minorul plecat in America

Familiei
marepreot

minorul plecat in America

Post by marepreot » 13 Feb 2009, 17:35

Cu ingaduinta dumneavoastra

In anul 1997 am divortat iar copilul minor a fost incredintat sotiei.
In anul 2006 dupa ce s-a recasatorit fosta sotie a plecat impreuna cu copilul minor fara acordul meu in America!
Eu am ramas fara a mai sti daca copilul minor mai traieste si fara a avea posibilitatea de a lua legatura si a-mi exercita drepturile stabilite de vizita educatie etc...

Nu cunosc posibilitatea de a afla daca copilul este in viata.

Va rog a binevoi sa-mi spuneti daca exista posibilitatea legala de a sista plata acestei pensii de intretinere!

Cunosc doar adresa fostilor socrii care-mi spun ca minorul este in America.
Serviciul pasapoarte mi-a confirmat ca au plecat cu o chemare pe 6 luni!
Autoritatea tutelara mi-a cerut sa demonstrez ca este plecat din Romania!!!

MedEx

Post by MedEx » 16 Feb 2009, 22:46

1. Mama a plecat cu acte in regula si e problema dumneavoastra ca nu aveti posibilitati financiare sa-l vizitati. Mama copilului nu avea nevoie de acordul dumneavoastra.
2. Daca nu platiti pensia alimentara sunt sanse mari sa ajungeti in puscarie!
3. Aflati adresa fostei sotii in America;
4. Introduceti o actiune de nnvizitare minornn la domiciliul dumneavoastra in Romania, fosta sotie fiind obligata sa respecte hotararea pe care o va da instanta.
5. CEL MAI IMPORTANT LUCRU ANGAJATI UN AVOCAT! :grin:

marepreot

Post by marepreot » 17 Feb 2009, 06:53

Raspunsul dv contine 2 greserli majore.
1. Nu am posibilitetea sa aflu adresa din America!
2. Copilul a fost scos din tara fara acordul meu in septembrie 2006!

Politia mi-a cerut sa merg la frontiera si sa aflu prin ce vama a iesit!?

3. Mama nu a plecat cu acte in regula- a plecat cu o chemare pe 6 luni si a ramas acolo si dupa cele 6 luni.

MedEx

Post by MedEx » 17 Feb 2009, 15:02

Fosta sotie nu are nevoie de acordul dumneavoastra, asta incerc sa explic si nu intelegeti.Copilul incredintat mamei poate fi scos din tara fara acordul tatalui. Daca ea a iesit din tara cu acte in regula si continua sederea in America exista posibilitatea ca ea sa aiba o suplimentare de viza pe care o dau americanii In mod sigur are asa ceva, daca nu s-a casatorit cu vre-un american si atunci sta cat vrea!
Legea 248/2005
c) minorului care este înscris în paşaportul unui părinte şi călătoreşte în străinătate împreună cu acesta sau, după caz, este titular al unui paşaport individual şi călătoreşte împreună cu unul dintre părinţi i se permite ieşirea în aceleaşi condiţii şi împreună cu acesta, fără a mai fi necesară declaraţia celuilalt părinte, numai dacă părintele însoţitor face dovada faptului că minorul i-a fost încredinţat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă;
d) minorului care este titular al unui paşaport individual şi călătoreşte însoţit de o altă persoană fizică majoră i se permite ieşirea în aceleaşi condiţii şi împreună cu aceasta numai dacă persoana însoţitoare prezintă o declaraţie a ambilor părinţi sau, după caz, a părintelui căruia minorul i-a fost încredinţat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă, a părintelui supravieţuitor ori a reprezentantului său legal, care să cuprindă acordul acestora cu privire la efectuarea călătoriei respective de către minor, la statul sau statele de destinaţie, la perioada în care urmează să se desfăşoare călătoria, precum şi datele de identitate ale însoţitorului respectiv.
Vreti solutii, dar la contraziceri sunteti primul! Sotia a iesit cu acte in regula!!!!!!!!!!!!
Ceea ce trebuie sa faceti e procesul de care va tot spun dar nu pricepeti!
Angajati un avocat !

marepreot

Post by marepreot » 17 Feb 2009, 18:20

Este clar ceea ce spuneti!
nu inteleg:
-Cum pot fi tras eu la raspundere daca nu platesc pensia?

