AJUTOR!!!!!!!!!!!!!!!

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
Bulina

AJUTOR!!!!!!!!!!!!!!!

Post by Bulina » 18 Dec 2008, 13:48

Buna ziua,
Am avut o masina de vanzare si ca tot omul sa dus la targ.....ok.
Am gasit un cumparator,am batut palma si .......dupa 2 zile am semnat contractul de vanzare cumparare,dar la acest contract nu este adaugata si data,motivul fiind ca sa stau pana la sf anului ,ptr k el sa nu si plateasca impozitul.
Ok am stat 1 luna si ceva si acum cateva zile l am sunat ca sa facem contractul de radiere si sa punem si data pe contractul de vanzare cumparare.
Problema este ca el acuma nmu mai vrea sa ne intalnim ptr ca sa suparat ca nu-l astept pana in ianuarie k sa nu plateasca el impozit.Dar eu am auzit ca daca il astept ,voi plati eu impozitul pe 6 luni care se ia in evidenta in ianuarie si nu vreau sa platesc ptr k mai am una si in plus nu-i vad rostul.
Mi- a vb foarte urat si mi-a zis sa i aduc banii si sa-mi iau masina daca nu -mi convine.Dar eu nu vreau masina ,vreau doar sa termin cu actele astea si sa mi radiez masina de pe numele meu.
Am sunat la politie si cei de acolo mi-au zis ca doar in instanta pot sal oblig sa merga cu mine sa o radiez si ca nu o pot face fara acordul lui(mai exact fara el)
Ma amenintat iar eu i-am zis cxa i voi lua nr masii pana isi rezolva actele si el mi -a zis ca ma da va in judecata daca o voi afce.Problema este ca masina inca este pe numele meu.....cum sa ma dea??????Cum poate dovedi ca este a lui daca el nu si a facut acte iar contractul de vanzare cumparare este fara data(adica oare este nul daca e fata data?)
CE POT FACE????????
VA ROG AJUTATI-MA!!!!!!!!

ignite

Post by ignite » 28 Dec 2008, 17:11

masina este a lui, in baza contractului de vanzare cumparare, iar impozitul il vei plati tu.

Intr adevar trebuie sa il chemi in judecata in caz ca nu vine sa radiati masina de la politie si de la administratia financiara.

pentru ce fel de actiune civila trebuie sa formulezi mergi la un avocat si iti va explica. Se cere executarea obligatiei de radiere de catre parat, adica de catre el, iar daca acesta nu o face, autorizarea ta de catre instanta de judecata de a o realiza pe cheltuiala lui.

atat. dar nu e chiar asa simplu si te va costa ceva. Dar, la finalul procesului iti vei recupera toti banii cheltuiti.

liloo

Post by liloo » 04 Jan 2009, 20:03

Cum sa se dispuna radierea daca nu s-a incheiat un contract valabil?
Vezi art. 264 din Codul fiscal.

ignite

Post by ignite » 04 Jan 2009, 21:55

e un contract consensual din cate stiu. o sa ma uit si in art. 264 c. fiscal.

ignite

Post by ignite » 04 Jan 2009, 21:58

Art. 264: Dobândiri si transferuri ale mijloacelor de transport

(1)În cazul unui mijloc de transport dobândit de o persoana în cursul unui an, taxa asupra mijlocului de transport se datoreaza de persoana de la data de întâi a lunii urmatoare celei în care mijlocul de transport a fost dobândit.
(2)În cazul unui mijloc de transport care este înstrainat de o persoana în cursul unui an sau este radiat din evidenta fiscala a compartimentului de specialitate al autoritatii de administratie publica locala, taxa asupra mijlocului de transport înceteaza sa se mai datoreze de acea persoana începând cu data de întâi a lunii urmatoare celei în care mijlocul de transport a fost înstrainat sau radiat din evidenta fiscala.
(3)În cazurile prevazute la alin. (1) sau (2), taxa asupra mijloacelor de transport se recalculeaza pentru a reflecta perioada din an în care impozitul se aplica acelei persoane.
(4)Orice persoana care dobândeste/transfera un mijloc de transport sau îsi schimba domiciliul/sediul/punctul de lucru are obligatia de a depune o declaratie cu privire la mijlocul de transport la compartimentul de specialitate al autoritatii administratiei publice locale pe a carei raza teritoriala îsi are domiciliul/sediul/punctul de lucru în termen de 30 de zile inclusiv, de la modificarea survenita.

care e conditia de validitate pe care o cere codul fiscal prin acest articol? Ca eu nu imi dau seama.

