am nevoie de ajutor!!!
am nevoie de ajutor!!!
Buna ziua!Va rog ajutati-ma cu un sfat!Fostul meu sot a postat pe internet o fotografie de a mea impreuna cu textul ca sunt infestata cu virusul hiv,ca i-am imbolnavit si pe altii cu buna stiinta,lucruri care nu sunt adevarate,sub amenintarea ca sa ma intorc la el,daca nu ma omoara.Cum pot sa fac sa obtin pe cale judecatoreasca,sa intre in puscarie sau sa plateasca cumva pt tot ce mi-a facut,pt vreau sa mentionez ca mi-a incendiat si automobilul acum 2 luni,iar ancheta este in curs si imi spun ca nu sunt martori si dovezi impotriva lui.Ce masuri trebuie sa iau?Va rog din suflet!ma terorizeaza nu stiu ce sa mai fac!
ai martori ca el a facut ceea ce tu il acuzi?
daca da atunci fa o plangere, la politie si scrie in ea tot ce ai postat aici, indicand si martorii cu care vrei sa dovedesti aceste aspect
este destul de grav ca exista astfel de oameni, acum nu ai ce face decat sa il ignori total si sa ai grija sa nu se intample ceva mai grav, iar alta data fii si dumneata mai atenta cu cine vrei sa iti petreci restul vietii :(
apropo cumparati un aparat cu socuri electrice, si un pulverizator cu piper, pt ati spori gradul de siguranta, incearca sa te deplasezi numai in compania altor persoane si nu iesii noaptea pe strada.
daca a fost capabil de cele ce le-ai postat sa fii sigura ca poate face lucruri mai rele
daca da atunci fa o plangere, la politie si scrie in ea tot ce ai postat aici, indicand si martorii cu care vrei sa dovedesti aceste aspect
este destul de grav ca exista astfel de oameni, acum nu ai ce face decat sa il ignori total si sa ai grija sa nu se intample ceva mai grav, iar alta data fii si dumneata mai atenta cu cine vrei sa iti petreci restul vietii :(
apropo cumparati un aparat cu socuri electrice, si un pulverizator cu piper, pt ati spori gradul de siguranta, incearca sa te deplasezi numai in compania altor persoane si nu iesii noaptea pe strada.
daca a fost capabil de cele ce le-ai postat sa fii sigura ca poate face lucruri mai rele
Tocmai Amitza, ca faptul ca el e cel care a pus fotografia pe net mi se pare cel mai simplu de dovedit. In functie de site-ul pe care a fost pusa fotografia, organele de politie cer informatii de la administratorul siteului cu privire la userul ce a postat fotografiile si Ip ul de pe care s-a conectat acesta. De aici ...e simplu. Singurul impediment ar fi daca el ar fi facut asta de la un internet cafe. Insa merita incercat. Acum mai toata lumea are internet acasa.
Faceti plangere la politie!
Eu vad urmatoarele: calomnie, incalcarea drepturilor de autor, santaj si distrugere. Cel mai usor de dovedit mi se par calomnia si incalcarea drepturilor de autor, prin localizarea adresei fizice a calculatorului de la care a postat fotografia. (asta daca are norocul sa o fi postat de la domiciliul sau).
Faceti plangere la politie!
Eu vad urmatoarele: calomnie, incalcarea drepturilor de autor, santaj si distrugere. Cel mai usor de dovedit mi se par calomnia si incalcarea drepturilor de autor, prin localizarea adresei fizice a calculatorului de la care a postat fotografia. (asta daca are norocul sa o fi postat de la domiciliul sau).
Da mai, Johei, asa e. Se aduce o atingere a propriei imagini si a vietii private a persoanei, nu a dreptului de autor. Multumit acum?Johei wrote:Incalcarea drepturilor de autor?![]()
Faptul ca cineva spune: "o fotografie de-a mea" nu inseamna neaparat ca eu sunt autorul fotografie respective ci poate ca doar eu sunt subiectul pozei...
Or asta din cate stiu nu este protejat prin legea 8 din numai stiu ce an... parca!
Si daca dovedesti ca s-a folosit calculatorul fostului sot e destul de greu sa dovedesti ca el a fost in fata lui cand s-a postat . Nu mai vb ca si un copil stie cum sa isi ascunda ip-ul in astfel de cazuri. Iar distrugerile prin incendiere raman in 90 % din cazuri cu autor necunoscut. Asa ca sfatul meu e sa uiti de el si gata
Si atunci cand te conectezi la internet prin proxy, (daca la asta te referi ca modalitate de a-ti ascunde locatia), tot ti se poate localiza adresa fizica. Interes si vointa din partea politiei sa existe, ca localizarea fizica a calculatorului de la care s-a postat si legatura cu faptasul se pot dovedi. Personal am vazut situatii in care politia (ce-i drept nu cea romana) cerea ajutor in vederea identificarii adresei fizice a unor persoane si lucrul asta este posibil.constable wrote:Si daca dovedesti ca s-a folosit calculatorul fostului sot e destul de greu sa dovedesti ca el a fost in fata lui cand s-a postat . Nu mai vb ca si un copil stie cum sa isi ascunda ip-ul in astfel de cazuri. Iar distrugerile prin incendiere raman in 90 % din cazuri cu autor necunoscut. Asa ca sfatul meu e sa uiti de el si gata
Cat despre sfatul de a-l uita...nu prea cred ca se poate, atunci cand nu o uita el pe ea.