Recurs admis. Rejudecare.Agravarea situatiei inculpatului?

Discutii privind procedura penala
Post Reply
DanyT

Recurs admis. Rejudecare.Agravarea situatiei inculpatului?

Post by DanyT » 09 Feb 2009, 17:17

In cazul in care, instanta de recurs admite recursurilie formulate de catre:
- inculpat, atat pe latura penala cat si pe latura civila,
-parti responsabile civilmente,
-Parchet in favoarea inculpatului pe latura penala dar si pe latura civila si in favoarea partii civile pe latura civila, si
-partea civila (in latura civila),
cu trimiterea cauzei spre rejudecare la instanta de apel, pentru judecarea apelurilor (apeluri promovate doar de catre inculpat (in latura penala si latura civila) parti resp. civilmente si partea civila (doar pe latura civila) in rejudecarea apelului se poate agrava situatia inculpatului in latura penala?
:cafea:

observer

Post by observer » 09 Feb 2009, 20:25

nu

paisie

Post by paisie » 10 Feb 2009, 13:57

nope se putea doar daca parchetul promova recursul in defavoare inculpatului sau daca partea civila facea recurs pe latura penala.

cristal

Post by cristal » 10 Feb 2009, 19:17

paisie wrote: sau daca partea civila facea recurs pe latura penala.
Nu mai spune, domnle avocat!
Asa e pe la Iasi...partile civile recureaza latura penala? Mai sa fie!

kinga

Post by kinga » 10 Feb 2009, 19:30

te Rose .. nu fi rea..
poate a vrut sa zaca parte vatamata.. :lol: :lol:

mazgalici

Post by mazgalici » 10 Feb 2009, 19:45

Amandoua sunteti rele :-P . Si eu am zis ca voi dimineata si intre timp mi-am schimbat opinia. Ia uitati ce gasit-am eu pe net:

# Art. 362
(1) Pot face apel:
a) procurorul, in ce priveste latura penala si latura civila. Apelul procurorului in ce priveste latura civila este inadmisibil in lipsa apelului formulat de partea civila, cu exceptia cazurilor in care actiunea civila se exercita din oficiu;
b) inculpatul, in ce priveste latura penala si latura civila. Impotriva sentintei de achitare sau de incetare a procesului penal, inculpatul poate declara apel si in ce priveste temeiurile achitarii sau incetarii procesului penal;
c) partea vatamata, in ce priveste latura penala;
d) partea civila si partea responsabila civilmente, in ce priveste latura penala si latura civila;
e) martorul, expertul, interpretul si aparatorul, in ce priveste cheltuielile judiciare cuvenite acestora;
f) orice persoana ale carei interese legitime au fost vatamate printr-o masura sau printr-un act al instantei.
(2) Apelul poate fi declarat pentru persoanele prevazute la lit. b)-f) si de catre reprezentantul legal, de catre aparator, iar pentru inculpat, si de catre sotul acestuia.
Prin Decizia nr. 100/2004, Curtea Constitutionala a constatat ca dispozitia "in cauzele in care actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila, dar numai in ce priveste latura penala" din cuprinsul art. 362 alin. 1 lit. c) din Codul de procedura penala, este neconstitutionala.
# Prin Decizia nr. 482/2004, Curtea Constitutionala admite exceptia de neconstitutionalitate si constata ca dispozitiile art. 362 alin. 1 lit. d) din Codul de procedura penala sunt neconstitutionale in masura in care nu permit partii civile si partii civilmente responsabile sa exercite calea de atac ordinara a apelului si in ce priveste latura penala a procesului.
# Literele a), c), d) si e) de la alin. (1) au fost modificate prin art. I pct. 169 din Legea nr. 356/2006.

Art. 3852
Pot face recurs persoanele aratate in art. 362, care se aplica in mod corespunzator.

:kiss: :kiss:

Ce ziceti de asta? E in vigoare ori ba?

cristal

Post by cristal » 10 Feb 2009, 19:49

Ar fi si mai grav!!
Daca DanyT vorbeste despre trei cai de atac (rejudecarea apelului..) este clar ca avem de a face cu un dos. panal in care actiunea penala a fost pusa in miscare din oficiu si nu la plangerea partii vatamate.

kinga

Post by kinga » 10 Feb 2009, 19:57

aham.. deci trebuia sa citesc si ce a scris Dany??? :-D :-D :-D :-D :-D

kinga

Post by kinga » 10 Feb 2009, 20:01

drept on line Mazgalici??? :lol: :lol:
si io nu-s rea... zauuu.. sunt eu.. :grin:
nepenalista...

si nu am invatat principiul sacru.. cand nu stii ai voie sa taci :-D :-D :-D :-D :-D :-D

asa-i Cristal??

mazgalici

Post by mazgalici » 10 Feb 2009, 22:53

:grin: Deh, Kinga, ma folosesc si eu de ce gasesc. Nu am acces la softuri legislative smechere, asa ca...pana la urma e bun si internetul asta la ceva.
Cat despre partea aia cu ...daca nu stii, ai voie sa taci :-? sa stii ca eu invat tare bine din prostiile pe care le spun sau le citesc :grin: , asa ca mie imi prind bine. :-P

Cristal, partea aia cu partea vatamata se referea la modificarea lit c), iar noi discutam de lit d).

Acum sincer, m-ati facut sa cotrobai in mail, ca ultima data am primit codul de procedura penala actualizat la zi de la o prietena, prin august anul trecut si am gasit aceeasi modificare.
Eu nu ma lovesc de cai de atac, asa ca...poate ar fi trebuit sa tac si io...dan daca nu ma pot abtine :( .

Amun pe bune, ma insel eu? Daca da, corectati-ma , nu ma lasati intuneric, ca mi-e frica de bau bau ;-) :oops:

DanyT

Post by DanyT » 11 Feb 2009, 08:25

kinga wrote:aham.. deci trebuia sa citesc si ce a scris Dany??? :-D :-D :-D :-D :-D
Mda...

Multam , celor care au raspuns! :cafea:

paisie

Post by paisie » 11 Feb 2009, 16:50

cristal vezi ca incepe sa fii ironica cand nu trebuie, exceptand cauzele in care urmarea imediata este moartea victimei in marea majoritate a celorlalte cauze partea civila se confunda cu partea vatamata.

Post Reply