Am si eu o intrebare legata de succesiune

Familiei
Post Reply
SaraNicolle

Am si eu o intrebare legata de succesiune

Post by SaraNicolle » 14 May 2009, 12:18

Buna ziua, as avea si eu nevoie de cateva informatii. Bunica mea a murit acum 4 ani, bunicul meu este in viata. Fiica lor, respectiv mama mea mai are un sigur frate. Noi nu stim sa se fi facut succesiunea la moartea bunicii. Ma intereseaza daca acest lucru s-ar fi putut face fara stirea mamei mele, tinand cont ca certificatul de deces al bunicii mele in original a fost la mama mea tot timpul. Ma mai intereseaza daca bunicul meu ar fi putut face un act de vanzare-cumparare, donatie sau testament in favoarea freteleui mamei, fara ca mama mea sa fi instintata. Va multumesc mult.

carmemel

Post by carmemel » 14 May 2009, 12:38

da bunicul putea face acte de vanzare-cumparare, donatie, eventual un testament in favoarea unchiului cu privire la bunurile lui proprii, iar daca este vorba de bunurile conune ale bunicilor pt incheierea actelor de dispozitie sus mentonate tb si acordul bunicii dumneavoastra

MedEx

Post by MedEx » 14 May 2009, 21:06

Sfat : Mergeti la notar si faceti dezbaterea succesiunii dupa bunica,chiar daca au trecut 4 ani! Cu aceasta ocazie notarul va chema pe bunic si pe mama dumneavoastra impreuna cu fratele! Tot cu aceasta ocazie notarul va solicita de la finantele publice directia de impozite si taxe un document care contine toate bunurile imobile detinute de bunica singura sau impreuna cu bunicul!
Daca dezbaterea de mostenire nu a avut loc bunicul nu putea sa vanda fiindca bunica este moarta si nici unu dintre soti nu poate sa vanda fara semnatura celuilalt sot.

Faceti cum v-am spus si va fi Ok! Daca unul din mostenitori nu vrea sa vina de buna voie la notar faceti dezbaterea succesiunii prin judecator la judecatoria unde a avut ultimul domiciliu bunica!

Bafta! consultati si un avocat!

Post Reply