buna ziua,
ma numesc Alexandra si sunt noua pe forum. nu am cunostinte in domeniul dreptului de nici un fel de aceea cer ajutorul oricui e dispus sa il dea
tatal meu lucreaza la o firma de aproximativ 2 ani. isi primea drepturile salariale pe un card. de pe acelasi card avea posibilitatea sa imprumute 80 milioane/lei vechi, ceea ce a si facut. a imprumutat in luna iulie suma de 30 milioane/lei vechi
problema este ca acum firma a intrat in faliment, din cate am inteles este vanduta bucata cu bucata / cate un utilaj...etc. tatal meu este in somaj tehnic platit cu 75% din salar
am auzit vehiculata ideea ca atat timp cat firma este in faliment si el nu a girat cu nimic imprumutul respectiv...adik nu a cerut linie de credit...banuiesc ca a girat firma pentru el, el nu ar mai fi obligat sa plateasca acea datorie...
poate voi starni hohote de ras cu aceasta problema...insa am spus ca nu am cunostinte in domeniu.
va multumesc
problema card de salarii
daca firma este in faliment...atunci fostului administrator i s-a ridicat dreptul de administrare.. L.85/2006 .deci nu mai poate cere nimic...INSA calitatea procesuala activa o are lichidatorul desemnat in respectiva cauza si el poate solicita restituirea banilor luati de tatal tau deoarece firma are un drep de creanta fata de acesta.
ufff doamne.....
sa lamurim putin.. faptul ca firma este in faliment nu intereseaza pe nimeni.. da absolut pe nimeni...( deci teoria cu legea falimentului zau ca nu-si are rostu)
firma nu raspunde fata de banca... raspunde persoana care a utilizat suma..
anagajatoru are una singura obligatie.. sa anunte banca daca inceteaza CIM..
so..
domnul tata va trebui sa plateasca bancii ..
inca banca nu ia masuri.. de executare ... dar calculeaza dobanzi...
ar fi bine ca taica-tu sa mearga la banca.. sa solicite un extras sa vada ce si cum.....
sa lamurim putin.. faptul ca firma este in faliment nu intereseaza pe nimeni.. da absolut pe nimeni...( deci teoria cu legea falimentului zau ca nu-si are rostu)
firma nu raspunde fata de banca... raspunde persoana care a utilizat suma..
anagajatoru are una singura obligatie.. sa anunte banca daca inceteaza CIM..
so..
domnul tata va trebui sa plateasca bancii ..
inca banca nu ia masuri.. de executare ... dar calculeaza dobanzi...
ar fi bine ca taica-tu sa mearga la banca.. sa solicite un extras sa vada ce si cum.....