veridicitate facuri

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
tiberiu

veridicitate facuri

Post by tiberiu » 21 Apr 2009, 16:12

Buna ziua
sunt in proces de partaj cu fosta sotie si un intervenient(ea si-a vandut drepturile litigioase).acest intervenient s-a mutat in apartamentul in care potrivit celor hotarate de instanta detin si eu 50% si s-a apucat sa faca imbunatatiri.la proces s-a prezentat cu o factura in valoare de 8000 ron care reprezinta contravaloarea manoperei pentru zugravit.mi s-a parut exagerata suma (e vorba de un apartament cu 2 camere)si am intrat pe internet pe registrul comertului si am introdus datele firmei care a emis factura.aceasta firma are ca obiect de activitate ,,contabilitate" si are un singur angajat.mentionez ca aceasta firma este din sibiu iar asa zisa lucrare s-a efectuat in ploiesti.va rog respectuos daca se poate sa ma indrumati in tentativa mea de a anula aceasta factura sau mai exact cum pot sa verific veridicitatea ei.ma pot adresa procuraturii cu o sesizare?va multumesc.

machedon

Post by machedon » 22 Apr 2009, 10:28

la Garda Financiara, la Parchet si la oficiul pentru spalarea banilor, la administratia financiara, la Presedintie etc. Poate macar una din institutii va avea curiozitatea sa se uite in contabilitatea prestatorului.
Oricum ce spune expertul in specialitatea constructii este important pentru instanta, precum si celelalte dovezi . Cred ca ar trebui sa te imprietenesti cu expertul si cand te prezinti la expertiza la apartament si va cere parerea sa stii ce spui !
Dar cel mai bine apeleaza la un avocat.

demonica

Post by demonica » 22 Apr 2009, 11:08

Solicita de la Registrul Comertului unde e inreg societatea pentru ce obiecte de activitate e autorizata sa functioneze si depune in instanta acea nota informativa, deoarece daca e adevarat ca e soc de contabilitate poate sa desfasoare doar anumite activitati si in nici un caz nu poate sa emita facturi pentru amenajari in constructii, poate evelual o evaluare sau servicii specifice societatii de contabilitate. Cere sa se depuna in original factura respectiva si sesizeaza CECCAR-ul, Garda Financiara, cu privire la faptul ca o societate de contabilitate "efectueaza" lucrari de constructii si emite facturi pentru care nici in statut nu este prevazuta aceasta activitate si nici nu este autorizata sa efectueze astfel de activitati. Succes
La inmatricularea unei societati de contabilitate se emite un aviz de catre CECCAR in care se arata care sunt activitatile pe care poate societatea sa le autorizeze. Succes

machedon

Post by machedon » 22 Apr 2009, 11:58

si daca firma care a efectuat imbunatatirile a subcontractat la alta societate lucrarile ??? :grin:

agenda

Post by agenda » 22 Apr 2009, 12:17

machedon wrote:si daca firma care a efectuat imbunatatirile a subcontractat la alta societate lucrarile ??? :grin:
nu vad ce s-ar schimba :grin:

demonica

Post by demonica » 22 Apr 2009, 15:06

Daca societatea e de contabilitate doar pentru activitatile pentru care s-a emis autorizatie de inmatriculare si functionare poate sa le desfasoare respectiv sa factureze.
O societate de contabilitate emite facturi pentru servicii de contabilitate, expertiza contabila, etc, nu poate sa emita facturi de lucrari de contructii , deoarece nu are in obiectul de activitate codul caen. Mai mult societatile de contabilitate sunt specializate - inmatriculate si autorizate doar pentru astfel de activitati.

miri

Post by miri » 22 Apr 2009, 18:27

proba propusa este veridica,dupa parerea mea,nu prezinta infractiune faptul ca insusi creditorul a fost pacalit oferindui-se in schimbul serviciilor o factura emisa de o firma cu alte obiecte de activitate.Nu este de datoria creditorului sa verifice legalitatea documentelor emise,el a platit doar ce i s-a cerut si a fost de acord cu valoarea,deci nu cred ca este infractiune.

