Makfi c. Frantei:
Se încalcă dreptul la un proces echitabil în cazul în care audierea persoanei acuzate de săvârşirea unei infracţiuni, are loc atunci când aceasta este foarte obosită.
Curtea arată că este important ca nu numai persoanele învinuite de săvârşirea unei infracţiuni ci şi avocaţii acestora să fie odihniţi, pentru a putea urmări atent dezbaterile, pentru a interveni când este cazul, pentru a răspunde la întrebări şi pentru a putea pleda.
Deasemenea este important ca şi judecătorii să-şi poată folosi întrega capacitate de concentrare şi atenţie pentru a urmări dezbaterile şi pentru a avea o judecată clară.
Proces echitabil. Oboseala excesiva. CEDO
Re: Proces echitabil. Oboseala excesiva. CEDO
Am auzit ca in tarile nordice judecatorii nu au voie sa pronunte solutiile decat dupa ce au luat masa. Pentru ca altfel s-ar grabi sa delibereze si sa se pronunte. In plus, capacitatea de concentrare a unui om nemancat e mai scazuta...liloo wrote:Makfi c. Frantei:
Deasemenea este important ca şi judecătorii să-şi poată folosi întrega capacitate de concentrare şi atenţie pentru a urmări dezbaterile şi pentru a avea o judecată clară.
"Suprasolicitarea personalului afecteaza grav starea de sanatate a acestuia, inregistrandu-se mai multe cazuri de imbolnaviri profesionale si o stare de spirit negativa.
Toate acestea conduc la depasirea duratei rezonabile de solutionare a cauzelor, imposibilitatea efectuarii in termen a lucrarilor, intocmirea unor acte procedurale de calitate necorespunzatoare s.a., cu urmari serioase asupra calitatii actului de justitie.
In acelasi timp se amplifica riscul condamnarii Romaniei in cazul constatarii violarii drepturilor omului, indeosebi a dreptului la o judecata intr-un termen optim si previzibil."
Am citat dintr-un comunicat al CSM-ului.
Dupa cum de vede, inca nu se tem prea tare pentru condamnarea Romaniei si pentru incalcarea dreptului la un proces echitabil, desi observa faptul ca este afectata calitatea actului de justitie.
Toate acestea conduc la depasirea duratei rezonabile de solutionare a cauzelor, imposibilitatea efectuarii in termen a lucrarilor, intocmirea unor acte procedurale de calitate necorespunzatoare s.a., cu urmari serioase asupra calitatii actului de justitie.
In acelasi timp se amplifica riscul condamnarii Romaniei in cazul constatarii violarii drepturilor omului, indeosebi a dreptului la o judecata intr-un termen optim si previzibil."
Am citat dintr-un comunicat al CSM-ului.
Dupa cum de vede, inca nu se tem prea tare pentru condamnarea Romaniei si pentru incalcarea dreptului la un proces echitabil, desi observa faptul ca este afectata calitatea actului de justitie.
Re: Proces echitabil. Oboseala excesiva. CEDO
Ce parere sa avem ? Nasol. Sa vedeti declaratii date noapte pe la 2 la sectiile de politie...declaratii aiurea sau date sub imperiul somnului.... nu stiu ce sa mai zic...am spus-o, o spun si ma repet...singura justitie care mai functioneaza e justitia divina....si cam atat....