pensie alimentara . suma fixa sau procent?
pensie alimentara . suma fixa sau procent?
buna ziua ,
am un bebelas de aproape 5 luni . celebra poveste : tatal lui va divorta si vom fi impreuna . nu a fost asa , asa ca am hotarat sa ne despartim . el a propus sa plateasca lunar 1ooo ron . mentionez ca mai are un baiat de 10 ani iar venitul net se incadreaza undeva in jurul a 5-6ooo ron . sa accept aceasta suma sau ar fi in avantajul copilului meu sa il dau in judecata pentru obtinerea unei sume mai mari ?
multumesc anticipat .
cu stima , nico
am un bebelas de aproape 5 luni . celebra poveste : tatal lui va divorta si vom fi impreuna . nu a fost asa , asa ca am hotarat sa ne despartim . el a propus sa plateasca lunar 1ooo ron . mentionez ca mai are un baiat de 10 ani iar venitul net se incadreaza undeva in jurul a 5-6ooo ron . sa accept aceasta suma sau ar fi in avantajul copilului meu sa il dau in judecata pentru obtinerea unei sume mai mari ?
multumesc anticipat .
cu stima , nico
Am auzit si eu ca ar exista astfel de hotarari, insa ele mai mult complica decat rezolva ceva...
Cine hotaraste care este venitul care se ia in calcul?
Daca luna asta castig mai putin sau mai mult ce fac?
Strict teoretic venitul poate varia lunar...
Daca debitorul spune: eu castig atat, iar creditorul spune: nu, tu castigti atata ce se intampla?
Creditorul cere suma...?
Debitorul face contestatie la executare?
Daca nu s-a platit pensia pentru o perioada mai indelungata si se cere executarea silita a unor bunuri oarecare, ce suma va fi executata silit?
Cine are sarcina probei in privinta veniturilor pe baza carora se cere executarea silita?
Ce se intampla daca debitorul spune: eu castig atat, insa la noi nu exista fluturasi sau i-am pierdut?
Probleme, probleme, probleme...
Cine hotaraste care este venitul care se ia in calcul?
Daca luna asta castig mai putin sau mai mult ce fac?
Strict teoretic venitul poate varia lunar...
Daca debitorul spune: eu castig atat, iar creditorul spune: nu, tu castigti atata ce se intampla?
Creditorul cere suma...?
Debitorul face contestatie la executare?
Daca nu s-a platit pensia pentru o perioada mai indelungata si se cere executarea silita a unor bunuri oarecare, ce suma va fi executata silit?
Cine are sarcina probei in privinta veniturilor pe baza carora se cere executarea silita?
Ce se intampla daca debitorul spune: eu castig atat, insa la noi nu exista fluturasi sau i-am pierdut?
Probleme, probleme, probleme...
As dori sa stiu cand devine executorie hotararea judecatoriei prin care se stabileste pensia de intretinere pt minor? Daca suma fixa stabilita de judecator pt pensia de intretinere este mai mica decat suma care reprezinta 1/4 din media veniturilor nete luate in calcul la stabilirea pensiei,mama minorului poate face apel pt majorarea acestei sume pana la max 1/4 din venituri?