cerere de investire cu formula executorie
cerere de investire cu formula executorie
Buna ziua, in urma unui accident rutier , s-au stabilit niste daune de platit . Sentinta penala a ramas definitiva si iremediabila la data de 12.12 2007.
La data de 2.02.2009 una din parti depune cerere de investire iar instanta dispune investirea cu formula executorie asupra mea.
Acest aspect il descopar din intamplare la judecatoria in cauza fara a fi citata in respectivul dosar, dar mentionandu-se :
"la apelul nominal facut in sedinta publica din 2 feb.2009 au lipsit partile care nu au fost citate. Procedura legala.....Cererea are ca obiect investirea cu formula executorie a deciziei penale nr..... pronuntata la Tribunalul....la 17.05.2007......
Vazand dispozitiile art 376 , al.1 si art 269 Cod Pocedura Civila
Dispune
Admite cererile. Dispune investirea cu formula executorie".
Este legala totusi aceasta procedura?Eu cum ma mai pot apara?
Multumesc
La data de 2.02.2009 una din parti depune cerere de investire iar instanta dispune investirea cu formula executorie asupra mea.
Acest aspect il descopar din intamplare la judecatoria in cauza fara a fi citata in respectivul dosar, dar mentionandu-se :
"la apelul nominal facut in sedinta publica din 2 feb.2009 au lipsit partile care nu au fost citate. Procedura legala.....Cererea are ca obiect investirea cu formula executorie a deciziei penale nr..... pronuntata la Tribunalul....la 17.05.2007......
Vazand dispozitiile art 376 , al.1 si art 269 Cod Pocedura Civila
Dispune
Admite cererile. Dispune investirea cu formula executorie".
Este legala totusi aceasta procedura?Eu cum ma mai pot apara?
Multumesc
Procesul s-a terminat intradevar, dar ma refeream daca nu cumva trebuia sa fiu si eu citata la procesul ce a dezbatut respectiva cerere de investire cu formula executorie pe care partea a formulat-o in sedinta publica la data de 2 februarie 2009. Sentinta penala este ramasa definitiva intradevar incepand cu data de 12.12.2007liloo wrote:Cum sa te mai aperi daca procesul s-a terminat?
Investirea se face in procedura necontencioasa.
liloo iti multumesc pentru raspuns, dar te rog sa imi spui procedura necontencioasa insemnand ce? NU sunt in cunostinta de cauza.
Solutionarea cererilor de investire cu formula executorie se face in sedinta publica (mai nou) pentru ca asa s-a dispus printr-un recurs in interesul legii, dar procedura de solutionare este necontencioasa asa ca practic are ca parte doar titularul cererii de investire (pe care unele instante il citeaza iar altele nu).
Debitorul nu este citat.
Dealtfel ar fi si inutila citarea pentru ca oricum in procedura de investire nu se verifica decat daca sunt indeplinite cerintele formale pentru investire, si astea se verifica din dosarul in care s-a pronuntat hotararea a carei investire se cere.
Debitorul nu este citat.
Dealtfel ar fi si inutila citarea pentru ca oricum in procedura de investire nu se verifica decat daca sunt indeplinite cerintele formale pentru investire, si astea se verifica din dosarul in care s-a pronuntat hotararea a carei investire se cere.
Aceasta parte , in urma sentintei penale, trebuia sa fie despagubita financiar de un tertz asigurator. La momentul la care executorul imi va veni acasa, ma poti sfatui mie ce imi ramane de facut? Cum ii "pasez" asiguratorului plata ca aceasta polita sa nu se indrepte asupra mea? Ar trebui si eu la randul meu sa fac o cerere de investire pentru asigurator?liloo wrote:Solutionarea cererilor de investire cu formula executorie se face in sedinta publica (mai nou) pentru ca asa s-a dispus printr-un recurs in interesul legii, dar procedura de solutionare este necontencioasa asa ca practic are ca parte doar titularul cererii de investire (pe care unele instante il citeaza iar altele nu).
Debitorul nu este citat.
Multumesc din inima pentru promptitudinea raspunsului tau
in decizia penala scrie ca toate despagubirile aratate in contradictoriu cu asiguratoruldupa cum este mai jos (am modificat putin , ca sa pastrez confidentialitatea datelor celorlati, nestiind daca am dreptul sa fac asta):sasha wrote:revin in cateva minute cu precizari, pentru a aduce citate exacte.liloo wrote:Scrie in hotarare ca asiguratorul va plati suma de x lei partii civile sau doar se constata calitatea de asigurator?
Nu cummva obligatia de plata s-a stabilit in sarcina ta?