ei, ci invers, si atunci trebuie sa discute ca de la egal la egal conditiile de parteneriat, raportandu-se bineinteles si la volumul de munca suplimentar, precum si la aportul pe care o sa-l aiba fiecare parte in acest parteneriat.
Asa mi se pare mie corect, si astea sunt motivele pentru sfatul pe care i l-am dat.
Deci sfatul nu este nul de drept, ca acum l-am si motivat "din oficiu". :grin:

:floare: :floare: :floare:

johei

Post by johei » 28 May 2009, 15:01

Vulpacris, colaborare nu inseamna deloc parteneriat!

vulpacris

Re: Dati-mi o solutie!

Post by vulpacris » 28 May 2009, 15:19

deeea wrote: Care ar fi, după părerea voastră, modalitatea cea mai simplă, legală, în care ar putea fi încheiat un parteneriat între mine şi ei? Aştep păreri.....
Ms.
Este adevarat ca mai gresesc si eu dar, spre deosebire de altii eu raspund strict la topic. :grin:

johei

Post by johei » 28 May 2009, 15:28

"o firma straina care vrea sa colaboreze..."

Acu´sincer vorbind, tu de cate firme de avocatura straine ai auzit care vin la un avocat independent si spun: "vreau sa fim parteneri..."

Relatiile din interiorul unei firme de avocatura sunt stabilite prin statutul/actele lor interne care stabilesc foarte clar totul.
Faptul ca o firma solicita colaborarea unui avocat roman, nu inseamna ca vrea sa-l faca partener... ci doar ca are nevoie de colaborarea lui pentru anumite cazuri, clienti, etc.

Autoarea topicului cred ca din greseala a scris parteneriat in loc de contract!

Revinla spusele mele initiale: prima data sa se clarifice exact ce vrea firma respectiva si apoi se poate vedea si ce forma juridica e cea mai potrivita!

vulpacris

Post by vulpacris » 28 May 2009, 15:38

deeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeea!!!!!!!!!

:floare:

Ce ai vrut sa spui !?!?!?! :(
Ca sa nu ne mai dam noi cu presupusul si sa purtam discutii inutile in contradictoriu, desi toate sfaturile sunt bune. :grin:

razman

Post by razman » 28 May 2009, 15:47

Mai, sper sa nu gresesc, dar pe la societatile astea de avocatura mi se pare mie ca se cam zice parteneri asociati la aia cu ,,procentunn si parteneri colaboratori la ailalti. Asta ca sa nu vorbim discutii.

deeea

Post by deeea » 28 May 2009, 16:37

Ei s-au exprimat "parteneriat".
Oricum în iunie ne întâlnim şi vedem clar ce vor ei şi ce vreau eu...
Pentru început nici nu aş vrea să mă fac asociat cu ei, ci vreau să văd cum merg treburile, ce hram poartă şi să aleg varianta cea mai avantajoasă pentru mine (şi nu mă refer la procente mari sau alte beneficii ci la raspunderea mea faţă de ei şi la gradul de independenţă).
Ca să fie treaba clară ei m-au contactat, după ce eu le-am trimis un mail în urma unui anunţ (avea dreptate Kinga, doar nu plouă cu societăţi străine care contactează din senin cabinete de avocaţi!). Dar chiar şi în condiţiile astea, tot de pe picior de egalitate tratez cu ei! :grin:
Mulţumesc pentru răspunsuri, şi dacă mai aveţi idei, le aştept cu interes.

cristal

Post by cristal » 28 May 2009, 17:30

Anunt? Unde? Cum? Zi si mie...ca ma intereseaza...tare! Pls! :cafea:

Post Reply