Informatie de interes public

Discutii privind Contenciosul Administrativ
Post Reply
alex

Informatie de interes public

Post by alex » 10 Feb 2009, 16:06

Imi solicita o primarie informatii privind o anume persoana juridica, daca a beneficiat de sprijin financiar precum si documentele in baza carora a solicitat sprijinul. (amintesc ca sunt institutie publica :grin: )
Am citit L.544 din 2001, L.677 din 2001, L. 182 din 2002.H.G. 123 din 2002 nici una insa nu-mi ofera adapostul legal pt un refuz. Ce spuneti?

Am gasit un text de lege, ce ziceti ar merge?
"Secretul bancar şi cel profesional nu sunt opozabile organelor de urmãrire penalã, instanţelor de judecata sau Curţii de Conturi." art.26 din Legea nr. 78 din 8 mai 2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie.
Per a contrario....... :grin:

Taur

Banker

Post by Taur » 11 Feb 2009, 20:31

Respecta legea :!: :-?

piorel

Post by piorel » 15 Feb 2009, 11:27

:) Am avut un proces câștigat cu fostul PNA pe 544, pentru un comunicat plin de insulte și calomnii, nesemnat... :) Te poți eschiva tu un pic, depinde cât de mare e interesul celui care solicită informația și până unde e dispus acesta să meargă. Atenție însă.... că se poate ajunge la art 24 șii urm. din L.554-2004. :) Atunci... se cam termină distracția, mai puțin dacă ești DGFP/AFP :-D pentru că tu trebuie să te încasezi amenda de la tine. Iar cu penalul... nu prea mai ai ce să-i faci. :) La fel și acțiunea în regres, împotriva funcționarului responsabil.

Post Reply