caz penal - tentativa de furt

Discutii privind procedura penala
tickle

caz penal - tentativa de furt

Post by tickle » 01 Apr 2009, 15:44

buna!...ma intereseaza ce intra in atributiile avocatului de facut pana la incheierea rechizitoriului pt o persoana arestata preventiv 29 zile pt furt calificat zic ei desi e doar tentativa pt ca nu s-a dus fapta pana la capat si inca ceva a mai fost si flagrant...ce trebuie el sa faca...sau ce se poate face?...daca puteti sa-mi spuneti pe scurt...nu ma pricep nu am avut tangente cu avocati politie...si chestii d-astea si avocatul care apara persoana respectiva mi se pare ca nu face nimic...sau ca nu vrea sa faca :( ...nu stiu ce sa fac....

tickle

Post by tickle » 02 Apr 2009, 12:57

Chiar nu poate nimeni sa-mi explice cum sta treaba?....sau ceva acolo sa stiu la ce sa ma astept..... :(

vulpacris

Post by vulpacris » 02 Apr 2009, 13:11

Dacă a fost flagrant, şi a fost emis mandat pe 29 de zile, avocatul nu prea are ce face decât să aştepte să vadă ce scrie în rechizitoriu şi numai după aceea vede ce este de făcut, în functie de încadrările procurorului şi probele din dosar.

tickle

Post by tickle » 09 Apr 2009, 13:51

mersi frumos de raspuns...

agenda

Post by agenda » 09 Apr 2009, 17:26

nu trebuie sa atace masura dispusa?

juristmarius

Post by juristmarius » 09 Apr 2009, 18:24

tickle wrote:Chiar nu poate nimeni sa-mi explice cum sta treaba?....sau ceva acolo sa stiu la ce sa ma astept..... :(
ei la ce sa te astepti la cat mai mult cascaval pana la terminarea rechizitoriului nu prea ai ce face ,si sigur e un av. din oficiu la ce sa te astepti

scar

Post by scar » 09 Apr 2009, 23:57

avocat din oficiu ... ca jurist din oficiu nu exista din start.

tickle

Post by tickle » 10 Apr 2009, 10:15

juristmarius wrote:
tickle wrote:Chiar nu poate nimeni sa-mi explice cum sta treaba?....sau ceva acolo sa stiu la ce sa ma astept..... :(
ei la ce sa te astepti la cat mai mult cascaval pana la terminarea rechizitoriului nu prea ai ce face ,si sigur e un av. din oficiu la ce sa te astepti
nu e avocat din oficiu ...e avocat pus de mine (mai exact un cabinet de 3 )...dar ma dispera ca nu face nimic si i-am dat o carutza de bani.....si asta numa pana la rechizitoriu

tickle

Post by tickle » 10 Apr 2009, 10:18

agenda wrote:nu trebuie sa atace masura dispusa?
....nu ma pricep ...te referi la mandatul de arestare pt 29 de zile...la masura asta zici ca ar trebui sa atace...?....ca eu asa am inteles :grin: ....ceva ar trebui facut....si astia nu fac nimic....deja m-am hotarat sa-i schimb....dar cum nu am avut tangente nu stiu cum sa gasesc un avocat bun pt penal :x

juristmarius

Post by juristmarius » 10 Apr 2009, 10:52

avand in vedere ca sunt avocati alesi trebuia sa atace masura dispusa (de arestare preventiva) si daca instanta le-a respins sa atace cu recurs

juristmarius

Post by juristmarius » 10 Apr 2009, 10:56

scar wrote:avocat din oficiu ... ca jurist din oficiu nu exista din start.
cum imi inchipuiam Av. alesi
dar ce vroiai? av. din baroul Bota!!!! :mrgreen:
si pana la urma si un jurist merge cu p.judiciara sau poate fi din familie cu cunostinte de dr. :lol:

tickle

Post by tickle » 10 Apr 2009, 12:49

juristmarius wrote:
avand in vedere ca sunt avocati alesi trebuia sa atace masura dispusa (de arestare preventiva) si daca instanta le-a respins sa atace cu recurs
din chestia asta eu am inteles...ca e asa cum cred eu adik avocatii alesi nu se ocupa...nu-si dau interesul....si nush de ce....ca motivarea a fost destul de mare ....si aici ma refer la bani.....

mirelle

Post by mirelle » 10 Apr 2009, 12:56

Tickle, situatiile difera de la un proces la altul si de cele mai multe ori justitiabilii isi imagineaza ca avocatii angajati nu fac nimic. Se mai intampla sa fie si asa, insa nu in toate cazurile.
Masura arestarii preventive poate fi atacata cu recurs numai in termen de 24 de ore de la comunicare sau pronuntarea incheierii prin care instanta a dispus acest lucru. Dupa expirarea acestui termen, chiar daca se face recurs, va fi respins ca tardiv introdus. Depinde cand ai angajat acesti avocati, ca daca ai facut-o dupa acest termen, practic ei nu prea au ce face pana la urmatoara data cand se va judeca propunerea de prelungire a masurii arestarii preventive.
In tot timpul acesta, avocatii pot participa la toate actele procesuale la care potrivit legii , este invitat sa participe si inculpatul/invinuitul: ex: daca in timpul acesta se efectueaza o perchezitie, avocatul acestuia va fi chemat sa participe la ea; neprezentarea lui nu impiedica insa organele de cercetare sa efectueze actele in cauza.

agenda

Post by agenda » 10 Apr 2009, 13:17

mirelle wrote: Depinde cand ai angajat acesti avocati, ca daca ai facut-o dupa acest termen, practic ei nu prea au ce face pana la urmatoara data cand se va judeca propunerea de prelungire a masurii arestarii preventive.
eu stiam ca este obligatorie asistenta juridica in cazul arestarii. rezulta ca a fost asistat ori de av din oficiu ori de cei angajati de tickle. si nu pricep cum nu au atacat masura arestarii preventive...

mirelle

Post by mirelle » 10 Apr 2009, 13:23

M-am gandit ca e posibil sa fi avut avocati din oficiu cu prilejul judecarii masurii arestarii, iar cei alesi sa fi fost angajati ulterior.
In plus, el/ea acuza de neprofesionalism pe cei angajati, deci nu putem sa ne pronuntam in privinta celor din oficiu. Dar este doar o presupunere ca acestia angajati nu erau si atunci cand s-a facut arestarea preventiva, mergand pe ideea ca e vorba de flagrant, l-au retinut si arestarea s-a produs in interiorul celor 24 ore ale retinerii, motiv pt care este posibil sa nu fi vut timp sa isi angajeze avocatii cu pricina.

Post Reply