Din cate am inteles este imigranta! O mai apara legea din Romania?

serafim

Post by serafim » 17 Feb 2009, 20:29

abandon de familie

MedEx

Post by MedEx » 18 Feb 2009, 15:56

Art.305 Cod Penal. Cititi si inca o data consultati un avocat!

serafim

Post by serafim » 18 Feb 2009, 18:44

MedEx stii ce nu pricep ??? Axcest Marepreot da sfaturi pe alte postari...dar ne intreaba fel si fel de chestii :roll:
stie??? sau se face ca...stie :grin:

MedEx

Post by MedEx » 18 Feb 2009, 20:50

Iti spun eu : Habar nu are! E unul dintre clientii aia care au studii superioare si care cred ca ei le stiu pe toate, printre care si drept.
Sunt cei mai dificili clienti si dupa ce le spui tot ce stii se duce si angajeaza pe altul.
Vrea sa stie de pe net ce sa faca el, ca sa faca pe desteptun in fata avocatului.Asta e!

serafim

Post by serafim » 18 Feb 2009, 23:05

:-D :-D :-D NU NUMAI
dadea CONSULTANTA pe forum dar nu mai stiu in care topic !!!il caut si ti-l postez :grin:

serafim

Post by serafim » 18 Feb 2009, 23:09

Am gasiiiit !!!! FAMILIEI
topicul - copil abandonat

Intrebare
Buna ziua. Fratele meu a avut o relatie de concubinaj cu o fata acum cativa ani. S-au despartit de mai mult timp si anul trecut ea l-a anuntat ca are un copil cu el pe care l-a dat la un orfelinat. Mentionez ca fratele meu nici macar nu a banuit ca ar avea un copil. L-a santajat luni bune pana cand in sfarsit acum doua zile i-a spus unde este.Baietelul are deja 2 ani . Intrebarea mea este: ce e de facut in continuare? Fratele meu vrea sa il ia si sa il creasca dar acum vrea si ea sa il ia. Ar putea obtine el custodia avand in vedere ca ea l-a lasat acolo atata amar de vreme fara sa-i pese si ea sa abia doar drept de vizita? Cum poate sa dovedeasca ca el e tatal copilului si sa il ia mai repede de acolo?
Si as mai dori si as mai dori sa stiu cum se poate face recunoasterea copilului. Inainte sa vorbeasca cu un avocat ar vrea sa stie daca trebuie sa faca testul de paternitate. In legatura cu custodia, eu stiu ca instantele judecatoresti il incredinteaza de obicei mamei, dar el are studii superioare ceea ce inseamna si un venit mai mare decat al ei si toate conditiile pentru cresterea lui. Ar putea obtine custodia chiar daca il vrea si ea tinand cont totusi de faptul ca ea nu numai ca l-a abandonat si nu s-a interesat de el 2 ani dar nici nu l-a anuntat pe fratele meu?
Va multumesc!
viorelavlad

RASPUNS

marepreot
Debutant

Debutant

El nu trebuia sa se lase santajat deoarece daca pana la varsta de 1 an ea nu a facut nimic nu mai poate sa-l santajeze pentru pensie de intretinere!

El poate sa-l infieze ca pe un copil orfan!
Mama copilului poate fi acuzata de santaj daca sunt dovezi!
marepreot

:( :roll: :oops: :-x

marepreot

Post by marepreot » 19 Feb 2009, 07:09

Oameni buni,
Eu sunt in situatia de a plati pensie de intretinere unei persoane care a plecat definitiv in America!
Legea pe care o citati este in vigoare dar pare nepotrivita pentru aceasta situatie.
Nu stiu cum apara legea imigrantii care de fapt cer un fel de azil politic!

Stiu de la un prieten care era in situatia de a avea un copil din flori ca mama trebuie sa ceara stabilirea paternitatii pana la un an de la nastere sau de la data de cand tatal a incetat sa mai intretina copilul. Atat!
Sunt indignat de faptul demonstrat statistic ca cel putin 20% din copii nu sunt ai sotului! De aceea persoana care cerea un sfat are trebui sa nu fie sigura ca este copilul lui! Vina mamei este totala deoarece el nici nu a stiut de sarcina!

OBSERV CA LEGEA ESTE PARTINITOARE, AVANTAJAND FEMEILE!
Daca exista conspiratii mondiale, una dintre ele , tacita, este conspiratia femeilor!
Femeile prin traditie primesc increderea barbatilor si sunt primite in locuinta acestora, sunt intretinute si de multe ori educate si apoi devin dusmanul din casa, provoaca si controleaza certurile si vor si cat mai multe drepturi si despagubiri?!
Ganditiva prin ce a trecut Cioaca, cand a vazut poze din Dubai cu Elodia si prietenul ei - care a declarat mai apoi ca a lasat-o gravida de 2 ori - iar Elodia le-a ascuns si i-a spus ca nu era nici o poza, si ca nu a vazut el bine!
BUNUL SIMT NU ESTE INTOTDEANUNA IN ACORD CU LEGEA!

Domnul avocat mi-a spus sa aflu unde este minorul in America!
Cum?

