constituirea ca parte civila
constituirea ca parte civila
am o cerere de constituire ca parte civila, depusa in momentul in care dosarul era la politie, in care se specifica suma aproximativa. pot sa depun, dupa al 2-lea termen de judecata,o rectificare a sumei respective?
Constituirea ca parte civila se poate face in cursul judecatii doar pana la citirea actului de acuzare, respectiv rechizitoriu sau plangerea prealabila. Daca la primul termen nu s-a procedat in acest sens (din cauza de lipsa de procedura, lipsa de procedura, lipsa de aparare, etc.) se mai poate rectifica constituirea de la urmarire penala.
la primul termen nu m-am prezentat, fara a depune nici un act in acest sens (cerere de amanare sau altceva) iar la al doilea termen nu m-am prezentat din cauza unui accident=concediu medical, de asemenea nu am depus nici un act doveditor al acestui motiv al neprezentarii. ar trebui sa depun acum copie concediului medical pentru a arata ca la termenul respectiv nu m-am putut prezenta? alaturi de rectificarea la constituirea ca parte civila?
pot sa cer si judecarea in lipsa? conf. 242 CPC?
pot sa cer si judecarea in lipsa? conf. 242 CPC?
]dricaru wrote:Bineinteles ca mai poti!!!
Interdictia vizata de citirea actului de sesizare opereaza doar in ceea ce priveste constituirea de parte civila, or tu esti deja constituita!!!
poti sa-ti majorezi pretentiile pe parcursul procesului penal
de acord si eu cu dricaru.
interdictia vizeaza constituirea si nu "completarea" pretentiilor