distrugere

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
anisoara

distrugere

Post by anisoara » 22 Oct 2003, 06:11

Tot eu si tot cu vecinul!
De cand m-am mutat in noua casa acest individ imi face viata insuportabila in propria mea casa! Nu numai ca mi-a furat calul si l-a innapoiat in urma unei plangeri la politie ...la interventia acestora... MAI NOU, a inceput sa arunce ,,din cand in cand,, cu pietre pe acoperisul casei mele! ( binenteles ca am depus plangere la politie... si va lua probabil o alta amenda... )

Ce sa-i fac sa inceteze?

Pietrele aruncate nu numai ca ma deranjeaza dar produc si stricaciuni (minore acum ce-i drept.) ... sincer, nu -l mai support !

Ce sa fac sa-l potolesc pe omul asta?

adi_avo

Post by adi_avo » 16 May 2004, 19:29

Cred ca ar trebui sa discutati sau daca nu se poate, desi solutia nu e una juridica, incercati sa va faceti dreptate... singura.. prin diferite mijloace , chiar daca nu-s prea ortodoxe.. pt ca stiu si eu ce eficace e militia romana,,...am avut unele prilejuri sa vad. :evil:

AFRICANUS

Post by AFRICANUS » 17 May 2004, 16:56

Stimabile,
esti de-a dreptul iresponsabil, pentru ca un absolvent de facultate de drept (sau chiar un student) nu recomada cuiva sa-si faca dreptate singur. Aceasta fiind o modalitate de rezolvare a conflictelor specifica formelor de comunitate incipiente ale umanitatii.

icognito

Post by icognito » 27 May 2004, 17:42

cred ca este bine sa mergeti sa faceti plangere scrisa la politie asta ca o masura de singuranta pt. ca in cazul in care conflictul va lua amploare si va degenera in ceva mai grav sa aveti totusi o dovada scrisa concreta ca aveti (ati avut probleme cu vecinul) si pe baza careia sa puteti actiona in judecata , daca politia nu va putea face nimic sau numai intra in aria ei de competenta ( sau mai rau nu este interesata).sfatul meu. :wink:

Niculae

Re: distrugere

Post by Niculae » 06 Jun 2004, 14:06

Cred ca ar trebui sa-l actionezi in judecata la o instanta civila deoarece pe partea penala va fi mai greu sa demonstrezi degradarea sau distrugerea bunului. Cu cativa martori va fi mult mai usor pe cale civila.

dricaru

Post by dricaru » 06 Jul 2004, 19:16

Achiezez la pozitzia lui Adi-avo.
E cea mai pragmatica.
Pt distrugere isi ia 18/1 imediat.
Tulburarea folosintzei locuintzei..hmm..nu cred ca tzine...
Iar pe 998-999 e iarasi complicat si implica taxa de timbru..
O sa-i dea iar amenda pe L61/91 iar el o sa continue.

Post Reply