vulpacris

Post by vulpacris » 22 Apr 2009, 20:54

miri wrote:proba propusa este veridica,dupa parerea mea,nu prezinta infractiune faptul ca insusi creditorul a fost pacalit oferindui-se in schimbul serviciilor o factura emisa de o firma cu alte obiecte de activitate.Nu este de datoria creditorului sa verifice legalitatea documentelor emise,el a platit doar ce i s-a cerut si a fost de acord cu valoarea,deci nu cred ca este infractiune.
Cred ca este o mica lipsa in rationamentul asta. :oops:
"Creditorul" nu poate sa faca dovada achitarii contravalorii inscrisa in factura falsa, decat cu o chitanta care este falsa si aceea, deci, in fapt, proba nu poate proba nimic. :roll:

:cafea:

miri

Post by miri » 23 Apr 2009, 20:59

am spus ca este veridica in ideea ca nu se invoca despagubirea imbunatatirilor ci atesta doar o stare de fapt.Daca nu exista nici un prejudiciu,atunci cine este persoana lezata.

vulpacris

Post by vulpacris » 24 Apr 2009, 02:53

Tiberiu a scris:
"la proces s-a prezentat cu o factura in valoare de 8000 ron care reprezinta contravaloarea manoperei pentru zugravit.mi s-a parut exagerata suma"
si
"ma pot adresa procuraturii cu o sesizare?"
Deci, persoana lezata este tocmai persoana care a postat.
Acestuia i se cere sa piarda suma de 8000 lei in urma partajului, suma justificata prin aceasta factura depusa ca proba.
Or, numai de bun simt nu este factura, daca te apuci sa calculezi ce se poate face cu acesti bani intr-un apartament de doua camere... eventual sa pui gresie in tot apartamentul, faianta pe toti peretii, sa schimbi toate usile, sa pui termopane, si-ti mai raman bani sa zugravesti tavanele, ca atat mai ramane de zugravit, deci... este normal ca Tiberiu sa fie suparat din moment ce nimic din ce-am insirat eu aici nu s-a facut in apartamentul in care locuieste.
Din cauza asta am spus ca proba nu are cum sa fie veridica.

agenda

Post by agenda » 24 Apr 2009, 07:35

poate au zugravit cu aur? :mrgreen:

observer

Post by observer » 24 Apr 2009, 08:21

daca te apuci sa calculezi ce se poate face cu acesti bani intr-un apartament de doua camere... eventual sa pui gresie in tot apartamentul, faianta pe toti peretii, sa schimbi toate usile, sa pui termopane, si-ti mai raman bani sa zugravesti tavanele, ca atat mai ramane de zugravit
Cand ai zugravit ultima data?

vulpacris

Post by vulpacris » 24 Apr 2009, 14:01

observer wrote:
daca te apuci sa calculezi ce se poate face cu acesti bani intr-un apartament de doua camere... eventual sa pui gresie in tot apartamentul, faianta pe toti peretii, sa schimbi toate usile, sa pui termopane, si-ti mai raman bani sa zugravesti tavanele, ca atat mai ramane de zugravit
Cand ai zugravit ultima data?
Acum trei luni... am cumparat cam toate materialele despre care am scris mai sus, dar nu in cantitatile astea, si tot pentru un apartament de doua camere, nou, care era in constructie, pentru o prietena care este plecata din tara, asa ca mai stiu si eu ceva despre materialele folosite si preturile pentru manopera.
Sa pretinzi ca ai platit 8000 lei (RON) = 80.000.000 lei (ROL) pentru (atentie !!!) manopera de zugravire a unui apartament, ori ii crezi pe ceilalti retardati mintali, ori, daca ai achitat intradevar aceasta suma inseamna ca tu esti acela, si judecatorul va trebui sa te scoata din proces pentru incapacitate si sa te puna sub tutela. :roll:
Un simplu calcul, la un salariu de 2000 lei (RON), suma aceasta este echivalentul salariului pentru 4 muncitori calificati timp de o luna, or zugravirea unui apartament de 2 camere nu poate dura mai mult de trei zile, cu tot cu pregatiri si curatenie. :grin:

Shoto

Re: veridicitate facuri

Post by Shoto » 24 Apr 2009, 17:39

Dar respectivul intervenient a avut si acordul tau de a face respectivele modificari???Ca din cate stiu in partea de Civil se specifica foarte clar ca in momentul in care exista litigii de genu nu prea ai voie sa aduci modificari,pentru ca in cazul unor neintelegeri intre soti expertul nu mai poate face expertiza pe bunurile in litigiu.

Post Reply