Bulina

Post by Bulina » 04 Jan 2009, 22:06

Multumesc de raspunsuri!Am rezolvat cat de cat problema......mai exact asa zis-ul cumparator al meu a vanzut masina altcuiva.....acel cineva sa dovedit a fi un om bun care intradevar vrea masina ,desi vrea sa-si faca actele.Am fost la primarie la mine in comuna,i-a pus stampila o un act ce-i trebuie,precum k eu nu am datorii la ea si mi-a dat o foaie care trebuie completata dupa ce-si radiaza omul masina luna asta(nu e alta dar el o are de 1 sapt) si ceea ce ma bucura cel mai tare este ca am scris pe talon ca i-am incredintat masina de la data(care a luat el masina si are contract de vanzare cumparare) si macar nu mai raspund eu de ea ,daca face cumva o prostie ceva.......cam atat momentan .....astept sa iau legatura cu el zilele astea sa vad care e demersul inscrierii!
Ps: LA MULTI ANI!!!!!!!!!!!!UN AN NOU FERICIT!!!!!!!

liloo

Post by liloo » 05 Jan 2009, 09:57

Art. 264 Cod fiscal:

ART. 264
(1) În cazul unui mijloc de transport dobândit de o persoana în cursul unui an, impozitul pe mijlocul de transport se datorează de persoana de la data de întâi a lunii următoare celei în care mijlocul de transport a fost dobândit.
(2) În cazul unui mijloc de transport care este înstrăinat de o persoana în cursul unui an sau este radiat din evidenta fiscală a compartimentului de specialitate al autorităţii de administraţie publica locală, impozitul pe mijlocul de transport încetează sa se mai datoreze de acea persoana începând cu data de întâi a lunii următoare celei în care mijlocul de transport a fost înstrăinat sau radiat din evidenta fiscală.
(3) În cazurile prevăzute la alin. (1) sau (2), impozitul pe mijloacele de transport se recalculează pentru a reflecta perioada din an în care impozitul se aplica acelei persoane.
(4) Orice persoana care dobândeşte/înstrăinează un mijloc de transport sau îşi schimba domiciliul/sediul/punctul de lucru are obligaţia de a depune o declaraţie fiscală cu privire la mijlocul de transport, la compartimentul de specialitate al autorităţii administraţiei publice locale pe a carei raza teritorială îşi are domiciliul/sediul/punctul de lucru, în termen de 30 de zile inclusiv de la modificarea survenită.
(5) Înstrăinarea unui mijloc de transport, prin oricare dintre modalităţile prevăzute de lege, nu poate fi efectuată pana când titularul dreptului de proprietate asupra mijlocului de transport respectiv nu are stinse orice creanţe fiscale locale, cu excepţia obligaţiilor fiscale aflate în litigiu, cuvenite bugetului local al unităţii administrativ-teritoriale unde este înregistrat mijlocul de transport, cu termene de plata scadente pana la data de întâi a lunii următoare celei în care are loc înstrăinarea. Atestarea achitării obligaţiilor bugetare se face prin certificatul fiscal emis de compartimentul de specialitate al autorităţilor administraţiei publice locale. Actele prin care se înstrăinează mijloace de transport cu încălcarea prevederilor prezentului alineat sunt nule de drept.
----------------
Alin. (4) al art. 264 a fost modificat de pct. 241 al art. I din LEGEA nr. 343 din 17 iulie 2006, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 662 din 1 august 2006.
Alin. (5) al art. 264 a fost introdus de pct. 242 al art. I din LEGEA nr. 343 din 17 iulie 2006, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 662 din 1 august 2006.

KKK

Post by KKK » 05 Jan 2009, 15:59

ce chestie idioata contine si codul fiscal.

e neconstitutional. vezi art.53 si art.44 din Constitutie.
in plus, contravine si CEDO.

Post Reply