Putin ajutor va rog ?

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
V1ct0r

Putin ajutor va rog ?

Post by V1ct0r » 24 Apr 2009, 01:49

X conduce in stare de ebrietate dacia sa. Derapeaza si acosteaza o masina stationata. Fuge de la locul accidentului, proprietarul masinii accidentate il urmareste si intr-un final il prinde. X si proprietarul masinii accidentate se inteleg ca X sa-l cheme pe Y (Y= un sofer treaz) care sa spuna ca el a condus masina si sa mearga impreuna la politie. Y si proprietarul merg la politie. Domunul politist ii da amenda lui Y 480 de lei, dar se prinde ca defapt nu era el la volan. Intrebarea e: odata ce s-a facut procesul verbal si proprietarul masiinii accidentate a primit asigurare sa-si repare masina, ce i s-ar putea intampla lui Y daca domnu politist ar reusi sa demonstreze ca nu era el la volan si a dat declaratie falsa?
Am uitat sa zic: pe Y l-a oprit a doua zi accelasi politist, in timp ce conduce masina lui, i-a dat din nou 480 de lei amenda, i-a suspendat certificatul :) si i-a zis ca i-a luat declaratie unui individ care a vazut accidentul cum ca defapt nu el conducea autoturismu.
Sper ca nu v-am inebunit cu X si Y :), dar n-am momentan inspiratie sa dau nume personajelor :D.

vulpacris

Post by vulpacris » 24 Apr 2009, 02:33

Y poate sta linistit, ca inca nu a aparut un politist care sa munceasca de nebun.
Procesul verbal este incheiat... semnat... la revedere. :-D
Politistul incearca si el... poate pica... daca nu curge. :-D

:cafea:

V1ct0r

Post by V1ct0r » 24 Apr 2009, 14:43

inca o nelamurire, cand i s-a suspendat talonul, pentru defectiuni la sistemul de iluminare-semnalizare, lui Y i-a zis politistul sa se duca cu masina la Rar, sa-i dea nu stiu ce, apoi sa mearga la sediul politiei sa-i restituie talonul. Cand va ajunge la RAR, masina va fi verificat complet sau doar sistemul de iluminare ?

vulpacris

Post by vulpacris » 24 Apr 2009, 15:50

se verifica doar ce scrie in P-V.

gabriel85

Post by gabriel85 » 25 Apr 2009, 19:52

apreciez munca politistului.. sa-i dea D-zeu sanatate.. si daca politistul se sesizeaza din oficiu ca cele doua persoane implicate in accident, au dat declaratii mincinoase si poate proba acest lucru, atunci se vor efectua cercetari fata de ambii cond. auto pt art 292 C.P. iar adevaratului cond. auto i se va retine permisul pt ca nu s-a prezentat la politie in 24 h sa anunte accidentul si va fi sanctionat contraventional, asta daca nu i se retine si vreo forma de participatie la infractiunea 292 C.P...

gabriel85

Post by gabriel85 » 25 Apr 2009, 19:58

fie vorba lui domnului vulpacris, nu s-a nascut politistul care sa munceasca aiurea..pacat pentru societate :( ..noroc pentru cei doi indivizi :lol: ..

agenda

Post by agenda » 26 Apr 2009, 01:02

gabriel85 wrote:fie vorba lui domnului vulpacris, nu s-a nascut politistul care sa munceasca aiurea..pacat pentru societate :( ..noroc pentru cei doi indivizi :lol: ..
vulpacris e domn nu doamna?! deci eu spun bine vulpoi :-D

Post Reply