asigurare dovezi
asigurare dovezi
Reclamantul X solicita in contradictoriu cu paratul Y, in temeiul 239 C.pr.civ. sa-i incuviinteze delegarea unui executor judecatoresc care sa constate ca pe un anumit site se afla postat un filmulet, cu o anumita durata,care a fost vizionat de n ori,titlul filmului-(care il denigreaza pe reclamant), de asemenea sa se constate ca persoana din film este una si aceeasi cu reclamantul.
1.O prima instanta acorda termen de o luna de zile si se judeca, respingandu-se cererea pentru lipsa probe
2.O a doua respinge cererea ca nefondata, a doua zi???
Problema: cererile de asigurari dovezi (incuviintare desemnare executor judecatoresc) nu se judeca de urgenta de presedintele instantei???
instanta nu trebuia sa se pronunte printr-o incheiere si nu printr-o sentinta ???
Mentionez ca procesul verbal al executorului urmeaza sa il folosesc intr-un dosar pentru daune morale ???
Ati avut asa ceva ???
Vedeti ceva gresit mai sus ???
Ca pe mine ma doare capun deja???
1.O prima instanta acorda termen de o luna de zile si se judeca, respingandu-se cererea pentru lipsa probe
Problema: cererile de asigurari dovezi (incuviintare desemnare executor judecatoresc) nu se judeca de urgenta de presedintele instantei???
instanta nu trebuia sa se pronunte printr-o incheiere si nu printr-o sentinta ???
Mentionez ca procesul verbal al executorului urmeaza sa il folosesc intr-un dosar pentru daune morale ???
Ati avut asa ceva ???
Re: asigurare dovezi
dE CURIOZITATE: spui ca in prima actiune ti s a acordat un termen de judecata de o luna de zile. Cat a trecut de la introducerea cererii pana la primul termen de judecata? Asta este doar o curiozitatea de a mea. Am sa ma interesez mai in amanunt care este intervalul trecut in ecris pentru asigurarea dovezilor. Nu mi se pare firesc sa ti dea o luna de zile termen. Cat ar fi de aglomerati...tot nu mi se pare firesc.machedon wrote:Reclamantul X solicita in contradictoriu cu paratul Y, in temeiul 239 C.pr.civ. sa-i incuviinteze delegarea unui executor judecatoresc care sa constate ca pe un anumit site se afla postat un filmulet, cu o anumita durata,care a fost vizionat de n ori,titlul filmului-(care il denigreaza pe reclamant), de asemenea sa se constate ca persoana din film este una si aceeasi cu reclamantul.
Ati avut asa ceva ???
pai...pe art. 235 pana la 238 este 5 zile intr adevar.
Dar tu cu executorul tau esti pe procedura de la 239...si se aplica procedura necontencioasa. si daca te duci la procedura necontencioasa iti dai seama de ce e de 15 zile. Si de ce curge cum curge.
Si trebuia sa pronunte o incheiere. Asta e clar.
De aia te intreb si cu ecrisul...
Te rog eu frumos...daca ai chef si timp da ne si din casa...din sentinta aia sau ce ai tu.
din considerente...doar motivarea instantei, iar nu si rezumatul dosarului pe care unii il fac altii nu. motivarea +dispozitivul. te rog frumos.
Dar tu cu executorul tau esti pe procedura de la 239...si se aplica procedura necontencioasa. si daca te duci la procedura necontencioasa iti dai seama de ce e de 15 zile. Si de ce curge cum curge.
Si trebuia sa pronunte o incheiere. Asta e clar.
De aia te intreb si cu ecrisul...
Te rog eu frumos...daca ai chef si timp da ne si din casa...din sentinta aia sau ce ai tu.
din considerente...doar motivarea instantei, iar nu si rezumatul dosarului pe care unii il fac altii nu. motivarea +dispozitivul. te rog frumos.
ar fi o explicatie pt faptul ca a dat o sentinta( subreda , dar...)---- pt ca art 336 zice ca "incheierea prin care se incuvinteaza cererea.." , nu zice nic de cea prin care se respinge cererea( ar putea fi incheiere , sentinta.. in fine)
eu as trage concluzia ca e incheiere totusi, pt ca la 337 zice ca " incheierile nu au puterea lucrului judecat" , deci foloseste pluralul( inteleg ca se refera si la aia de admitere si la aia de respingere)
eu as trage concluzia ca e incheiere totusi, pt ca la 337 zice ca " incheierile nu au puterea lucrului judecat" , deci foloseste pluralul( inteleg ca se refera si la aia de admitere si la aia de respingere)
in codu meu...care este...si care mai este mazgalit de mine la art. 239 C.pr.civ. scrie cu pixu asa: incheiere (admiteVrespinge), adica incheiere de admitere sau de respingere. Cum cu pixu pe cod scriam intr o perioada ... hat...si mai desteapta perioada...ma bazez pe ce am scris. Adica am gasit in carte treaba aia. Acum pe unde...cine mai stie? Probabil PREAPUTUL BOROI...da... cred ca in codul comentat...ca in restul m am uitat acum si nu am vazut. Sau nu m am uitat bine.
Cica pe Columna Traiana sunt si ungurii reprezentati...cu pixu
Kingo sa nu dai!
Cica pe Columna Traiana sunt si ungurii reprezentati...cu pixu

Kingo sa nu dai!