Salutari colegilor/colegelor de forum! :)
In primul rand, ca nou membru al acestei comunitati, vreau sa imi exprim fericirea si incantarea in acelasi timp, ca am reusit sa gasesc acest site si ca pot prin intermediul lui, sa va adresez o intrebare (de copil, dar asta e..n-am ce-i face).
Ca un june tanar si neferic, in primavara existentei sale, studinte in drept (ne)publicist pe nicaieri,in anul II, vin cu rugamintea solutionarii unei dileme ce ma chinuie de ceva timp - etrna lupta dintre experienta profesionala dobandita in timpul facultatii vs rezultatele academice foarte bune...
Daca in cazul altor profesii, aceasta intrebare nu isi gaseste locul, cred ca, in cazul unui viitor jurist, ea este cat se poate de legitima..mai ales daca ma gandesc la cate legende se tes pe aceasta tema: daca nu ai experienta profesionala din facultate, e foarte greu -spre imposibil- sa te angajezi dupa finalizarea studiilor.etc..
Asta desigur, daca excludem INM-ul...
Constient de faptul ca avand un loc de munca, randamentul scolar invitabil scade, chiar nu stiu ce sa fac...sa incerc sa ma angajez, sau nu?Cat de mult vor conta notele obtinute in facultate? Primeaza experienta profesionala?
Daca aveti un sfat in acest sens,sau poate chiar din experientele proprii de impartasit, cele mai calde multumiri anticipate...
rugaminte
Cat de mult conteaza notele din facultate. Zero. Nu te intreaba nimeni de ele.
Dupa facultate , am ferma convingere ca daca vrei sa intri in sistem si nu faci facultatea de dragu mamei, reusesti.
Sfatul meu : Daca gasesti vreun loc in domeniu nu ezita. Cat inveti practicand nu inveti nici cu 10 universitari langa tine.
Pentru ca in acest domeniu teoria e una, practica e alta, iar realitatea e o alta dimensiune.
Dupa facultate , am ferma convingere ca daca vrei sa intri in sistem si nu faci facultatea de dragu mamei, reusesti.
Sfatul meu : Daca gasesti vreun loc in domeniu nu ezita. Cat inveti practicand nu inveti nici cu 10 universitari langa tine.
Pentru ca in acest domeniu teoria e una, practica e alta, iar realitatea e o alta dimensiune.