copie contract vanzare-cumparare

Discutii privind alte teme decat cele pentru care exista un forum
Post Reply
miri

copie contract vanzare-cumparare

Post by miri » 03 Apr 2009, 21:53

Consider ca este o mare aberatie ca Biroul Cadastral sa elibereze la cerere o copie dupa un contract de vanzare cumparare autentic unei persoane care nu are nici o calitate in acel contract.Stie cineva daca exista vreun temei legal?Ne mai intrebam de ce exista atatea inselaciuni,daca oricine poate solicita si poate sa intre in posesia unor acte personale. :?

agenda

Post by agenda » 04 Apr 2009, 02:14

yap, art. 41 din 7/1996

miri

Post by miri » 04 Apr 2009, 21:29

Multumesc pt.ajutor.Dar tot nu m-am edificat.Legea 7/1996 asa cum a fost completata cu prevederile Legii 247/2005,in art.43 arata ca oricine poate cere verificarea registrului cadastral cu anumite exceptii,poate solicita si copii dupa extrase,certificate sau copii certificate ale altor evidente dupa ce au fost taxate conf.legii.Pai legea nu spune ca poate sa elibereze copii dupa acte juridice personale,eventual puteau sa elibereze o adeverinta sau ceva de genul acesta dar nu poie certificata dupa contract.Pai daca eu am cunostiinta despre un imobil si ma duc sa cer copie dupa actul de propietate aia imi dau ca asa vreau eu.?

agenda

Post by agenda » 05 Apr 2009, 00:16

Art. 41. - (1) Orice persoană poate cerceta cartea funciară şi celelalte evidenţe care alcătuiesc registrul cadastral de publicitate imobiliară, cu excepţia evidenţelor care privesc siguranţa naţională.
(2) La cerere, se vor elibera extrase, certificate sau copii certificate conform cu originalul de pe cărţile funciare, planuri sau înscrisuri, cu dovada plăţii tarifelor legale.
(3) Nici o autoritate nu va putea cere trimiterea originalului cărţii funciare sau a planurilor de identificare a imobilelor.
(4) Mapa înscrisurilor privind înscrierea atacată poate fi cercetată de către instanţa de judecată şi organele de cercetare penală, în condiţiile legii.

apoi mai este regulamentul. ..undeva acolo spune ca dosarele de carte funciara sunt documente publice.

si eu cred ca in cazul asta nu prea se respecta 677/2001

Post Reply