AJUTOR cu o problema la Reg.Com. !

Discutii privind Societatile Comerciale
Post Reply
kalinee

AJUTOR cu o problema la Reg.Com. !

Post by kalinee » 14 Jan 2009, 18:16

Salut!
Va rog sa ma ajutati cu idei.Multumesc anticipat!
Am depus dosarul pentru o prelungire punct lucru,insa am primit o amenda pentru faptul ca nu am depus in termen de 15 zile actul supus inregistrarii.
In fapt,contractul de inchiriere a fost redactat de catre locator cu data de noiembrie 2008.Iar noi,chiriasul, l-am semnat pe 22 Decembrie 2008 si dosarul a fost inregistrat la Reg.Com. cu data de 06 Ianuarie 2009 si termen de judecata 10 Ianuarie.Mentionez ca punctul de lucru era valabil pana pe 31 Decembrie 2008 la registru.
Cum as putea sa-l conving pe judecatorul delegat sa nu platim amenda sau macar sa o diminueze fiind la prima abatere de genul acesta?

kalinee

Post by kalinee » 14 Jan 2009, 18:19

Am uitat sa mentionez faptul ca in contract se specifica cum ca, intra in vigoare de la 01 Ianuarie 2009.

Lmihai

Post by Lmihai » 15 Jan 2009, 09:09

Invocaţi generalitatea sintagmei "data actelor" cuprinsă în art. 22 din Legea nr. 26/1990 şi susţineţi că nu este clar de când începe să curgă termenul de 15 zile: de la data redactării actului, de la data încheierii contractului (formării acordului de voinţă) sau de la data intrării lui în vigoare.
Succes!

kalinee

Post by kalinee » 15 Jan 2009, 10:49

Va multumesc mult ! Pe art.22 am inclinat si eu deoarece "data actelor" e neclar textual.

Lmihai

Post by Lmihai » 15 Jan 2009, 12:10

O completare la primul mesaj
Contractul de închiriere a fost redactat în luna noiembrie 2008, a fost încheiat la data de 22.12.2008 şi a intrat în vigoare la data de 01.01.2009. Să presupunem că ar fi fost redactat şi încheiat la data de 01.01.2009, cu intrare în vigoare la data încheierii. În ambele situaţii contractul ar fi produs aceleaşi efecte în plan comercial, adică ar fi asigurat continuitatea punctului de lucru la adresa respectivă. Aşa fiind, apreciez că, în ambele cazuri, termenul de 15 zile începe să curgă la data de 01.01.2009.
Pe de altă parte, cred că judecătorul delegat a considerat că „data actului” este data pe care o poartă contractul, ceea ce, în speţă, este incorect, întrucât la data redactării acesta nu exista, nefiind semnat de dumneavoastră.

kalinee

Post by kalinee » 15 Jan 2009, 12:21

Corect!
Din moment ce partile mentioneaza in contract ca acesta se incheie de la data de 01 Ian.2009,practic ,acesta se considera ca nu exista,desi contractul, ca redactare mentioneaza data de noiembrie.Pana la urma ,libertatea conventiilor da dreptul partilor ca acestea sa convina data incheierii lor si a intrarii in vigoare.

ignite

Post by ignite » 16 Jan 2009, 03:29

si mie mi se pare corect acest punct de vedere.

Post Reply