Ma poate ajuta si pe mine cineva cu interpretarea articolului asta din lege, in special alin. 4.
art.20 spune"Profesia de avocat nu poate fi exercitata la judecatoriile, tribunalele, tribunalele specializate si curtile de apel, precum si la parchetele de pe langa aceste instante, unde sotul avocatului sau ruda ori afinul sau pana la gradul al III-lea inclusiv indeplineste functia de judecator sau procuror"
iar alin. 4 "dispozitiile se aplica si avocatului titular, avocatului ascociat, avocatului colaborator sau salarizat in cadrul profesiei, care se foloseste de forma de organizare profesionala ori de raporturile de conlucrare profesionala in scopul eludarii acestor interdictii"
Intrebarea mea concreta ar fi daca spre exemplu eu(avocat stagiar) am sora care e judecator la judecatoria X si avocatului meu indrumator i se aplica aceasta interdictie de a nu exercita profesia la judecatoria X?
art.20 din Lg.51/1995
Re: art.20 din Lg.51/1995
eu cred ca se aplica. mie unul mi s ar parea normal sa fie asa. Acum, bineinteles trebuie sa se dovedeasca si faptul acesta al folosirii formei de organizare pentru eludarea interdictiei respective.maria2009 wrote:Ma poate ajuta si pe mine cineva cu interpretarea articolului asta din lege, in special alin. 4.
art.20 spune"Profesia de avocat nu poate fi exercitata la judecatoriile, tribunalele, tribunalele specializate si curtile de apel, precum si la parchetele de pe langa aceste instante, unde sotul avocatului sau ruda ori afinul sau pana la gradul al III-lea inclusiv indeplineste functia de judecator sau procuror"
iar alin. 4 "dispozitiile se aplica si avocatului titular, avocatului ascociat, avocatului colaborator sau salarizat in cadrul profesiei, care se foloseste de forma de organizare profesionala ori de raporturile de conlucrare profesionala in scopul eludarii acestor interdictii"
Intrebarea mea concreta ar fi daca spre exemplu eu(avocat stagiar) am sora care e judecator la judecatoria X si avocatului meu indrumator i se aplica aceasta interdictie de a nu exercita profesia la judecatoria X?
Cine te a pus sa ai sora judecatoare? spune i sa si faca bagajul si sa plece din orasul tau.
La mine in oras...de aia nu mai pot de interdictia asta. Pledeaza si in fata mamei care le este judecatoarea cauzei. Pentru ca adversarii sunt niste mocofani care nu au curaj sa se opune. De multe ori avocatul adversar este ales special pentru o smecherie. Ex. inclupatului i se sugereaza un avocat x din oficiu sau ales...iar judele este mama avocatului partii vatamate. Care avocat e pe mana cu avo ales sau din oficiu. O mana se spala pe alta.
DE AIA IN AVOCATURA ESTE FOARTE IMPORTANTA BARFA. TREBUIE SA STII TOT CE MISCA SI SE INVARTE.
Cunosc si eu un astfel de caz de mult timp si nimeni nu are curaj sa faca ceva. Si sunt convins ca se intampla foarte des pe tot teritoriul tarii, dar na, vorba aceea: corb la corb nu-si scoate ochii. In general meseria asta de avocat te impinge la niste compromisuri nu tocmai morale si uneori nu tocmai legale.
a
incredibil.
Ma uimeam pe masura ce citeam mesajele.
Fratilor de ce nu faceti ceva? Nu de alta dar e simplu sa te faci ca ploua in fata abuzurilor (poate chiar sa fii prieteni cu ei) si in acelasi timp sa fierbi in tine stiind ca esti uneori faultat. Sau chiar daca nu esti faultat , e profund anormal si aberant ce se intampla.
Ce va doare sa faceti macar cateva anonime catre CSM, Baroul Local, UNBR si in plus, cu mare bucurie veti constata ca exista o presa avida de scandal, care va fi extrem de bucuroasa pentru ca i-ati indicat atatea picanterii daca va adresati unui ziar, televiziune, etc.
Ma uimeam pe masura ce citeam mesajele.
Fratilor de ce nu faceti ceva? Nu de alta dar e simplu sa te faci ca ploua in fata abuzurilor (poate chiar sa fii prieteni cu ei) si in acelasi timp sa fierbi in tine stiind ca esti uneori faultat. Sau chiar daca nu esti faultat , e profund anormal si aberant ce se intampla.
Ce va doare sa faceti macar cateva anonime catre CSM, Baroul Local, UNBR si in plus, cu mare bucurie veti constata ca exista o presa avida de scandal, care va fi extrem de bucuroasa pentru ca i-ati indicat atatea picanterii daca va adresati unui ziar, televiziune, etc.