furt calificat

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
krystyM31

furt calificat

Post by krystyM31 » 08 Apr 2009, 18:36

Am primit citatie de la judecatorie si nu m-am prezentat.Acum am mai primit una,sunt in calitate de martor.Daca nu ma prezint,ce se intampla.Pot sa trimit un avocat,nu as dori sa ma prezint.Se poate sau e obligatoriu?

mirelle

Post by mirelle » 08 Apr 2009, 18:48

Daca ai fost citata in calitate de martor, ai face bine sa te duci. Ori de cate ori instanta considera ca pentru solutionarea cauzei este nevoie marturia ta, va dispune aducerea ta cu mandat de aducere (adica te cauta nenea politistul si te duci fie ca vrei, fie ca nu). Dar din moment ce esti martor/martora, si nu invinuit sau inculpat, nu inteleg de ce iti e frica sa te prezinti si de ce ai avea nevoie de un avocat.

irina_tzi

Post by irina_tzi » 08 Apr 2009, 19:32

martorl sa fie reprezentat sau asistat de avocat?

mirelle

Post by mirelle » 08 Apr 2009, 19:36

Mai sunt martori care isi angajeaza avocat, de prea multe emotii. Nu neaparat ca sunt vinovati de vreo ceva si ca le e teama sa nu vorbeasca prea multe, cat de frica de oamenii in roba :-P .

tickle

Re: furt calificat

Post by tickle » 10 Apr 2009, 12:57

krystyM31 wrote:Am primit citatie de la judecatorie si nu m-am prezentat.Acum am mai primit una,sunt in calitate de martor.Daca nu ma prezint,ce se intampla.Pot sa trimit un avocat,nu as dori sa ma prezint.Se poate sau e obligatoriu?

Din cate stiu ....pt neprezentare poti sa primesti o amenda....dar daca iti iei un avocat si poti sa-ti iei ....ii spui lui sa se duca cu o dovada ca esti plecata din localitate si nu te poti prezenta si nu-ti primesti amenda...si amani de fiecare data... :mrgreen: ....sau te duci si nu stii nimic...daca cumva ti-e frica de urmari

erikwolder

Post by erikwolder » 10 Apr 2009, 13:04

:?: :?:
Ce sfaturi sunt astea?

tickle

Post by tickle » 10 Apr 2009, 14:09

erikwolder wrote::?: :?:
Ce sfaturi sunt astea?

daca te referi la mine...sunt sfaturi de " nepriceputeanu "....si o spun din experienta unei prietene...care nu s-a prezentat a primit amenda....au chemat-o iar ...a vb cu un avocat ...i-a zis k nu vrea sa mearga si ...de aici continuarea :mrgreen: ...

Post Reply