OBLIGATII CONTRACTUALE

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
Post Reply
demonica

OBLIGATII CONTRACTUALE

Post by demonica » 03 Jan 2009, 23:13

Daca intr-un contract de locatiune, daca doar o parte din contract respecta obligatiile vreme de 6 ani, celalata parte semnatara respecta doar partial in sensl ca pune la dispozitie un spatiu si se obliga sa faca si dovada intabularii, dar dupa 6 ani nu o face si ma da in judecata pentru ca cere constatarea rezilierii de drept a contractului pe motiv ca n-am platit chiria. Am facut intampinare dar nu si cerere reconventionala ca n-am stiut. Am raspuns la interogatoriu si am aratat ca si in intampinare ca am facut investitii si ca cel care mi-a data spatiul s-a obligat sa-mi prelungeasca contractul pana la amoritzarea investitiilor. Problema este ca n-a vrut sa semneze nici un proces verbal de investitii, dar eu am poze si acte care dovedesc ca am investit. Cel care mi-a dat spatiul nu are decat o aut de constructie pe imobil, neintabulat imobilul cladire in Cf iar proprietar al terenului este statul Roman. Tribunalul a retinut ca asta este proprietar ca asa a scris in cerere, nu a facut dovada ca este proprietar si a admis ca daca nu am facut reconventionala, chiar daca am scris si in intampinbare si in raspunsul la interogatoriu ca am facut investitii am pierdut procesul si risc sa fiu evacuata din casa. Ce pot sa fac? In apel pot sa cer si eu probe ca la termenul cu probe am lipsit si doar reclamantului i s-a acceptat proba cu interogatoriul.

liloo

Post by liloo » 05 Jan 2009, 20:43

1. Ai avut sau nu acordul locatorului pentru lucrarile pe care le-ai facut?
2. Evacuarea cerandu-se in baza contractului de inchiriere ca urmare a neexecutarii obligatiilor (inteleg ca nu ai platit chiria), reclamantul nu trebuie sa faca dovada ca este proprietar (ar fi trebuit daca si-ar fi intemeiat actiunea pe calitatea de proprietar si nu pe cea de locator).
3. Daca ai facut investitii si ai avut acordul locatorului, poti cere si separat sa fie obligat sa-ti restituie cheltuielile facute si instituirea unui drept de retentie pana la plata sumei.
4. Actiunea a fost calificata ca neevaluabila in bani ?

demonica

Post by demonica » 05 Jan 2009, 22:08

Referitor la contract:
- se puteau face lucrari fara acordul locatorului
- da evacuarea s-a cerut pe moiv ca eu n-am mai achitat chiria dorind compensarea cu c/val investitiilor la care nu s-au opus.
- actiunea nu a urmarit de cat evacuarea, pentru plata facturilor m-a actionat separat in instanta

L-am convocat la concilikere in vederea compensarii facturilor cu c/val investitiilor si lucrarilor si acum stramba din nas ca nu e de acord ca am zugravit, ca am montat tamplarie de aluminiu cu geam termopan etc.. ca este de acord ca am racordat imobilul la reteaua de gaz, ca am instalat centrala termica de 300kw, ca am refacut instalatia de curent ca era praf..ca am reparat acoperisul...kestii deastea
In schimb e de acord ca asa cum am realizat aceste investitii valoarea imobilului a crescut si i se pare cam mica chirie spunandu-mi ca pe piata imobiliara un spatiu amenajat la aceste standarde se inchiriaza la alt pret.
Pai standardele eu le-am realizat deci el urmareste doar evacuarea mea in vederea inchirierii la o suma net superioara decat cea pe care am platit-o. Si mai e un bai din 1999 si pana de curand am platit lunar chiria iar acum i-am taiat din venituri si....vrea evacuare. Pai e cinstit?

Post Reply