stramutarea in noul cod de proc pen

Discutii privind procedura penala
Post Reply
spiridushu

stramutarea in noul cod de proc pen

Post by spiridushu » 16 Mar 2009, 23:42

in noul Cpp se prevede ca stramutarea poate fi dispusa atunci cand exista o suspiciune rezonabila ca impartialitatea tuturor judecatorilor este afectata datorita imprejurarilor cauzei sau calitatii partilor, ori atunci cand exista pericolul de tulburare a ordinii publice. (art. 70 noul CPP)
as dori sa cunosc cateva pareri (avizate din cate am vazut aici pe forum) in legatura cu inlaturarea din randul temeiurilor de stramutare a dusmaniilor locale si a rudeniei/afinitatii dintre una din parti si judecatorii, procurorii etc instantei.
multumesc

vulpacris

Post by vulpacris » 17 Mar 2009, 00:23

Minorii nu au ce căuta pe forum, iar dacă mai crezi în basme de adormit copiii, înseamnă că aici nu este locul tău. :grin:
Din câte se vede aici se discută lucruri mai serioase şi se plâng oamenii numai după ce intră în vigoare basmele astea, la care se vor adăuga cele ale “aleşilor”, pentru a reface eventual haosul, sau dacă este posibil, să facă un haos şi mai mare, ca cel din perioada anilor ’90. 8O
Normal că au scos cele două motive, că noi am terminat cu ele, :mrgreen: clanurile sunt în străinatate, :bye: iar corupţia este inexistentă în România, doar străinii sunt răutăcioşi, :-P şi îşi permit să critice mândreţe de magistraţi, dar în mod absolut neîntemeiat, şi chiar calomnios. :-D :-D :-D :-D :-D :-D

spiridushu

Post by spiridushu » 17 Mar 2009, 00:34

inteleg ca intrebarea mea poate parea puerila, dar chiar sunt intr-un impas :grin: intrucat tema lucrarii mele de diploma este stramutarea, iar intr-unul dintre capitole ar trebui sa analizez institutia stramutarii din perspectiva proiectului Cpp, iar la faza asta cu scoaterea celor doua motive chiar nush ce sa zic :oops: o fi bine...o fi rau.
multumesc oricum pt sfatul cu minorii :-P

vulpacris

Post by vulpacris » 17 Mar 2009, 01:33

Pai sa vedem.
Ar fi bine deoarece s-ar restrange motivele de tergiversare a judecatii, si nu s-ar mai prescrie fapta, pana se termina judecata.
Este rau ca nu tine cont de realitatile sociale si economice din Romania.
Respectiv, nu este bine ca la usa procurorului sa fie 20-30 de insi cu sabii, topoare, pistoale, etc. si nici la usa instantelor.
De asemenea, nu este bine ca inculpatul sa fie nasul/finul judecatorului sau al procurorului, sau chiar ruda cu acesta, chiar si var mai indepartat, ca la noi se dau telefoane “stii ca cel care are dosarul la tine este baiatul lui varu’ Mitica, etc.”.
In orice caz, indepartarea celor doua motive, in conditiile in care se practica justitia la noi, chiar ca nu are nici o importanta, se vor folosi alte cai de tergiversare, se mai rataceste dosarul, sau se retrimite la procuror, etc., iar din celalalt punct de vedere, asa au mai putine obligatii magistratii din alte judete fata de cei care judeca, si nici nu se mai dau atatea telefoane, iar spaga, se ia la fata locului, pe principiul, de ce sa se bucure altul in loc sa se bucure cel din orasul tau.

Probabil or sa-si spuna parerea pe acest subiect mai multi, si care sunt cu mult mai avizati decat mine, dar, bafta, :aplauze: si scuze pentru ca nu aveam de unde sa stiu ca inca esti la teorie, stai sa vezi practica, asta daca o sa o gasesti pe unde este ascunsa. :-D

spiridushu

Post by spiridushu » 17 Mar 2009, 15:39

multumesc vulpacris :grin:

Post Reply