Accident cu vatamare corporala

Discutii privind Codul Rutier, contraventii si probleme conexe, Dreptul Transporturilor, etc
valhelen

Accident cu vatamare corporala

Post by valhelen » 23 May 2009, 16:38

Va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema:

In luna februarie 2009 intr-o localitate din mediul rural, in timp ce ma deplasam spre locul de munca mi-a sarit in fata masinii o fetita de 7 ani, ce a vrut sa traverseze strada prin loc nepermis.
Am claxonat, am franat si incercat sa evit coliziunea cu fetita insa am atins-o cu oglinda din partea stanga a masinii. Mentionez ca viteza era in limita legala cred..( intre 50-60km/h ) lucrul acesta cred ca va fi dovedit in urma masuratorilor.
Fetita a suferit o fractura la picior de gamba, drept urmare i-a fost pus piciorul in gips. Totul ok.. insa la o saptamana mi s-a spus ca nu ar fi fost pus bine acel gips si a necesitat o noua interventie, drept pentru care s-ar prelungi perioada de revenire peste 60 de zile.
Medicul legist ne-a spus ca daca partile se impaca e de acord sa elibereze certificat medico-legal cu ingrijiri sub termenul de incepere a urmaririi penale.
De asemenea am iesit ok cu alcooltestul, probele biologice, verificarea masinii si am avut 4 colegi martori in masina si am urmat exact pasii in caz de accident

Problema este ca tatal fetitei imi solicita o suma de bani pentru a depune declaratie la politie precum ca nu are pretentii, una cam mare pentru drumuri si alte cheltuieli.
Politistul ce se ocupa de dosar mi-a spus ca i-au venit cheltuielile de spitalizare in jur de 300 ron.
In procesul verbal incheiat de politisti nu am fost incriminat de de nimic.

Acum nu stiu ce sa fac...eu am platit cheltuielile privind probele biologice - 170 ron, eu verificarea masinii 60 ron, cheltuielile privind reinnorea adeverintei pt permisul suspendat 120 ron..si mai sunt cred luni...politisul acum imi sugereaza sa platesc tot eu chitanta de la medicul legist si impacarea cu tatal victimei.

Intrebarea este: Ce risc daca nu doresc sa platesc chitanta la certificatul medico-legal si suma de bani ceruta de tatal victimei in instanta in caz de se elibereaza certificatul cu peste 60 de zile de spitalizare?

Si pot in vreun fel sa-i actionez in instanta pe parinti intrucat au lasat minorul nesupravegheat si datorita acestui fapt s-a intamplat nenorocirea?

Va multumesc

agenda

Post by agenda » 23 May 2009, 16:53

cate zile erau necesare daca nu greseau medicii cu ghipsul?

valhelen

Post by valhelen » 23 May 2009, 16:55

agenda wrote:cate zile erau necesare daca nu greseau medicii cu ghipsul?
In jur de 45 de zile.
Din cate am inteles au scos gipsul fiindca se deplasau oasele si nu se prindeau bine. Le-au prins cu tija din ce am inteles.

ignite

Post by ignite » 23 May 2009, 16:57

Cheltuielile pe care le ati facut...va reveneau oricum. Oricum le plateati. Eu va recomand sa faceti in asa fel incat sa nu ajungeti la urmarirea penala. Daca vi se va costata o culpa...atunci veti plati mai mult.

agenda

Post by agenda » 23 May 2009, 18:56

eu as proceda conform celor spuse de ignite. as merge pe sigur...

valhelen

Post by valhelen » 23 May 2009, 20:10

inseamna ca oricat m-as simti eu de in regula in privinta situatiei mai sus mentionate, s-ar putea sa fiu gasit vinovat...
sa inteleg ca totusi daca ai ghinionul de a fi implicat intr-un accident stupid, chiar se iti sare un copil, un betiv sau alte situatii neprevazute soferul este cel care le trage.( bineinteles si victima accidentului...)

agenda

Post by agenda » 23 May 2009, 20:46

valhelen wrote:inseamna ca oricat m-as simti eu de in regula in privinta situatiei mai sus mentionate, s-ar putea sa fiu gasit vinovat...
sa inteleg ca totusi daca ai ghinionul de a fi implicat intr-un accident stupid, chiar se iti sare un copil, un betiv sau alte situatii neprevazute soferul este cel care le trage.( bineinteles si victima accidentului...)
crede-ma te rog ca in locul tau m-as fi simtit exact ca tine... (daca totul este cum ai relatat) ... si probabil...de fapt mai mult ca sigur as lupta ...pana in panzele ......

dar nu stiu...decizia iti apartine

johei

Post by johei » 24 May 2009, 12:13

rca-ul l-ai instiintat?

kjhrodi

Post by kjhrodi » 24 May 2009, 12:23

Sun-o pe sotia lui Adrian Paunescu (poetul) care a omorit din culpa trei oameni nevinovati si intreab-o cum a reusit sa scape basma curata !!!
Parerea mea este ca nu esti vinovat sub nici o forma dar in tara asta ori ce este posibil :nedreptatea si santajul sunt la ele acasa .
Iti doresc mai mult bafta decit succes !!!
UN SOFER .... :mad:

valhelen

Post by valhelen » 24 May 2009, 17:49

Rca-ul nu l-am instiintat...nici nu stiam ...abia acum aflu..ca de alfet toate procedurile ce le-am parcurs le-am aflat pe propria piele..nimeni nu te informeaza sau sa te indrume.

Multumesc pentru incurajari..si totusi este cineva care poate sa-mi spuna daca pot ataca in instanta parintii, in privinta faptului ca au lasat minorul nesupravegheat pe un drum judetean, aceasta neglijenta avand urmarile mai sus mentionate.

johei

Post by johei » 25 May 2009, 08:13

Anuntarea rca ar fi fost primul pas care trebuia facut!
In mod normal, rca raspunde in locul soferului/asiguratului pentru toate pagubele cauzate in accident. Anuntati acum rca... rca-ul ala nu e incheiat doar pentru a putea inmatricula masina, ci tocmai pentru astfel de cazuri.

Evident ca si raspunderea asta poate exista doar daca exista culpa in producerea accidentului, ceea ce este destul de discutabil aici (acelasi lucru se poate spune si despre eventuala vatamare corporala din culpa

Cat despre o eventuala raspundere a parintilor pentru copii lor minori... sunt pagube materiale la masina?
Ca daca nu sunt, nu vad pentru ce ar raspunde...

valhelen

Post by valhelen » 25 May 2009, 12:46

Iti multumesc foarte mult Johei pentru lamurire, chiar m-am luminat.
In privinta masinii, o zgarietura de 5cm ca si cum ai face-o cu sarma, nimic deosebit.

carmemel

Post by carmemel » 25 May 2009, 17:13

daca zici ca ti-a sarit in fata, ai putea invoca una din cauzele care inlatura carcterul penala al faptei si anume cazul fortuit art.47 c .pen. "nu constituie infractiune fapta prevazuta de legea penala , al carei rezultat este consecinta unei imprejurari care nu putea fi prevazuta"

mirelle

Post by mirelle » 25 May 2009, 20:26

Nu e nicio cauza care inlatura caracterul penal al faptei si mai ales nu e caz fortuit. Pur si simplu , in latura penala nu sunt intrunite toate trasaturile esentiale pt existenta infractiunii: nu exista vinovatie din partea soferului , daca faptele s-au petrecut cum prevede dansul.

carmemel

Post by carmemel » 25 May 2009, 20:54

imi mentin parerea

Post Reply