pensia alimentara din Germania
pensia alimentara din Germania
Va rog foarte mult daca ma puteti ajuta cu 1 sfat si pe mine;fostul sot lucreaza in Germania,este cetatean german,ii cunosc adresa,locul de munca.In prezent l-am actionat in instanta pentru pensie alimentara fata de fiul lui de 8 ani,iar instanta ,avand la baza 1 adeverinta scrisa de tatal respectivului ex-sot(care este asociat impreuna cu acesta la firma unde lucreaza)a stabilit 1 pensie alimentara de 100 euro,in functie de venitul de 600 euro pe care acesta spunea ca il are(pe jumatate de norma,cat lucreaza).Problema e ca am toate motivele sa cred ca aceasta adeverinta e falsa,neavand nici 1 stampila,nimic...Cand am cerut instantei sa se adreseze in mod legal(prin procedura cu strainatatea)pentru aflarea veniturilor reale ale fostului sot,aceasta a refuzat,multumindu-se sa dea copilului meu 100 euro (dupa cum era declarat venitul).Ce ma sfatuiti sa fac pentru a afla veniturile reale ale fostului?Inteleg ca procedura cu strainatatea dureaza aproximativ 1 an,dar,avand in vedere ca baiatul meu sufera de epilepsie si astm,este 1 motiv in plus pentru care consider ca nu trebuie sa fie privat si de posibilitatile materiale(reale)ale tatalui sau.
Va multumesc si astept un raspuns .......
Va multumesc si astept un raspuns .......
Poti deschide o actiune in majorarea pensiei de intretinere, motivata de nevoile crescute ale minorului. Copilului i se cuvine o cota de 1/4 din veniturile tatalui, ceea ce inseamna, chiar la un salariu de 600 euro lunar, mai mult de 100 euro.
Soliciti instantei ca in cadrul probei cu acte sa incuviinteze o adresa oficiala catre Finantele locale din Germania daca stii unde are domiciliul, din care sa rezulte venitul declarat al fostului sot si sa te lase pe tine sa faci diligentele(vei traduce adresa oficiala pe cheltuiala ta, vei transmite cu DHL sau orice alta posta rapida). Finantele vor raspunde sigur.
Soliciti instantei ca in cadrul probei cu acte sa incuviinteze o adresa oficiala catre Finantele locale din Germania daca stii unde are domiciliul, din care sa rezulte venitul declarat al fostului sot si sa te lase pe tine sa faci diligentele(vei traduce adresa oficiala pe cheltuiala ta, vei transmite cu DHL sau orice alta posta rapida). Finantele vor raspunde sigur.
Re: pensia alimentara din Germania
scuze , insa daca era cetatean roman te multumeai cu 20 de euro!? pe luna......
in Drept daca sotul "debitorul" isi pericliteaza propria existenta prin plata respectivei sume de bani , atunci nu este obligat,zi merci ca iti da 100 ca nu este obligat sa iti dea nimic , in germania venitul minim garantat , netto , e de 950 euro lunar.
ce ti-a scris attorneyatlaw nu are nici un temei legal, e doar apa chioara , dar succes