fals si uz de fals

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
Advice

fals si uz de fals

Post by Advice » 14 Jan 2009, 15:21

intr-un grup de firme administratorul de la firma X este si asociat unic si numai acesta poseda drept de semnatura in repectiva firma. Administratorul firmei Y din grupul de firme a semnat si stampilat un bilet la ordin in locul administratorului firmei X. Din cate am inteles banca s-a autosesizat si acum administratorul firmei Y este cercetat penal. Ce ar trebui sa faca administratorul firmei X cand este chemat in instanta? Are cum sa scape basma curata Y?

MedEx

Post by MedEx » 14 Jan 2009, 15:46

Daca am sti ce-i in mintea procurorilor si al judecatorilor ti-as spune daca scapa basma curata. Depinde ce scrie in Statutul constitutiv al asociatiei de firme sau al firmelor, noi de unde sa stim care are drept de semnatura sau nu daca este obligatorie condita ca valabilitatea actelor semnate sa fie conditionata de indeplinirea cumulativa a obligatiei de semnare a actelor de catre cei doi etc.

ignite

Post by ignite » 14 Jan 2009, 19:56

"Ce ar trebui sa faca administratorul firmei X cand este chemat in instanta? "

Ce ai vrut sa spui cu aceasta intrebare? x este de acord cu y in ceea ce priveste semnatura respectiva? Y a semnat in fals pe x?
Trebuie sa faci aceste precizari minime.

Advice

Post by Advice » 15 Jan 2009, 14:37

in firma x doar administratorul acesteia are drept de semnatura si nimeni altul. deci,da y a semnat in fals pe x. x mai trebuie sa depuna vreo plangere impotriva lui y?

ignite

Post by ignite » 16 Jan 2009, 02:56

eu m am gandit asa: daca cineva a semnat ceva si nu avea dreptul, dar cine trebuia sa semneze ratifica actul astfel semnat...nu este o problema de drept penal...nu este fals. asa gandesc eu. este un mandat ratificat (ulterior).

Post Reply