help....act de concurenta neloiala...
help....act de concurenta neloiala...
Buna seara, am deschis acest topic in speranta ca poate aflu cateva pareri in legatura cu legea concurentei neloiale. Eu si asociata mea, am lucrat la o societate de la care am plecat " cu surlete si trambite ", in scandaluri , jigniri , si bineinteles fara a mai primi ultimele salarii si primele care ni se cuveneau. Ulterior , am deschis o societate cu acelasi profil si acelasi cod caen.Dupa 6 luni de activitate , am primit o instiintare de la Ministerul Finantelor, pentru acte de concurenta neloiale,respectiv legea 11/1991 art 4 alin e,g. Desi am depus absolut toate documentele necesare cerute de MF,, declaratii de la clienti, facturi si declaratii personale, am primit prin posta procesul verbal , prin care sunt sanctionata cu amenda minima pentru savarsirea actelor de concurenta neloiala( doar alin g ) , sub motivul ca " am avut acces la baza de clienti si la preturile de vanzare ale celeilalte societati" .Am inteles ca daca platesc amenda , aceasta face obiectul procesului firmei care practic a facut plangerea si apoi ne va da in judecata. Daca o contest, va trebui sa ma judec cu MF si nu vad cat voi mai rezista pe piata apoi, avand in vedere ca firma nu are nici un an si abia daca a prins pe piata. Procesul verbal este pe persoana fizica , nu pe societate, si sincer nu stiu in ce directie sa merg... platesc si ii fac obiectul procesului firmei concurente? sau ma judec cu MF in speranta ca voi avea castig de cauza?... :(
Actele societatii au iesit pe 16 iunie , iar contractul meu s-a incheiat pe 17,iar prima factura a fost in septembrie, pentru ca atunci au iesit actele pentru punctul de lucru,iar sediul social este fara activitate.
Da, am colaborat si inca mai colaborez cu clientii acelei societati, dar de la care am cerut declaratii ca nu au fost obligati sa cumpere de la mine, ci au venit din cu totul alte motive, si ca nici nu am facut declaratii mincinoase despre acea societate.
Desi nu am mai lucrat in domeniul acesta inainte, societatea la care am fost angajata nu a investit in trainingurile mele, pur si simplu am lucrat acolo, mi s-a parut un domeniu interesant si destul de frumos (comert cu materiale de constr) si am incercat sa fac asta si pentru mine, avand in vedere ca cererea este destul de mare, desi, din pacate, clientii din oras sunt destul de putini.
Da, am colaborat si inca mai colaborez cu clientii acelei societati, dar de la care am cerut declaratii ca nu au fost obligati sa cumpere de la mine, ci au venit din cu totul alte motive, si ca nici nu am facut declaratii mincinoase despre acea societate.
Desi nu am mai lucrat in domeniul acesta inainte, societatea la care am fost angajata nu a investit in trainingurile mele, pur si simplu am lucrat acolo, mi s-a parut un domeniu interesant si destul de frumos (comert cu materiale de constr) si am incercat sa fac asta si pentru mine, avand in vedere ca cererea este destul de mare, desi, din pacate, clientii din oras sunt destul de putini.