Amandoua sunteti rele

. Si eu am zis ca voi dimineata si intre timp mi-am schimbat opinia. Ia uitati ce gasit-am eu pe net:
# Art. 362
(1) Pot face apel:
a) procurorul, in ce priveste latura penala si latura civila. Apelul procurorului in ce priveste latura civila este inadmisibil in lipsa apelului formulat de partea civila, cu exceptia cazurilor in care actiunea civila se exercita din oficiu;
b) inculpatul, in ce priveste latura penala si latura civila. Impotriva sentintei de achitare sau de incetare a procesului penal, inculpatul poate declara apel si in ce priveste temeiurile achitarii sau incetarii procesului penal;
c) partea vatamata, in ce priveste latura penala;
d) partea civila si partea responsabila civilmente, in ce priveste latura penala si latura civila;
e) martorul, expertul, interpretul si aparatorul, in ce priveste cheltuielile judiciare cuvenite acestora;
f) orice persoana ale carei interese legitime au fost vatamate printr-o masura sau printr-un act al instantei.
(2) Apelul poate fi declarat pentru persoanele prevazute la lit. b)-f) si de catre reprezentantul legal, de catre aparator, iar pentru inculpat, si de catre sotul acestuia.
Prin Decizia nr. 100/2004, Curtea Constitutionala a constatat ca dispozitia "in cauzele in care actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila, dar numai in ce priveste latura penala" din cuprinsul art. 362 alin. 1 lit. c) din Codul de procedura penala, este neconstitutionala.
# Prin Decizia nr. 482/2004, Curtea Constitutionala admite exceptia de neconstitutionalitate si constata ca dispozitiile art. 362 alin. 1 lit. d) din Codul de procedura penala sunt neconstitutionale in masura in care nu permit partii civile si partii civilmente responsabile sa exercite calea de atac ordinara a apelului si in ce priveste latura penala a procesului.
# Literele a), c), d) si e) de la alin. (1) au fost modificate prin art. I pct. 169 din Legea nr. 356/2006.
Art. 3852
Pot face recurs persoanele aratate in art. 362, care se aplica in mod corespunzator.
Ce ziceti de asta? E in vigoare ori ba?