In primul rand doresc sa salut pe toata lumea.
Problema mea este unrmatoarea : Iintr-un proces comercial, se poate asculta ca martor sotia administratorului ? Instanta a respins aceasta proba dar multa lume spune ca se poate asa ceva.
Cine ma poate ajuta cu practica juridica sau altceva care sa ma lamureasca, as fi recunoscator.
Sotia administratorului - martor
Nu se poate, pentru că nu există un Cod de procedură comerciala, astfel ca se aplica regulile codului de procedura civila iar in cadrul codului de procedura civila exista un art. 189 care stabileste expres ca sotul chiar si despartit nu poate fi ascultat ca si martor.
In concluzie nu se poate si PUNCT.
nu uita de alineatul 2 al art. 189: "Partile pot conveni, expres sau tacit, sa fie ascultate ca martori si persoanele prevazute la alin. 1 pct. 1 si 2." ...adica inclusiv sotul despartit sau nuhimera wrote:Nu se poate, pentru că nu există un Cod de procedură comerciala, astfel ca se aplica regulile codului de procedura civila iar in cadrul codului de procedura civila exista un art. 189 care stabileste expres ca sotul chiar si despartit nu poate fi ascultat ca si martor.
ai dreptate, am patit la fel: partea adversa nu s-a opus, instanta a incuviintat audierea acelui martor insa la pronuntarea hotararii nu prea a tinut seama de declaratiile datehimera wrote:Sa nu iti fie frica ca nu am uitat de acel aliniat, problema este ca in momentul in care ai si propus martorul - adversarul se va opune, iar instanta de judecata chiar si daca partile convin asupra audierii, va privi acea declaratie cu o foarte mare reticienta - deoarece este subiectiva.