vreau sa va propun ca subiect legislatia existenta privind oficiile juridice si consilierul juridic deoarece ,chiar daca inexplicabil,proiectul noii legii nu a trecut de stadiul medierior,comisiilor,modificarilor....
se tergiverseaza si se abuzeaza(dupa opinia mea) in a transa echilibrat acest subiect .
opinez in sensul deschiderii castei avocatiale,ptr.descurajarea traficului de interese si a nepotismului intr-o profesie liberala prin definitie.
opinez ptr.egalitate de sanse pe piata libera a muncii ptr. toti cei care indeplinesc conditiile de studii,ptr. ca valoarea sa aleaga si nu arbitrariul.
inchei cu o intrebare:ce mai stiti despre recursurile in anulare promovate de catre procurorul general impotriva d-lui bota pompiliu/deva si a existentei baroului constitutional roman?
cu respect,radu
statutul consilierului juridic
Si eu cred ca in Barou ar trebui sa intre si cei care sunt acum juristi. Consider ca echitabil ar fi ca si juristii sa desfasoare activitati specifice profesiei de avocati si nu reusesc sa inteleg cum de se mai mentine inca (legislativ) o diferentiere artificiala.
O precizare cred ca totusi ar trebui facuta. Consider ca activitatea desfasurata de juristi, reprezinta o concurenta "neloiala" pentru avocatuara. Nu cred ca este echitabil ca o societate comerciala sau o institutie sa beneficieze de servicii juridice platind pentru acest lucru un salariu, oricum mult prea mic in comparatie cu serviciul furnizat. Sa fim toti avocati si astfel societatile si institutiile vor invata si ele ca pentru servicii juridice se plateste in adevaratul sens al cuvantului. Ce negocieri sindicale! Negocieri pe valoare si munca nu la ordinul lun dom. derector.

O precizare cred ca totusi ar trebui facuta. Consider ca activitatea desfasurata de juristi, reprezinta o concurenta "neloiala" pentru avocatuara. Nu cred ca este echitabil ca o societate comerciala sau o institutie sa beneficieze de servicii juridice platind pentru acest lucru un salariu, oricum mult prea mic in comparatie cu serviciul furnizat. Sa fim toti avocati si astfel societatile si institutiile vor invata si ele ca pentru servicii juridice se plateste in adevaratul sens al cuvantului. Ce negocieri sindicale! Negocieri pe valoare si munca nu la ordinul lun dom. derector.

Va anunt din surse sigure ca in perioada 22-24 iulie a avut loc primul Congres al Uniunii Consilierilor juridici din Romania, iar in cel mai scurt timp se va publica in MO Statutul profesiei de Consilier juridic. Poate ca astfel va dispare aceasta bariera impusa "artificial", dar de netrecut, intre persoane care au aceeasi pregatire si care servesc societatea in aceeasi masura si pentru aceleasi scopuri.