ma poate ajuta cineva cu un sfat?

Discutii privind procedura civila
Post Reply
danuta68

ma poate ajuta cineva cu un sfat?

Post by danuta68 » 20 May 2009, 17:07

Vin aici cu speranta ca cineva ma poate ajuta.Pe scurt: Am fost implicati eu si sotul meu intr-un litigiu cu vecinii ,pentru o cale de acces( lungime 17 m si latime 5 m actualmente,initial conf.actelor de proprietate ale lor aceasta avusese 17/3 )catre proprietatea noastra si a lor(aceasta cale de acces se infunda la poarta lor ). Dupa indelungi procese la judecatorie (unde aveam castig de cauza) si tribunal ( unde pierdeam de fiecare data ; initial afland ca au pe cineva acolo),procesul s-a incheiat.pierzand si obtinand o hot.definitiva si irevocabila .Mentionez ca nu noi suntem proprietarii de drept al acestei propriet.de 500 mp ,ci soacra mea,(socrul fiind decedat , sotul mai avand 2 frati) care a cumparat acest teren de la CAP in anul 1967 si in care era trecut cale de acces de17/3.In 1971 soacra a fost obligata de Primaria de la acea vreme sa se retraga 2 m din proprietatea ei pt.a da largime drumului de 5 m.
In actul original de vanz-cump. al vecinilor se specifica ca acest drum ramane in proprietatea celui care le -a vandut terenul si nu se va inchide niciodata si are dimensiunile de 17/3. Pana si martorii chemati la proces ,vechii proprietari ai terenului nostru inainte de a fi luat de CAP(dar care nu mai detin actele de proprietate ) au mentionat ca acel drum a fost dintotdeauna de 17/3.
Hotararea a fost luata impotriva mea , a sotului si a soacrei mele ,ceilalti frati fiind exclusi ,de a i respecta proprietatea pe care a si inchis-o astazi cu executor judecatoresc .Oare este posibil ca un complet de judecata sa dea castig de cauza cuiva impropietarindu-l cu o suprafata mai mare decat ce este in acte?Oare e posibil sa iei o hot.impotriva cuiva care nu este proprietar de drept(eu si sotul )? Cum este posibil ca la expertiza sa se constate ce terenul nostru este mai mic cu acea suprafata cedata de 17/2 ,iar a lor mai mare cu aprox.900 mp si sa nu te intrebi de unde ,si culmea sa le mai dai si acea bucata de 17/2? Acum noi nu mai avem pe unde intra ,fiind nevoiti a ne face alta poarta pe proprietatea celuilalt vecin(care nu mai are actele originale).Unde as putea contesta hotararea si daca este posibil acest lucru?Este nevoie de autorizatie de c-tie daca gardul pe acea lungime de 17m il fac din BCA(initial gardul a fost din beton-fundatie si fier forjat ) ? In speranta ca voi primi un raspuns,multumesc anticipat.

Post Reply