violare de domiciliu sau nu?

Discutii privind procedura penala
Post Reply
tole_boss

violare de domiciliu sau nu?

Post by tole_boss » 03 Mar 2009, 18:11

Am depus o reclamatie la circa 7 politie privind o violare de domicilu contra surorii mele care imi este si vecina.Au fost audiati 2 martori care sa-mi sustina ca in seara de 6 decembrie 2008 sora mea a fost vazuta la mine in curte.
Dupa 2 saptamani sa primesc o scrisoare de la politie in care eram anuntat-a ca rezultatul la “PETITIA” facuta de mine sau luat masurile prevazute de legea 61/91
M-am prezentat la politie sa vad ce s-a intamplat si m-i s-a spus ca nu este vorba de o violare de domiciliu deoarece martorii au declarat ca inainte ne vizitam reciproc fara a se scoate in evidenta faptul ca eu am declarat ca am martor ocular cand i-am spus sa nu mai imi intre in curte si ne-am inteles doar pana in lunile august – septembrie iar fapta s-a intamplat in decembrie
Nu am fost chemat-a sau anuntata inainte despre cum se desfasoara ancheta sau sa fiu chemata la o confruntare
Cum pot contesta aceasta decizie si sa pot redeschide acest caz si continuarea cercetarilor ptr a mai putea chema martori sau ptr a ajunge in instanta sa pot dovedi ca a fost o violare de domiciliu

cristal

Post by cristal » 03 Mar 2009, 22:58

Trebuia sa faci plangere penala nu reclamatie!
Si mai trebuia sa o depui la Parchet..nu la Politie!

gabriel85

Post by gabriel85 » 22 Mar 2009, 11:54

se poate si la politie dar cu precizarea expresa in actul de sesizare a prev art 222 din cod proc. pen..este un abuz al lucratorilor de la sectia 7, faptul ca au tratat o plangere cu caracter penal ca o simpla cerere..

scar

Post by scar » 26 Mar 2009, 07:42

Buna dimineata!

Plecand de la premisa ca sesizarea facuta cuprinde tot ce este necesar pentru a putea fi considerata plangere sau plangere penala, adica sa reiasa clar ca se doreste atragerea raspunderii penale a faptuitorului (conditie care cred ca este indeplinita in cauza, se arata fapta, faptuitorul etc.),
avand in vedere faptul ca nu este nevoie sa se precizeze vreun articol de lege, pentru ca organul judiciar trebuie sa cunoasca aceste articole, eu consider ca in cauza s a facut o greseala de catre organele de politie.
In aceste conditii se pune problema care ar fi solutia pentru aceasta situatie. Ce ar putea sa faca domnul boss in aceasta situatie?

Din cate imi dau seama in cauza nu s a dispus inceperea urmaririi penale.
Cred ca am putea considera ca s a facut o plangere penala in termenul prevazut de lege insa organul investit legal nu a luat masuri specifice solutionarii unei plangeri penale.

Organul de cercetare penala a fost investit legal cu o plangere penala si trebuia sa se pronunte ca atare, iar daca ajungea la concluzia ca fapta nu este o infractiune, trebuia sa o faca numai in urma rezolvarii acestei plangeri penale.

Ar fi posibil sa introduca o plangere intemeiata pe dispozitiile art. 275 C.prc.pen. la procurorul care supravegheaza activitatea organelor de cercetare penala ?

Post Reply