Poate un parinte sa-si dea afara fiul din casa?

Familiei
Post Reply
anamaria07

Poate un parinte sa-si dea afara fiul din casa?

Post by anamaria07 » 06 Jan 2009, 09:40

am un prieten de aproape 3 ani de zile.in urma cu o luna tatal sau l-a dat afara din casa si a trait cu impresia in acest timp ca a plecat "dupa mine".in urma cu cateva zile i-a spus ca nu il va mai primi inapoi acasa decat daca se desparte definitiv de mine, pt ca sustine ca daca eu l-as fi iubit si el nu ar fi dormit acasa ar fi trebuit sa stau zi si noapte cu el(ceea ce logic si practic este imposibil pt ca eu sunt eleva in clasa a XI-a) si sustine ca nu sunt suficient de buna pentru el.in fine.ideea este ca el are 20 de ani.de dormit la mine nu poate dormi.deocamdata doarme prin rude dar tatal lui sustine ca va face astfel incat sa ii inchida toata lumea usa in nas.intrebarea mea era daca nu are nici o obligatie fata de copilul sau, adica daca nu are si el dreptul la o casa in condiitiile in care tatal sau are 2 apartamente si isi construieste o vila.

MedEx

Post by MedEx » 06 Jan 2009, 14:07

Parintii au obligatii fata de copii lor pana la varsta de 18 ani . dupa aceasta varsta au obligatii doar daca copii sunt in continarea studiilor dar pana la implinirea varstei de 25 de ani.
Prietenul dumnevoastra nu are nici un drept asupra proprietatilor tatalui sau ci doar o vocatiela succesiune dupa moartea acestuia.
Tatal nu este obligat sa-i asigure o locuinta ba chiar poate obtine o hotarare de evacuare daca dovedeste ca fiul ar fi violent etc.
Cum a plecat de buna voie tot asa sa se reintoarca. tatal are doar o datorie morala.Sa auzim numa ide bine

ignite

Post by ignite » 06 Jan 2009, 15:42

varsta corecta e 26 de ani, nu?

kinga

Post by kinga » 06 Jan 2009, 15:56

25

26 daca durata studiilor superioare depaseste 5 ani

Post Reply