Reprezentare in stabilirea raspunderii personale

Discutii privind procedura civila
DanyT

Reprezentare in stabilirea raspunderii personale

Post by DanyT » 15 Jan 2009, 16:58

Poate fi reprezentata persoana fizica - fostul administrator al unui sc - de catre o alta persoana fizica, in judecarea cererii de stabilire a raspunderii personale?
Adica, in afara avocatului, poate intra in judecarea acestei cereri un procurator (mandatar) numit de fostul administrator ?
Eu cred ca nu.
Ma intereseaza si alte pareri.
Multumesc. :cafea:

liloo

Post by liloo » 15 Jan 2009, 18:46

Poate, dar nu stiu in ce masura ar fi utila o astfel de reprezentare, din moment ce nu va putea pune concluzii in instanta.

DanyT

Post by DanyT » 15 Jan 2009, 19:02

Ok, dar poate depune concluzii scrise, semnate de catre persoana care a dat mandatul de reprezentare ?

liloo

Post by liloo » 15 Jan 2009, 19:05

Da.

ART. 67 Cod pr civila
(1) Partile pot sa exercite drepturile procedurale personal sau prin mandatar.

DanyT

Post by DanyT » 15 Jan 2009, 19:10

Multumesc.
Are vreo importanta ca intre mandatar si mandant nu exista nicio legatura de rudenie?

liloo

Post by liloo » 15 Jan 2009, 19:13

Nu.

DanyT

Post by DanyT » 15 Jan 2009, 19:18

Multumesc! :floare: :cafea:

liloo

Post by liloo » 15 Jan 2009, 19:21

Cu placere dar eu nu m-as lasa pe mana cuiva care nu are studii juridice si experienta in probleme de procedura.

DanyT

Post by DanyT » 15 Jan 2009, 19:29

Pai...eu zic ca ma descurc! :)
Vroiam doar o confirmare. Multumesc.

liloo

Post by liloo » 15 Jan 2009, 19:30

Succes! :razz:

DanyT

Post by DanyT » 15 Jan 2009, 19:31

Multumesc inca o data! :floare:

ignite

Post by ignite » 16 Jan 2009, 01:39

daca administratorul respectiv are avocat, tu nu poti sa vii in substituirea avocatului. un avocat poate fi substituit doar de catre un avocat. ti am spus asta poate te ajuta cu ceva. nu poti pune concluzii pe fond, dar concluzii..poti.

DanyT

Post by DanyT » 18 Jan 2009, 15:15

Ok, am inteles.
Paratul in judecarea cererii privind raspunderea personala nu a avut si nici nu are avocat.
Vom face o procura la notariat prin care el ma imputerniceste sa-l reprezinta in fata instantei Tribunalului - judecator sindic, si ca in numele lui voi putea propune, formula, sustine, orice proba, mijloc de aparare,etc.

Atat vroiam sa stiu , sa nu cumva sa-mi rada in nas lichidatorul, cand voi intra in proces ca procurator pentru parat!

ignite

Post by ignite » 18 Jan 2009, 15:28

doar atat..ca nu poti pune concluzii pe fond.

art. 68 al. 4 din Cpc. spune ca unul in situatia ta, acesta "nu poate pune concluzii".

ideea este asa...in general, a pune concluzii, inseamna orice discutie cu privire la aspectele procesului....daca citim litera cu litera al. 4, a nu pune concluzii...ar insemna ca tu nu poti face nimic instanta ... adica te duci aoclo pe post de ficus....insa, autorii de drept spun ca al. nu se interpreteaza asa pentru ca este evident ca se refera la "a nu pune concluzii pe fond, finale" pentru simplul motiv ca un astfel de mandat reglementat de codul de procedura civila ar fi iluzorie daca mandatarul nu ar putea face nimic, adica daca ar fi legat de maini si de picioare.

DanyT

Post by DanyT » 18 Jan 2009, 15:33

Ignite, multumesc.
Stiu exact cat poate face un procurator intro cauza dar...aveam dubii in privinta procedurii de judecare a cererii de atragere a raspunderii personale, care se judeca in procedura insolventei!
Nu stiam exact daca este posibil asa ceva...si nu vroiam sa ajung in ziua cu pricina si sindicul sa faca o fata de sa nu stiu pe unde sa ma ascund!

:cafea:

Post Reply