Speta

Contestatia, Reorganizarea, Raspunderea, Falimentul.
Post Reply
demonica

Speta

Post by demonica » 12 May 2009, 17:39

Se pronunta falimentul unei societati cu asociat unic. Aceasta societate are ca;itatea de asociat intr-o alta societate.
Ce se intampla cu partile sociale detinute de societatea falita?
Lichidatorul fiind singurul reprezentant trebuie sa solicite cota parte din profit? Participa la pierderi?
pentru ca s-a prunutat falimentul unuia din asociati se contamineaza si cealalta societate, adica se poate propune intrarea in faliment de catre lichidator avand in vedere ca societatea falita detine 75% din partile sociale?

Are cineva vreo sugestie? :cafea:

machedon

Post by machedon » 12 May 2009, 18:23

daca cea de-a doua societate este sanatoasa dpdv economic, nu poate intra in insolventa. Lichidatorul are obligatia de a convoca AGEA (avand in vedere ca are 75%), aduce la cunostiinta situatia juridica a asociatului majoritar si se evalueaza valoarea de circulatie a partilor sociale. Celalalt (ceilalti asociati) au un drept de preemtiune asupra partilor sociale si pot opta pentru cumpararea acestora. Daca nu se gaseste niciun cumparator. atunci lichidatorul poate cere dizolvarea societatii pe cale judecatoreasca si in faza lichidarii , noul lichidator ( care poate fi chiar cel al societatii falite) repartizeaza fiecarui asociat ce i se cuvine in functie de numarul de parti sociale.

mai demonico, daca tu esti contabila si studenta la drept, atunci eu sunt popa :lol:

demonica

Post by demonica » 13 May 2009, 11:21

Deci sunt ceea ce am spus si mai mult de atat. Sunt si fost administrator a societatilor falite "tras la raspundere" de lichidatorul cel rau.

Acu pe bune ceea ce am spus e din viata mea, eu sunt asociat unic si administrator al societatii falite si m-am asociat tot eu cu aceasta = noua societate. Acu ce sa-ti zic lichidatorul NU a facut nimik in acest sens nu a inclus in nici un raport faptul ca societatea pe care o reprezinta este asociat majoritar intr-o alta societate care nu prea sta pe roze, pt ca banii intrau normal de la asociatul majoritar.

Machedoane dan ce crezi tu ca sunt? :evil:
Nici sa nu te gandesti la asta :-?

machedon

Post by machedon » 13 May 2009, 11:35

cea mai desteapta idee, dupa mine este sa ca asociatul(asociatii) tau sa ceara dizolvarea pe cale judecatoreasca acelei de-a doua societati, ulterior sa solicit numirea unui alt lichidatordecat cel din faliment. Cred ca duci dosarul asta pana IN 2011 PE PUTIN.
si mai mi-a venit o idee, du-te pana la Ruse sau la Giurgiu gaseste un amarastean de bulgar (cu o societate cat de mica) eventual o infiintezi tu, si faceti o fuziune transfrontaliera ( cu societatea asta unde ai tu 75%)
Cred ca se impusca lichidatorul din dosarul de faliment. :grin:

razman

Post by razman » 13 May 2009, 14:24

Măi machedoane tre sa ti dau un premiu noebel ,si daca numa asa pe internet ,la faza cu bulgaru , na ca nu i nici o iconita pt asta , dar pana atunci ia :cafea: :cafea: :cafea: :cafea: :cafea:

demonica

Post by demonica » 13 May 2009, 18:59

Machedoane trebuie sa-ti dau o :cafea: pentru ca ai niste idei BETON.
Cred ca ar fi cazul sa fac pe :twisted: cu lichidatorul si sa-i dau bice cat mai repede.

Post Reply