condamnare in UE

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
iubita_t

condamnare in UE

Post by iubita_t » 22 May 2009, 16:02

va scriu cu o durere neimaginata in suflet...desi nu si gasesc sentimentele locul aici....fratele meu de nici 22 ani a fost condamnat pt 4 ani in spania....pt furt....o femeie a depus plangere impotriva lui....l-a recunoscut si a fost condamnat azi, dupa 8 luni de la arest....

fratele meu, are o fetita de 2 luni, pe care a vazut-o in poze.....durerea e atat de mare pt acel copil...incat mi se rupe inima.....

sunt de acord ca cei care comit fapte sa plateasca....si el merita probabil sa fie condamnat, dar mi se pare enorm 4 ani...desi a stat 8 luni....mi-e mila de sufletelul acelei fetite....

acum doresc un sfat.....ce as putea face ca el sa fie transferat in romania, sau...e mai bine sa stea inchis acolo?
ar avea vreo sansa sa fie rejudecat in romania cu o pedeapsa mai mica?

ce ma sfatuiti sa fac? copilul lui merita sa creasca cu tatal langa el...nu e un criminal fratele meu, nu e un hot....a fost prin de anturaj si...in prostia varstei,....au pacalit o femeie.....se numeste inselaciune......ce a facut el....dar se pare ca tot furt e...

ignite

Post by ignite » 22 May 2009, 16:32

e mai bine sa fii condamnat pentru furt decat pentru inselaciune.

Nu va mai fi rejudecat in Romania.

In Romania nu este indicat nici sa faci inchisoare.

Dar nu e dupa el.

Asa cum au trecut cei doi ani...vor mai trece si cei 4. Oricum...poate iesi mai inainte de 4 ani daca e cuminte si munceste.

Nu are relevanta ca e din cauza anturajului. Dvs. trebuie sa i bagati in cap ca nu a facut bine, iar nu sa va fie mila de el. Adica normal ca va pare rau...dar trebuie sa adoptati o atitudine barbateasca pe care sa i o si transmiteti. A facut o ... plateste. Si el trebuie sa invete chestia asta. Ca altadata sa nu mai faca si sa i ramana copiii singuri. Altfel...o va lua de la capat.

iubita_t

Post by iubita_t » 22 May 2009, 16:35

tot nu am inteles.....
deci...alta judecata nu va mai avea parte......

e mai bine sa faca acolo inchisoare?

va fi transferat oricum in tara?sau va ramane acolo....

are 8 luni de la arest acum, si condamnarea de 4 ani...

carmemel

Post by carmemel » 22 May 2009, 18:53

durata arestului se deduce din durata condamnarii

kjhrodi

Post by kjhrodi » 24 May 2009, 12:53

:pig: indiferent de anturajul care l-a determinat sa comita o fapta reprobabila ,unul ca el din pacate amplifica spaima strainilor ca suntem niste pungasi .
Eu unul n-am nici o mila pentru astfel de "oameni "
De altfel " cine se aseamana se aduna " asa ca si el facea parte din acel anturaj . :|

angel

Post by angel » 24 May 2009, 13:39

Sa te lamuresc.De alta judecata nu va mai avea parte. Ramane condamnarea pe care i-a dat instanta din Spania.Poate iesi mai devreme de 4 ani, in sensul ca nu se socoteste an pe an cand se executa pedeapsa, mai mult de cat atat, i se aduna cu arestul preventiv si i se scade din pedeapsa totala.Asta vor sa-ti explice colegii mei.

angel

Post by angel » 24 May 2009, 13:41

E si mai bine ca nu va fi judecat in Romania, in sensul ca pedepsele la noi sunt mai mari decat in unele tari UE, nu sunt sigura daca si-n Spania.
Conditiile de detentie sunt cu mult mai bune decat la noi.

angel

Post by angel » 24 May 2009, 13:48

poate mai are vreo cale de atac si nu e definitiva hotararea.Tu stii mai bine care e speta.Daca ti se pare prea mare pedeapsa de 4 ani...nu stiu ce sa zic...Se tine cont de mai multi factori la stabilirea pedepsei:cum ar fi: gradul de pericol social al fatpei, daca faptuitorul e recidivist sau nu...s.a.m.d. in functie de acesti factori care sunt ,circumstante atenuante sau agravante, ...dupa caz...se stabileste pedeapsa.Si tot in functie de asta i se stabileste regimul de detentie:deschis,semideschis sau inchis.

angel

Post by angel » 24 May 2009, 13:52

Daca a incalcat legea trebuie sa plateasca.Asta e.Cu tot regretul pentru copil.N-ai decat sa-l incurajezi, ca sa poata rezista si sa-i trimiti bani in cont ca sa-si poata cumpara pe card ce-i trebuie.Asta daca hotararea este definitiva si irevocabila.Daca are un comportament ok in inchisoare si demonstreaza ca este in curs de reabilitare are parte de mai multe favoruri, cum ar fi eliberare conditionata inainte de trecerea termenului.

Post Reply