rezolutie NUP

Discutii privind procedura penala
Post Reply
mirelle

rezolutie NUP

Post by mirelle » 27 Mar 2009, 14:41

Buna ziua si mult succes participantilor la concursul din 29 Martie.

Unde se ataca rezolutia procurorului prin care a dispus neinceperea urmaririi penale?

Intreb acest lucru pentru ca, pe de o parte, art 228 alin 6n cpp dispune ca " impotriva relolutiei de neincepere a urmaririi penale se poate face plangere la instanta de judecata potriv art 278n si urmatoarele" , in timp ce din art.278 cpp rezulta ca si aceasta plangere se face mai intai la prim procurorul parchetului...

Multumesc!

miri

rezolutie NUP

Post by miri » 27 Mar 2009, 15:06

Buna,plangerea se face Primului Procuror Al Parchetului de pe langa Judecatoria in care s-a facut investigatia si se depune in termenul prevazut in comunicare(20 zile)temeiul legal fiind dispozitiile art.278 indice 1 cod procedura penala.

mirelle

Post by mirelle » 27 Mar 2009, 16:07

Cred ca m-am edificat intre timp. Pasii sunt urmatorii: se face plangere impotriva rezolutiei procurorului la prim procurorul parchetului. Acesta se pronunta asupra plangerii tot printr-o rezolutie.

De fapt alin 6n art 228 in care face referire la faptul ca plangerea se adreseaza instantei, se refera la plangerea facuta impotriva rezolutiei date de prim procuror.
Nu vad o alta explicatie, intrucat in caz contrar, ar fi o contradictie intre dispoz alin 6nart228 si dispozitiile art 278 si urmataorele

Mersi oricum de ajutor. Daca totusi am interpretat gresit, va rog sa imi explicati.

miri

rezolutie NUP

Post by miri » 27 Mar 2009, 16:49

Ati inteles perfect,plangerea se face impotriva rezolutiei procurorului de NUP,organului ierarhic superior si anume:primului procuror,aveti grija sa va incadrati in termen si totodata sa aveti in vedere si faptul ca foarte greu veti obtine o alta rezolutie din partea acestuia."CORB LA CORB NU-SI SCOATE OCHII" :-?

Bety

Post by Bety » 29 Mar 2009, 18:53

Miri, ai precizat ,, corb la corb nu-si scoate ochiinn ce ai vrut sa spui?Daca dovedesti cu probe nu este pedepsit pentru fapta sa?

miri

Post by miri » 29 Mar 2009, 20:44

am vazut un caz in care indubitabil s-a concretizat fapta,dar organul de ancheta,indulgent cu infractorul i-a diminuat fapta.Si odata ce pleaca cu NUP,daca administrezi alte probe(inscrisuri),nu-ti sunt luate in considerare chiar daca sunt pertinente.Sanse mai sunt la jude dar...

Post Reply