declarare faliment
declarare faliment
salutare,
va rog sa-mi spuneti care ar fi procedura de declarare a falimentului , este firma auto, cu datorii la stat, credite la banci;
problema mare este ca am casa luata cu credit pe firma falimentara...fiind in imposibilitatea de a mai plati o perioada de cel putin un an
va multumesc
va rog sa-mi spuneti care ar fi procedura de declarare a falimentului , este firma auto, cu datorii la stat, credite la banci;
problema mare este ca am casa luata cu credit pe firma falimentara...fiind in imposibilitatea de a mai plati o perioada de cel putin un an
va multumesc
Trebuie sa cititi legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei comerciale.
Puteti chiar si dvs. in anumite conditii sa cereti propriul faliment.
Creditorii pot cere de asemenea falimentul dvs. in anumite conditii.
In functie de cauzele starii de insolvabilitate vi se poate antrena raspunderea patrimoniala personala. Adica daca aveti casa, masa, purcel...cei catre care aveti datorii se pot indestula din ele.
Primul va fi statul, iar din ceea ce ramane vor lua restul.
legea prevede si posibilitatea reorganizarii activitatii...dar tot asa in anumite conditii.
Cititi aceasta lege. oricum, trebuie sa consultati pe cineva de specialitate caruia sa i aratati si hartii sa i povestiti situatia fir a par.
Puteti chiar si dvs. in anumite conditii sa cereti propriul faliment.
Creditorii pot cere de asemenea falimentul dvs. in anumite conditii.
In functie de cauzele starii de insolvabilitate vi se poate antrena raspunderea patrimoniala personala. Adica daca aveti casa, masa, purcel...cei catre care aveti datorii se pot indestula din ele.
Primul va fi statul, iar din ceea ce ramane vor lua restul.
legea prevede si posibilitatea reorganizarii activitatii...dar tot asa in anumite conditii.
Cititi aceasta lege. oricum, trebuie sa consultati pe cineva de specialitate caruia sa i aratati si hartii sa i povestiti situatia fir a par.
locuinta de serviciu
in cazul in care persoana fizica nu a indeplinit conditiile, a cumparat casa prsoana juridica
se practica...
acu nasol este sa pierzi casa..
solutia ar fi ca persoana juridica sa vanda casa cu acceptu bancii .. gasesti tu o persoana de incredere ..
daca ramen pe firma... ia-ti adio..

in cazul in care persoana fizica nu a indeplinit conditiile, a cumparat casa prsoana juridica
se practica...
acu nasol este sa pierzi casa..
solutia ar fi ca persoana juridica sa vanda casa cu acceptu bancii .. gasesti tu o persoana de incredere ..
daca ramen pe firma... ia-ti adio..
Poate si a luat casa pe firma pentru sediu. Casa e in patrimoniul firmei. Sau a ajuns in patrimoniul propriu printr o simulatie sau altceva care in orice caz nu are o baza solida in cazul declansarii procedurii insolventei.
In toate cazurile, casa e in pericol. Adica poate ramane fara ea. Atat timp cat nu si poate plati creditul la banca...banca pote alege falimentul, dar nu cred ca e cea mai buna solutie pentru aceasta pentru ca exista datorii la stat sau poate alege dreptul comun unde iar nu e bine...
Mai mult are datorii si la stat, de unde iar vine un pericol. In lipsa altor bunuri sau valori importante in afara casei...statul va fi interesat de un faliment. Pentru ca asa ar avea prioritate pe tabloul creditorilor si si ar putea satisface creanta. Depinde si ce fel de privilegii exista in speta.
Oricum in zilele astea situatia e des intalnita si iesirea din asa ceva e destul de dificil de realizat.
In toate cazurile, casa e in pericol. Adica poate ramane fara ea. Atat timp cat nu si poate plati creditul la banca...banca pote alege falimentul, dar nu cred ca e cea mai buna solutie pentru aceasta pentru ca exista datorii la stat sau poate alege dreptul comun unde iar nu e bine...
Mai mult are datorii si la stat, de unde iar vine un pericol. In lipsa altor bunuri sau valori importante in afara casei...statul va fi interesat de un faliment. Pentru ca asa ar avea prioritate pe tabloul creditorilor si si ar putea satisface creanta. Depinde si ce fel de privilegii exista in speta.
Oricum in zilele astea situatia e des intalnita si iesirea din asa ceva e destul de dificil de realizat.
e unguroaicarazman wrote: ca de se infierbanta si kinga....

io cred ca vroia doar sa sublinieze ca nu e vorba de alta firma.. ci asta falimentara.. care este..

ok.. io as vinde casa.. sau as cesiona contractu.. .. dar la cineva de incredere sa nu ma trezesc pe strada
riscu de a se anula vanzarea exista... daca creditorii insista...

depinde cat e valoarea ipotecii, cat s-a platit... din credit..
bine ca Livius nu e...
poate ne mai zace una alta
Razman,
de regula creditorii se bucura sa scape de banca
acum zac si eu.. avem un imobil.. pe care acum.. clar .. vinzi sub valoare..
avem un credit.. cu dobanda...
daca achizitia este recenta nu prea se pune problema de fraudarea creditorilor... pentru ca in caz de faliment banca fiind creditor garantat oricum ia toti banii din vanzarea casei..
de asta ma gandeam ca o vanzare sau ceionare contract ar fi o solutie sa nu se trezeasca pe strada...
PS
cu dividende nu cred ca rezolve.. faliment cam inseamna lipsa lichiditati..
dividendele le are pe hartie...
nu are cu ce sa plateasca la banca..
asa ma gandesc io...
finantele se leaga de viata adminului... si de averea lu...
de regula creditorii se bucura sa scape de banca
acum zac si eu.. avem un imobil.. pe care acum.. clar .. vinzi sub valoare..
avem un credit.. cu dobanda...
daca achizitia este recenta nu prea se pune problema de fraudarea creditorilor... pentru ca in caz de faliment banca fiind creditor garantat oricum ia toti banii din vanzarea casei..
de asta ma gandeam ca o vanzare sau ceionare contract ar fi o solutie sa nu se trezeasca pe strada...
PS
cu dividende nu cred ca rezolve.. faliment cam inseamna lipsa lichiditati..
dividendele le are pe hartie...
nu are cu ce sa plateasca la banca..

asa ma gandesc io...
finantele se leaga de viata adminului... si de averea lu...
Kinga, din cate am vazut io pe la aste credite, ipotecare, imobiliare ..., banca zice ceva de interdictie de vanzare, inchiriere, grevare, ce notar, cat de prost sau avid de bani o fi, ii face lu asta orice fel de tranzactie imob.?
Da hai sa lasam omu sa ne explice o țâra ca poate iar ajugem de 10 pages si cu asta pt nimic!
Da hai sa lasam omu sa ne explice o țâra ca poate iar ajugem de 10 pages si cu asta pt nimic!