Am nevoie de un sfat. Acuzat de furtul a 2 mere
Am nevoie de un sfat. Acuzat de furtul a 2 mere
Am si eu o intrebare plz. Am intrat in Kaufland, am luat cate ceva de mancare. La un moment dat am cantarit 1 punga de mere (e cu autoservire-autocantarire, ma rog) si am tinut-o de sus, ca era cam jegos cantarul, dar a scazut gramajul. La casa de marcat le-am achitat, dupa care imediat mi le-a cerut vanzatoarea sa le recantareasca. Le-a recantarit si cica erau cu 2 mere in plus. Cei de acolo m-au dat o amenda si o chitanta pe care scrie "daune interese" si am bonul fiscal cu care am achitat restul diferentei, care valora 2 RON.
Eu am achitat numai 30 lei acele daune interese, pt. ca atat aveam (cel din magazin a luat banii din portofelul meu, cand i l-am aratat), dupa care m-am intors de buna-voie si am mai platit tot de buna-voie inca 20 RON. Nici prima data, nici a doua oara nu m-au oprit pt. a chema politia.
As dori sa stiu urmatoarele:
1. E furt (208-209) sau inselaciune la masuratoare? Mentionez ca am bonul fiscal pt. intreaga valoare a merelor + chitante pt. daune-interese.
2. Daca nu am luat in viata mea nici macar amenda contraventionala, ce sanctiune mi se poate aplica? Regret fapta si mentionez ca ma aflu intr-o stare financiara extrem de precara (nici o forma de venit), iar mancarea conteaza foarte mult pt. mine.
3. Daca am platit de buna-voie si restul daunelor, revenind la magazin, e mai bine pentru mine?
4. Cam ce s-ar dispune in acest caz de catre procuror sau instanta?
Nu stiu inca daca au anuntat politia, dar mi-au facut o copie dupa buletin. Eu nu locuiesc la acea adresa, dar cei de acolo ma pot anunta.
Cum sa procedez? HELP PLZ!!!
Eu am achitat numai 30 lei acele daune interese, pt. ca atat aveam (cel din magazin a luat banii din portofelul meu, cand i l-am aratat), dupa care m-am intors de buna-voie si am mai platit tot de buna-voie inca 20 RON. Nici prima data, nici a doua oara nu m-au oprit pt. a chema politia.
As dori sa stiu urmatoarele:
1. E furt (208-209) sau inselaciune la masuratoare? Mentionez ca am bonul fiscal pt. intreaga valoare a merelor + chitante pt. daune-interese.
2. Daca nu am luat in viata mea nici macar amenda contraventionala, ce sanctiune mi se poate aplica? Regret fapta si mentionez ca ma aflu intr-o stare financiara extrem de precara (nici o forma de venit), iar mancarea conteaza foarte mult pt. mine.
3. Daca am platit de buna-voie si restul daunelor, revenind la magazin, e mai bine pentru mine?
4. Cam ce s-ar dispune in acest caz de catre procuror sau instanta?
Nu stiu inca daca au anuntat politia, dar mi-au facut o copie dupa buletin. Eu nu locuiesc la acea adresa, dar cei de acolo ma pot anunta.
Cum sa procedez? HELP PLZ!!!
cu siguranat ca e bine faptul c-ai platit.Dar stiai ca daca tii punga mai sus de cantar, acesta va inregistra gresit cantitatea? Stii cum e:fapta e fapta indiferent de valoarea prejudiciului.e adevarat faptul ca ai circumstante atenuante.Esti primar(adica la prima abatere), valoarea prejudiciului a fost recuperata....dupa parerea mea in cazul in care magazinul face plangere impotriva ta,(deocamdata nu stii daca vor face sau nu)poti fi condamnat cu suspendarea executarii pedepsei-zic eu.
offf.O zi n-am intrat si eu si ai si uitat de mn, Razman :(
Felicitari pt noul job:Cel de antrenor
Dar....esti sigur ca lg. 51 iti permite?
Voi ati fost mai ingaduitori cu "faptuitorul." I-ai inlocuit raspunderea, ziceti ca fapta nu prezinta pericol social.....
Bravo voua!
dar stii cum e....azi furi 2 mere, maine....
Asa ca a trebuit sa-i invederezi tot ce i se poate intampla mai rau, ca sa nu mai faca pe viitor
Felicitari pt noul job:Cel de antrenor

Voi ati fost mai ingaduitori cu "faptuitorul." I-ai inlocuit raspunderea, ziceti ca fapta nu prezinta pericol social.....
Bravo voua!
Asa ca a trebuit sa-i invederezi tot ce i se poate intampla mai rau, ca sa nu mai faca pe viitor

1.Cum sa uit de tine? ...mai confund numa ca ....se mai intamplaangel wrote:offf.O zi n-am intrat si eu si ai si uitat de mn, Razman :(
Felicitari pt noul job:Cel de antrenorDar....esti sigur ca lg. 51 iti permite?
![]()
![]()
Bravo voua!
2.Legea permite....ca e ,,activitate didacticann
3.Din punctul meu de vedere... ,,faptann... e de fapt o cretinitate..., adica cum, faci fenta cu tinutu plasei, o motivezi ca era cantarul murdar, apoi invoci lipsa de venit si ca mancarea e foarte importanta, iar apoi, pe fondul declarat al lipsei de bani, platesti daune interese de 50 lei. ...Hai sifon.... cate mere lua pe banii aia?. De multe ori masura aia ..(cu bastonu)..era chiar justificata.
Din alt punct de vedere, nu inteleg temeiul legal al masurii aplicate de ,,cei de acolonn, auzi frate...daune interese... scrise pe chitanta??????, bine ca nu au scris ....amenda penala, incadrand si calificand juridic fapta....., semnat..... Procuratura SRL