administrator judiciar

Contestatia, Reorganizarea, Raspunderea, Falimentul.
Post Reply
jurista

administrator judiciar

Post by jurista » 11 Feb 2009, 13:04

Buna!
Am vindut marfa la un srl care mi-a emis bilet la ordin. Biletul a fost refuzat la plata. Ulterior am cerut informatii de la RC si am aflat ca srl era in reorganizare din 2003, are administrator judiciar dar biletul la ordin a fost emis si semnat de o alat persoana care nu apare in actele firmei.
Ce fac acum? daca merg sa execut biletul refuzat, se poate daca firma e in reorganizare? sau merg si ma inscriu ca si creditor la dosarul de reorganizare? sau introduc faliment?
Multumesc frumos.

hanibal

Post by hanibal » 11 Feb 2009, 22:18

de executat debitoarea nu o mai poti deoarece am inteles ca e de aproape 6 ani in procedura falimentului, iar de la data deschiderii procedurii se suspenda chiar si executarile silite incepute inainte.
Ar fi interesant de verificat daca nu cumva deja procedura de faliment s-a incheiat iar debitoarea s=a radiar de la ORC pentru ca atunci poti doar sa mai pui in rama BO :lol:
Trebuie verificat la dosarul de faliment din care cauza nu te-a notificat administratorul judiciar, in sensul ca daca acesta avea documentele debitoarei si societatea pe care o reprezinti este inregistrata in contabilitatea debitoarei cu datoria catre voi, administratorul judiciar era obligat sa va notifice in vederea depunerii declaratiei de creanta.
In cazul in care exista culpa administratorului judiciar poti sa ceri judecatorului sindic sa constate faptul ca nu ti se poate imputa o culpa pentru nedepunerea declaratiei de creanta in termen si sa damita completarea tabelului creditorilor cu creanta voastra. Asta dupa ce depui o declaratie de creanta timbrata.
Cred eu ca ar fi loc si de o actiune in raspundere civila delictuala impotriva adm jud.

Post Reply