barou 2009 primire

Examene, rezultate, pareri, etc
Post Reply
stef_dan

barou 2009 primire

Post by stef_dan » 08 Mar 2009, 21:48

Buna, stie cineva EXACT data de sustinere a examenului de primire in profesie? Va rog mult daca detineti aceasta informatie sa mi-o transmiteti pentru ca nu am resuit sa o gasesc niciunde, dar absolut niciunde.

himera

Post by himera » 08 Mar 2009, 22:16

pentru ca nu a fost stabilita inca
asteapta pana dupa septembrie 2009

erikwolder

Post by erikwolder » 08 Mar 2009, 22:41

Umblă zvonul că se doreşte organizarea lui mai devreme decât se făcea până acum. Sper să nu fie adevărat.

avram

Post by avram » 09 Mar 2009, 09:15

Anul asta s-ar putea sa fie la sfarsitul verii odata cu INM-ul.

crlstl

Post by crlstl » 21 Mar 2009, 11:04

am terminat facultatea de drept la spiru haret. 3 ani de studiu. pentru sustinerea examenului de admitere in barou sunt suficienti cei 3 ani sau este necesar un masterat?

aiurel

Post by aiurel » 21 Mar 2009, 11:23

L. 51/1995 - Art. 11

"Art. 11. - (1) Poate fi membru al unui barou din România cel care îndeplineşte următoarele condiţii:
a) are exerciţiul drepturilor civile şi politice;
b) este licenţiat al unei facultăţi de drept cu durata stabilită de lege.
c) nu se găseşte în vreunul dintre cazurile de nedemnitate prevăzute de prezenta lege;
d) este apt, din punct de vedere medical, pentru exercitarea profesiei.
(2) Îndeplinirea condiţiei prevăzute la lit. d) a alin. (1) trebuie dovedită cu certificat medical de sănătate, eliberat pe baza constatărilor făcute de o comisie medicală constituită în condiţiile prevăzute în statutul profesiei."

mamarutza

Post by mamarutza » 28 Mar 2009, 13:22

data examenului de primire in profesie se publica pe situl UNBR cu cel putin 60 zile inainte de data sustinerii examenului

Ovidiu

Post by Ovidiu » 08 Apr 2009, 11:59

La cateva barouri din tara daca esti definitivat in profesia de consilier juridic, in urma promovarii examenului de admitere in barou, poti fi inscris in tablou, direct avocat definitiv. Stie cineva daca este vreo dispozitie in acest sens obligatorie pentru toate barourile sau tine de autonomia fiecarui barou?

triton10

Post by triton10 » 17 Apr 2009, 10:39

Conform unui proiect de modificare a Legii 51 promovat de UNBR care a fost deja aprobat de Senat (din cate cunosc eu), candidatii admisi la examenul de primire in profesie dobandesc titlul de avocat definitiv daca au exercitat o profesie juridica timp de 5 ani si au promovat examenul de definitivat in profesia respectiva.
Cum consilierii juridici devin definitivi prin efectul legii dupa 2 ani de practica, ei nu se incadreaza in categoria de mai sus, neavand un examen de definitivare promovat. Deci vor deveni avocati stagiari, cotizanti la un "maestru" cu care se intalnesc doar pentru a-i plati "bunavointa", iar acum, dupa ani de munca, se vor trezi in situatia de a plati mai mult decat castiga, in speranta (???) ca va fi candva si mai bine.
Dupa cat se pare, avocatii investesc in continuare mari cantitati de energie (demne de o cauza mai buna) pentru a descuraja accesul consilierilor juridici la aceasta profesie.

angel

Post by angel » 13 May 2009, 21:33

[quote="avram"]Anul asta s-ar putea sa fie la sfarsitul verii odata cu INM-ul.[/quote] buna seara Avram! Sunt interesata si eu de admiterea in Barou. Ai idee daca in septembrie este macar?

machedon

Post by machedon » 13 May 2009, 21:38

stati linistiti, examenul o sa aibe loc pe la culesul porumbului ( da ramane intre noi) :-D :-D :-D

triton10

Post by triton10 » 16 May 2009, 10:54

La congresul avocatilor se intentioneaza inaintarea propunerii de organizare simultana a examenelor la INM si pt. primirea in profesia de avocat.

angel

Post by angel » 20 May 2009, 00:04

Din surse sigure, examenul de Barou va fi in noiembrie, insa nu stiu deocamdata data certa.S-a mai modificat si din programa anul acesta.Voi reveni cu amanunte.

erikwolder

Post by erikwolder » 20 May 2009, 21:48

Am şi eu o "sursă sigură" care dă drept mai mult ca sigură organizarea examenului odată cu cel pentru INM.
Rezultă că sursele noastre "sigure" fac parte din două tabere: una care militează pentru noiembrie, alta care o face pentru august. Vom vedea cine va câştiga.
Personal, cred că noiembrie e prea târziu, iar august un pic cam devreme.
Poate apare şi o tabără care propune un septembrie-octombrie.

erikwolder

Post by erikwolder » 20 May 2009, 21:53

By the way, "sursa" mea îmi spune că se studiază impactul modului de examinare de la def-ul din aprilie, pentru a se lua în calcul modalitatea de examinare prin speţe şi la admitere.
Nu văd nimic rău în asta, cu condiţia ca baremurile să ţină cont de TOATE soluţiile posibile date de Coduri sau de legislaţie la o problemă dată, şi nu doar de una singură, aşa cum s-a întâmplat, din păcate, la def.

Post Reply