Reziliere contract de leasing financiar

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
Post Reply
galgo

Reziliere contract de leasing financiar

Post by galgo » 25 Feb 2009, 13:46

S-a incheiat in anul 2007 2 contracte de leasing financiar unul pt cap tractor iar altul pt semirmorca.
In luna ianuarie a.c. am notificat firma de lesing ca doresc reziliera contractelor de leasing pe cale amiabila, cu plata la zi al tuturor ratelor de leasing. dupa lungi negocieri prin fax si telefon am predat la 11.02.2009 cele doua bunuri - pe baza de proces verbal de predare-primire - iar firma de leasing mi-a comunicat ca in 3-4 zile sa ma prezint in vederea rezilierii contractelor. Ticalosii azi mi-au trimis un fax prin care mi se comunica sa ma duc si sa iau inapoi bunurile predate, pt ca nu mai reziliaza contractele, si au depus si 2 BO-uri reprezentand ratele pt. luna februarie Le-am adus la cunostinat prev art. art. 9pct b din Lg 287/1996 dar nimic , asa ca singura optiune ramane actionarea lor in judecata pt la reziliera contractului Ce parare aveti? Are cineva practica judiciara/speta in acest sens?

tudorioan

Post by tudorioan » 27 Feb 2009, 10:56

Ce prevede contractul referitor la posibilitatile de incetare anticipata a efectelor sale (reziliere, denuntare)?

himera

Post by himera » 03 Mar 2009, 21:05

doar de curiozitate cu ce firma ai incheiat contractul?

dar o data ce dansi si-au dat acordul la reziliere, bunurile au fost predate , ai achitat ratele la zi pana la ridicarea bunului, acesta era in stare perfecta, nu mai conteaza ce vor dansii.
sa pastrezi adresa lor prin care sunt deacord cu rezilierea contractului si chitantele facturile cu care ai achitat ultimele rate - pentru ca se va ajunge la o executare silita fata de tine, atunci vei investi instanta cu o contestatie la executare, vei depune actele pe care le-am enumerat mai sus si vei castiga

galgo

Post by galgo » 24 Mar 2009, 16:54

Firma de leasing se nu numeste attlasib leasing din sibiu
Chiar azi am primit un fax de la ei , ca nu sunt de acord cu rezilierea contractului de leasing de comun acord si ca din punctul lor de vedere acest contract este perfect valabil si sa-mi achit ratele in continuare, altfel vor rezilia contractul din vina exclusiva al subsemnatului pentru neplata ratelor.
Precizez ca am achitat pana la data predarii autovehicuelor toate ratele si penalitatile de intarziere
Acum ramane doar sa-i actionez in judecata,
PS mi-au comunicat, ca data achit toate restantele pana la predarea autovehiculelor vor rezilia contractul , ieri am achitat toate sumele iar azi zic ca nu mai reziliaza contractul.
Are cineve un model pentru rezilierea contractului?
Mersi mult

machedon

Post by machedon » 25 Mar 2009, 15:07

Ai incheiat proces verbal de predare-primire a bunurilor in care sa se consemneze si starea tehnica ( nr.Km etc).......???
Daca nu vezi ca de aici o sa iti faca surpriza !!!

Post Reply