Suspendare activitate firma
Suspendare activitate firma
Buna ziua tuturor.
Am si eu o intrebare la care intuiesc intr-o oarecare masura raspunsul insa nu sunt sigura.
In cazul in care societatea doreste aplicarea regimului de declarare derogatoriu pentru o perioada de trei ani potrivit prevederilor OMFP 864/20.06.2005 este obligatorie suspendarea activitatii societatii de la registrul Comertului?
De ce intreb acest lucru? Pentru ca parerile sunt impartite in acest domeniu: Finantele vor certificat constatator de la ORC precum ca societatea a fost suspendata pe o perioada de trei ani insa exista si opinii potrivit carora nu ar fi necesara suspendarea de la ORC pentru a putea beneficia de acest regim derogatoriu .
Voi ce ziceti?
Am si eu o intrebare la care intuiesc intr-o oarecare masura raspunsul insa nu sunt sigura.
In cazul in care societatea doreste aplicarea regimului de declarare derogatoriu pentru o perioada de trei ani potrivit prevederilor OMFP 864/20.06.2005 este obligatorie suspendarea activitatii societatii de la registrul Comertului?
De ce intreb acest lucru? Pentru ca parerile sunt impartite in acest domeniu: Finantele vor certificat constatator de la ORC precum ca societatea a fost suspendata pe o perioada de trei ani insa exista si opinii potrivit carora nu ar fi necesara suspendarea de la ORC pentru a putea beneficia de acest regim derogatoriu .
Voi ce ziceti?
Pai, daca este un regim de declarare..derogatoriu, ce treaba mai are ORC ?
4. Organul fiscal va soluţiona cererea în termen de 30 de zile de la data depunerii şi va comunica în scris plătitorului atât perioada pentru care regimul de declarare derogatoriu a fost aprobat, cât şi condiţiile în care acesta a fost aprobat.
Deci..parerea mea este ca...fiind derogatorie aceasta procedura, nu ai nevoie de nimic de la ORC !
Si da, parerile sunt impartite! Uite, diminetata am fost la Finantele din Bucuresti si..surpiza, pt. a beneficia de acest regim derogatoriu, nu au nevoie de nimic de la ORC!
4. Organul fiscal va soluţiona cererea în termen de 30 de zile de la data depunerii şi va comunica în scris plătitorului atât perioada pentru care regimul de declarare derogatoriu a fost aprobat, cât şi condiţiile în care acesta a fost aprobat.
Deci..parerea mea este ca...fiind derogatorie aceasta procedura, nu ai nevoie de nimic de la ORC !
Si da, parerile sunt impartite! Uite, diminetata am fost la Finantele din Bucuresti si..surpiza, pt. a beneficia de acest regim derogatoriu, nu au nevoie de nimic de la ORC!
cum adica ce treaba ORC_ul??
nu poti sa suspenzi activitatea.. doar fata de finante... si fata de altii nu...
opozabilitate fata de terti... inseamna ORC....
adica io srl daca vreau sa stiu ca pot sa contractez cu tine.. nu la finante intreb ci la registrul comertului..
pe de alta parte mai ai si legea 26 .. care zace ca orice modificare in
actele constitutive ale societatii in termen de 15 zile ( daca nu ma insel) se depune la ORC...
iar in privinta a ce se cere la Bucuresti... mai bine nu comentez....

nu poti sa suspenzi activitatea.. doar fata de finante... si fata de altii nu...
opozabilitate fata de terti... inseamna ORC....
adica io srl daca vreau sa stiu ca pot sa contractez cu tine.. nu la finante intreb ci la registrul comertului..
pe de alta parte mai ai si legea 26 .. care zace ca orice modificare in
actele constitutive ale societatii in termen de 15 zile ( daca nu ma insel) se depune la ORC...
iar in privinta a ce se cere la Bucuresti... mai bine nu comentez....

Da, de acord!kinga wrote:pe de alta parte mai ai si legea 26 .. care zace ca orice modificare in actele constitutive ale societatii in termen de 15 zile ( daca nu ma insel) se depune la ORC...
Dupa obtinerea "admiterii" cererii de catre cei de la Finante privind perioada pentru care regimul de declarare derogatoriu a fost aprobat, aceasta se depune la ORC .
