prescriptie
prescriptie
care este termenul de prescriptie pentru plata nedatorata?
Concret: factura de 10.000 lei; cumparatorul achita 100.000 deci cu 90.000 lei mai mult. Au trecut 3 ani de la data platii. Mai poate intenta actiune pentru diferenta?
Concret: factura de 10.000 lei; cumparatorul achita 100.000 deci cu 90.000 lei mai mult. Au trecut 3 ani de la data platii. Mai poate intenta actiune pentru diferenta?
De acord cu colegul ignite (chiar si la dificultatile legate de ...cazare), iar in ceea ce priveste penalitatile,chiar daca erau stabilite in acest cuantum de catre parti, fiind accesorii creantei, urmeaza soarta acesteia, adica tot prescrise.
Dar ce contabil ai? Ca si la contabili, din sursa foarte sigura, stiu ca se da, inca la examenul de acces la acest ,,titlunn, si din drept comercial, cu o bibliogarfie chiar foarte serioasa (incluzand prescriptia extinctiva).
Dar ce contabil ai? Ca si la contabili, din sursa foarte sigura, stiu ca se da, inca la examenul de acces la acest ,,titlunn, si din drept comercial, cu o bibliogarfie chiar foarte serioasa (incluzand prescriptia extinctiva).
si eu sunt de acord cu colegul...insa eram curioasa despre ce exact este vorba...poate ne venea vreo ideerazman wrote:De acord cu colegul ignite (chiar si la dificultatile legate de ...cazare), iar in ceea ce priveste penalitatile,chiar daca erau stabilite in acest cuantum de catre parti, fiind accesorii creantei, urmeaza soarta acesteia, adica tot prescrise.
referitor la penalitati...nu cred ca partile puteau stabili in contract penalitati pentru plati nedatorate