pensie alimentara . suma fixa sau procent?

Familiei
Post Reply
akoacko

pensie alimentara . suma fixa sau procent?

Post by akoacko » 13 May 2009, 11:37

buna ziua ,
am un bebelas de aproape 5 luni . celebra poveste : tatal lui va divorta si vom fi impreuna . nu a fost asa , asa ca am hotarat sa ne despartim . el a propus sa plateasca lunar 1ooo ron . mentionez ca mai are un baiat de 10 ani iar venitul net se incadreaza undeva in jurul a 5-6ooo ron . sa accept aceasta suma sau ar fi in avantajul copilului meu sa il dau in judecata pentru obtinerea unei sume mai mari ?
multumesc anticipat .

cu stima , nico

machedon

Post by machedon » 13 May 2009, 11:44

da accepta suma de 1000 lei, s-ar putea ca judecastorul sa nu iti de atat, ci mai putin, fii desteapta si pastreaza o relatie buna cu ex-ul, aveti de castigat si tu si bebe. O sa vezi !!!

akoacko

RE:

Post by akoacko » 13 May 2009, 11:55

machedon wrote:da accepta suma de 1000 lei, s-ar putea ca judecastorul sa nu iti de atat, ci mai putin, fii desteapta si pastreaza o relatie buna cu ex-ul, aveti de castigat si tu si bebe. O sa vezi !!!
MULTUMESC MULT !!! ASA AM SA FAC .

myado

Post by myado » 13 May 2009, 21:46

a propos, nu o sa ti se acorde never procent
doar suma fixa
asta inseamna si sa il dai in judecata ori de cate ori i se mareste salariul

cyclop

Post by cyclop » 13 May 2009, 22:30

myado wrote:a propos, nu o sa ti se acorde never procent
doar suma fixa
asta inseamna si sa il dai in judecata ori de cate ori i se mareste salariul
Oare?
Vezi că-n proiectun noului cod civil reţin că se prevede că pensia se stabileşte fie în sumă fixă, fie în procente.

myado

Post by myado » 13 May 2009, 22:33

a da, pardon, retrag nnnevernn :grin:

cyclop

Post by cyclop » 13 May 2009, 22:35

Chiar şi pe actuala legislaţie, pensia se stabileşte fie în procente, fie în sumă fixă. :cafea:

myado

Post by myado » 13 May 2009, 22:38

nu prea am auzit de instante care sa acorde procente, dar or fi, nu zic nu

myado

Post by myado » 13 May 2009, 22:42

si oricum, ar fi cam riscant in situatia de criza
nu stiu cine ar accepta

johei

Post by johei » 14 May 2009, 15:55

Am auzit si eu ca ar exista astfel de hotarari, insa ele mai mult complica decat rezolva ceva...
Cine hotaraste care este venitul care se ia in calcul?

Daca luna asta castig mai putin sau mai mult ce fac?
Strict teoretic venitul poate varia lunar...
Daca debitorul spune: eu castig atat, iar creditorul spune: nu, tu castigti atata ce se intampla?
Creditorul cere suma...?
Debitorul face contestatie la executare?
Daca nu s-a platit pensia pentru o perioada mai indelungata si se cere executarea silita a unor bunuri oarecare, ce suma va fi executata silit?
Cine are sarcina probei in privinta veniturilor pe baza carora se cere executarea silita?
Ce se intampla daca debitorul spune: eu castig atat, insa la noi nu exista fluturasi sau i-am pierdut?

Probleme, probleme, probleme...

myado

Post by myado » 14 May 2009, 17:07

si mai ales sunt curioasa cam ce parere au cei de la personal care tre sa calculeze in fiecare luna procentul....
daca mai are si ore suplimentare, si sporuri temporare....sa te tii

johei

Post by johei » 14 May 2009, 17:27

myado wrote:si mai ales sunt curioasa cam ce parere au cei de la personal care tre sa calculeze in fiecare luna procentul....
daca mai are si ore suplimentare, si sporuri temporare....sa te tii
cred ca ceva de genul: "... cenzurat..."! :|

cyclop

Post by cyclop » 14 May 2009, 18:03

Păi se va avea in vedere salariun net lunar cu caracter de stabilitate, deci salariu plus sporurile permanente. Şi cum suma asta nu se modifică în fiecare lună, nu fac spume doamnele de la resurse umane...

myado

Post by myado » 14 May 2009, 18:14

si sporurile temporare?
daca variaza de la luna la luna?
cunosc pe unii care acorda sporuri de genul asta pe zile

issis4ever

Post by issis4ever » 10 Jun 2009, 16:09

As dori sa stiu cand devine executorie hotararea judecatoriei prin care se stabileste pensia de intretinere pt minor? Daca suma fixa stabilita de judecator pt pensia de intretinere este mai mica decat suma care reprezinta 1/4 din media veniturilor nete luate in calcul la stabilirea pensiei,mama minorului poate face apel pt majorarea acestei sume pana la max 1/4 din venituri?

Post Reply