Cum pot fi acuzat de abandon de familie daca persoana care poate sa ma acuze este in america!

kinga

Post by kinga » 19 Feb 2009, 08:33

marepreot wrote:Oameni buni,
Eu sunt in situatia de a plati pensie de intretinere unei persoane care a plecat definitiv in America!

Femeile prin traditie primesc increderea barbatilor si sunt primite in locuinta acestora, sunt intretinute si de multe ori educate si apoi devin dusmanul din casa, provoaca si controleaza certurile si vor si cat mai multe drepturi si despagubiri?!

!
hai sa le luam pe rand....
1. PERSOANA AIA.. e copilu tau :evil: :evil: :evil: :evil:

2. depinde de femeie.. daca tu ai cunoscut aceasta clasa.. sorry.... dar inseamna ca atata ai meritat.. "traditia" ... poate la tine in familie...

3. Daca nivelul tau de cultura e Cioca si Elodia.. si OTV... io nu mai comentez nimic....
:skul: :skul:

paisie

Post by paisie » 19 Feb 2009, 10:17

daca te chinui tare si tii neaparat afli si unde e copilul tau in america, cat despre diversele situatii ale barbatilor care afla ca de fapt nu e copilul lor exista vorba aia stramoseasca "oaia care nu-si duce lana o mananca lupul" asa ca fiecare "cum isi asterne asa doarme"

PS: uite de asta imi aleg eu clientii sa nu imi vorbeasca de conspiratii mondiale si ca se duc la basescu daca pierd :P

mazgalici

Post by mazgalici » 19 Feb 2009, 14:17

Nu ma pricep prea bine la dreptul familiei, asa ca sa ma scuze colegii care au studiat acest domeniu aprofundat. Tin totusi sa imi spun parerea. Inteleg ca dumneavoastra instanta v-a stabilit un program de vizita a minorului, program pe care sotia nu l-a respectat. Ca parinte, asa cum aveti obligatia de intretinere, pe care v-o indepliniti prin plata pensiei de intretinere, aveti si dreptul, dar si obligatia de a contribui la cresterea si educarea minorului.
Atata timp cat instanta nu a considerat ca intretinerea de relatii familiale intre parintele caruia nu i s-a incredintat minorul si copil nu constituie un pericol pentru dezvoltarea minorului, aveti dreptul de a va vedea copilul si de a veghea asupra cresterii si educatiei sale. Acest lucru este reglementat si prin Legea 272/2004, art 14 si urmatoarele, lege care reglementeaza protectia si promovarea drepturilor copilului, cat si art 8 CEDO privitor la dreptul la respectarea vietii de familie care implica inclusiv relatiile intre copil si parinte.
Adresati-va Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului! Aveti dreptul sa stiti unde si ce se intampla cu copilul dumneavostra.

In ce priveste plata pensiei alimentare, aceasta trebuie onorata, indiferent daca acel copil are sau nu nevoie de bani, intrucat sunteti tatal biologic si asa cum va intereseaza unde este, trebuie sa va intereseze si cum traieste. Nu trebuie sa o luati ca pe o critica, insa mi se pare deplasat sa considerati ca daca mama are cu ce sa il creasca, nu mai aveti obligatia de a contribui. Copilul nu este un obiect personal, de care sa va folositi si pe care sa il aruncati de la unul la celalalt ca pe o minge, iar atunci cand nu va mai place, sa va lipsiti de el si sa il atuncati in spinarea celuilalt. Impreuna ati luat hotararea de a-l aduce pe lume, impreuna aveti obligatia de a-l creste, chiar daca nu mai formati un cuplu.

Si puteti fi acuzat de abandon de familie daca sistati plata pensiei de intretinere. Nu conteaza unde traieste minorul, ci faptul ca ii asigurati acea pensie la care instanta v-a obligat.
Mi se pare deplasat ca va ganditi ca dati banii fostei sotii si nu copilului. De cele mai multe ori, banii pe care ii trimiteti lunar sunt insuficienti pentru cresterea minorului, afara de cazul in care sun acest nick se ascunde vreun Mutu.

Desi intentia mea initiala nu a fost de a va critica, imi pare rau ca sunteti in acea categorie a barbatilor ( pe care o credeam pe cale de disparitie, dar din pacate se pare ca m-am inselat) care considera ca femeia e un mic animal de casa, un soi de bison. Fara a avea vreo ceva cu preferintele sexuale ale unora, daca aceasta este convingerea dvstra despre femei, va dau un sfat: reprofilati-va pe barbati si va urez succes in gasirea unuia care sa corespunda standardelor.
Si probabil ca daca as avea in casa un barbat care sa aiba o asemenea parere despre sotia lui, distanta Romania- oriunde in America ar fi prea mica.

Post Reply