termen recurs

Discutii privind procedura civila
Post Reply
pepita

termen recurs

Post by pepita » 19 Dec 2008, 19:17

Intr-un litigiu de munca, exista hotarare pe fond, executorie, de reincadrare si plata a drepturilor salariale. Hotararea nu este comunicata.
Societatea doreste sa faca recurs. Termenul de 10 zile curge de la data comunicarii...

La solicitarea fostului salariat, directorul firmei accepta sa achite salariile restante inainte de comunicare.

In acest caz, chiar daca s-a executat o parte din hotarare, termenul de recurs curge tot de la comunicare, nu ?
Nu se aplica exceptia din cazul in care se solicita comunicarea, termenul de recurs curgand de la data acestei solicitari.....

Multumesc frumos.

chimera

Post by chimera » 21 Dec 2008, 20:23

prevederile codului muncii se completeaza cu cele ale codului de proc civila :razz:

pepita

Post by pepita » 22 Dec 2008, 16:04

corect, dar eu stiu nicaieri in procedura sa fie specificat faptul ca executarea unei hotarari valoreaza comunicare...

intrebarea era: termenul de recurs incepe a curge daca s-a executat hotararea ? - tinand cont ca nu a fost comunicata!!! -

kinga

Re: termen recurs

Post by kinga » 22 Dec 2008, 16:39

pepita wrote:Nu se aplica exceptia din cazul in care se solicita comunicarea, termenul de recurs curgand de la data acestei solicitari.....

.
:x :x :x :x :x :x

chimera

Post by chimera » 22 Dec 2008, 17:27

o executare de buna voie nu o consideri ca o recunoastere? :roll:

liloo

Post by liloo » 22 Dec 2008, 18:12

In ce sens ar putea constitui recunoastere o executare de buna voie?

kinga

Post by kinga » 22 Dec 2008, 22:58

liloo wrote:In ce sens ar putea constitui recunoastere o executare de buna voie?
Onorata instanta.. va rog sa admiteti recursu.. sa modificati sentinta si sa respingeti contestatia ca nefondata...

este adevarat ca am executat sentinta si am platit salariul la fostu angajat.. chiar inainte sa mi se comunice sentinta.. deh.. spiritul craciunului onorata instanta..

dar io consider ca sentinta este negala.. concedierea .. super ok.. iar in privinta banilor nu va faceti griji... ca o sa recuperez io cumva..
in cel mai rau caz ii las cu titlu de prima de Craciun.. normal.. .. oricum suma este nesemnificativa...

pepita

Post by pepita » 23 Dec 2008, 10:30

Vei rade cu siguranta, Kinga... insa la sefa mea a fost chiar ..spiritul Craciunului...

M-am suparat destul atunci cand nu a vrut sa cer suspendarea executarii, mai mult acum a vrut sa o si execute, doar pt ca salariatul a cerut asta asa inainte de sarbatori....

Insa eu vreau sa merg mai departe, sa fac recurs... Nu voi incepe a spune ca instanta de fond a fost partinitoare si alte asemenea, insa nu stiu inca pe ce s-a bazat hotararea pana nu vad motivarea, care nu vine ....

Te-ai mirat la fraza: " Nu se aplica exceptia din cazul in care se solicita comunicarea, termenul de recurs curgand de la data acestei solicitari..... "
Potrivit art. 102 alin2, daca cer comunicarea hot., termenul de recurs curge de la data solicitarii... si se pare ca nu as primi nimic in 10 zile de la solicitare...

Deci, dincolo de pareri personale, exista vreun articol care sa prevada faptul ca termenul de recurs in litigii de munca e posibil sa curga de la data executarii hotararii???

chimera

Post by chimera » 24 Dec 2008, 15:01

:-D ce-are bre capra cu ....???

Post Reply