Nici eu nu comentez, atat timp cat am obtinut ce am vrut.
nu finantele suspenda... ci asociatu...
ori la ORC depui hotarare AGA nu adeverinta de la finante...
asta-i doar deosebirea..
ai 2 legi distincte.... ce-i asa mare scofala???
iar potrivit legii 31 poti sa suspenzi activitatea maxim 3 ani..
adica.. zau daca va inteleg..
legea 31 zace.. 26 zace.. dar va mirati ca finantele va "solicita" sa respectati legile astea .. inutile....
ori la ORC depui hotarare AGA nu adeverinta de la finante...
asta-i doar deosebirea..
ai 2 legi distincte.... ce-i asa mare scofala???
iar potrivit legii 31 poti sa suspenzi activitatea maxim 3 ani..
adica.. zau daca va inteleg..
legea 31 zace.. 26 zace.. dar va mirati ca finantele va "solicita" sa respectati legile astea .. inutile....
Nu pot sa nu-ti dau dreptate. Din acest motiv am intrebat aici, pentru ca , dupa cum am spus , parerile sunt impartite. De ex. la Iasi dovada faptului ca nu desfasori activitate se face pe baza declaratiei pe proprie raspundere- cica ar fi suficient- insa nu in toate orasele aceasta declaratie este suficienta. Eu am mai suspendat firme si am mai obtinut regim derogatoriu, insa am luat la cunostinta de contrariul celor stiute de mine de la alti juristi, care au experimentat suspendarea de la Finante fara suspendare ORC.
Am experimentat si eu la Brasov solicitare regim derogatoriu fara suspendare ORc si nu mi-a mers, pentru motivele invocate de tine mai sus. Pana la urma ajung la concluzia ca fiecare institutie isi face propriile reguli pe care daca le respecti obtii ce vrei, daca nu ......................la revedere.
Am experimentat si eu la Brasov solicitare regim derogatoriu fara suspendare ORc si nu mi-a mers, pentru motivele invocate de tine mai sus. Pana la urma ajung la concluzia ca fiecare institutie isi face propriile reguli pe care daca le respecti obtii ce vrei, daca nu ......................la revedere.
Buna ziua tuturor! Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns: in cazul in care suspend activitatea firmei de la Registrul Comertului, cei de la financiar mai au voie sa-mi faca inspectie? Mentionez ca nu mai am activitate la firma din cauza problemelor de sanatate si destul de tarziu mi-am dat seama de niste lipsuri si greseli in contabilitate, si doresc sa aman pe cat posibil o eventuala inspectie _ pentru acest lucru am mai auzit si de varianta de a nu mai depune la Registrul Comertului bilanturile sau a nu schimba codul CAEN, caz in care ar suspenda ei automat activitatea?! Treaba e - fara inspectie, sau in acest caz s-ar sesiza automat si ar fi mai rau?
Multumesc mult, o zi frumoasa!
Multumesc mult, o zi frumoasa!
din pacate daca nu sunt in ordine fisele la finante tu pot sa tot suspenzi activitatea ca nu te ajuta...
adica.. da.. suspendat activitate ORC.. dar dupa trebuie sa depui o declaratie la finante si pana cand fisa societatii nu e ok.. nu te lasa in pace...
ar fi mai bine sa faci ordine in evidente.. cu cat amani cu atat consecintele pot fi mai grave
adica.. da.. suspendat activitate ORC.. dar dupa trebuie sa depui o declaratie la finante si pana cand fisa societatii nu e ok.. nu te lasa in pace...
ar fi mai bine sa faci ordine in evidente.. cu cat amani cu atat consecintele pot fi mai grave
Multumesc pentru raspuns! asta e si intentia mea, sa fac ordine acolo, dar imi trebuie timp.., am fost la finante pentru fisa platitorului, nu am nici o datorie de platit, impozitele le-am platit intotdeauna, insa e vorba de contabilitatea primara nefacuta 2003-2005, nici nu stiu cum a reusit contabila sa faca aceasta minunatie! eu eram plecata din localitate 9 luni pe an, i-am facut imputernicire sa poata sa-mi ia extrasele de cont, etc., am platit-o cu cat a dorit pentru a se ocupa de toate aspectele, eu urmand doar sa-i trimit facturile, si banii pentru impozite si alte cheltuieli. Sunt pictor, si m-am gandit sa las pe cei care stiu sa-si faca meseria, pacat ca habar n-am avut de chestiile astea.
Nu am inteles ceva - ce este fisa societatii?
Nu am inteles ceva - ce este fisa societatii?