credit bancar

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
Post Reply
Advice

credit bancar

Post by Advice » 14 Jan 2009, 15:28

se poate lua vreo masura impotriva unui administrator care are facut un credit pe firma si care la insistentele bancii de a veni si semna acordul de majorare a dobanzii la credit nu s-a dus?(nu i-a refuzat pe cei de la banca ci doar nu s-a dus)

MedEx

Post by MedEx » 14 Jan 2009, 15:32

Esti juristul bancii si vrei sa stii cum poti lua pielea de pe om? :)

Advice

Post by Advice » 15 Jan 2009, 14:33

nu, nu sunt juristul bancii...daca eram ar fi trebuit sa stiu ce sa fac,nu? un prieten este in aceasta situatie si vreau sa-l ajut cumva macar cu o lamurire

MedEx

Post by MedEx » 15 Jan 2009, 16:26

In general in ultimul timp bancile trimit acasa notificari in care fac precizarea ca in cazul in care nu te prezinti se considera ca ti-ai dat acordul tacit la marirea dobanzii sau a ceea ce scrie in act. Problema este cu dus-intors!
Daca te prezinti si spui ca nu vrei te obliga sa rambursezi creditul daca nu te duci se considera ca esti deacord. Nu am citit ord de urgenta care a aparut in legatura cu acest subiect dar in principiu nu au voie sa modifice dobanda fara acordul tau si nici sa te oblige sa rambursezi debitul inainte de termen. Trebuie citit atent contractul si clauzele referitoare la acest aspect!

ignite

Post by ignite » 16 Jan 2009, 03:13

poti sa trimiti si un mail la autoritatea pentru protectia consumatorului...am vazut ca raspund destul de repede.

cristal

Post by cristal » 16 Jan 2009, 08:28

IGNITE wrote:poti sa trimiti si un mail la autoritatea pentru protectia consumatorului...
privind clauza abuziva!

ursu

Post by ursu » 16 Jan 2009, 15:30

MedEx wrote: Daca te prezinti si spui ca nu vrei te obliga sa rambursezi creditul daca nu te duci se considera ca esti deacord.
Nu, nu te obliga sa rambursezi nimic! Chiar isi doresc sa intarzii putin cu plata ca apoi sa nu mai poti achita anticipat creditul datorita acestei intarzieri!
Si chiar daca nu esti de acord cu acea majorare (marire a dobanzii) banca iti va cere tot cat vrea ea. Pana ce nu va exista o hotarare judecatoreasca prin care instanta de judecata sa declare ca aceste clauze sunt abuzive...banca va face si va cere tot cat va dori!

Post Reply